Quiz about The Dark Side of Springsteen
Quiz about The Dark Side of Springsteen

The Dark Side of Springsteen Trivia Quiz


Bruce Springsteen has written some of pop music's most disturbing songs. Each statement below describes something that happens to a character in a song. Tell me which song it is I'm describing.

A multiple-choice quiz by benny1. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S
  8. »
  9. Bruce Springsteen

Author
benny1
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
30,328
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
2224
Last 3 plays: Guest 38 (0/10), Guest 71 (1/10), impdtwnaa (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Serial killer wants his girlfriend to sit on his lap as he's fried in the electric chair. Hint

'Johnny 99'
'Nebraska'
'Galveston Bay'
'Glory Days'

2. A man asks a judge to have him executed after killing a night clerk. Hint

'Dead Man Walkin''
'Nebraska'
'Johnny 99'
'Highway 29'

3. A killer tells his victim 'Remember my name before you die,' says his name, and then shoots him in the face. Hint

'Dead Man Walkin''
'James Lincoln Deere'
'Frankie'
'Johnny 99'

4. The last words of this nasty song are 'My Jesus, your gracious love and mercy tonight I'm sorry could not fill my heart like one good rifle, and the name of who I ought to kill.' Hint

'Highway 29'
'The Line'
'The New Timer'
'Straight Time'

5. At the end of this song, a young Mexican hustler gets hit by a car, limps to his blanket beneath an underpass, and lies there dying, tasting blood on his tongue. Hint

'Balboa Park'
'Point Blank'
'The Line'
'Dry Lightning'

6. KKK members burn down Vietnamese shrimp boats; a Vietnamese man shoots some of them in self defense. Hint

'Galveston Bay'
'The Klansman'
'Born in the U.S.A.'
'Seven Tears'

7. A Vietnam veteran stands in the middle of a black river, staring at the lights of his town. Hint

'Born in the U.S.A.'
'Vietnam'
'The Ghost of Tom Joad'
'Shut Out The Light'

8. A man claims he could only feel 'the drugs and the shotgun and my fear inside of me' when he killed innocent people. Hint

'Nebraska'
'The Hitter'
'Straight Time'
'Dead Man Walkin''

9. The narrator of this song says he hopes to go to Hell when he dies. Hint

'The Hitter'
'My Best Was Never Good Enough'
'The Klansman'
'Youngstown'

10. A young Mexican man is cooking methamphetamine when the shack he's in explodes. He is laid to rest by his brother. Hint

'Brothers Under The Bridge'
'Highway Patrolman'
'State Trooper'
'Sinaloa Cowboys'


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Serial killer wants his girlfriend to sit on his lap as he's fried in the electric chair.

Answer: 'Nebraska'

This song is based on the Charles Starkweather murder spree.
2. A man asks a judge to have him executed after killing a night clerk.

Answer: 'Johnny 99'

From the 'Nebraska' album.
3. A killer tells his victim 'Remember my name before you die,' says his name, and then shoots him in the face.

Answer: 'James Lincoln Deere'

Unreleased song. You'd have to be a big Bruce fan to get this one.
4. The last words of this nasty song are 'My Jesus, your gracious love and mercy tonight I'm sorry could not fill my heart like one good rifle, and the name of who I ought to kill.'

Answer: 'The New Timer'

The character is a homeless man who wants to kill the man who killed his friend.
5. At the end of this song, a young Mexican hustler gets hit by a car, limps to his blanket beneath an underpass, and lies there dying, tasting blood on his tongue.

Answer: 'Balboa Park'

Typically brutal song from 'The Ghost of Tom Joad.'
6. KKK members burn down Vietnamese shrimp {boats;} a Vietnamese man shoots some of them in self defense.

Answer: 'Galveston Bay'

The last story on the 'Tom Joad' album.
7. A Vietnam veteran stands in the middle of a black river, staring at the lights of his town.

Answer: 'Shut Out The Light'

This was released as the B-side to 'Born in the U.S.A.'
8. A man claims he could only feel 'the drugs and the shotgun and my fear inside of me' when he killed innocent people.

Answer: 'Dead Man Walkin''

The song was used in the film of the same name.
9. The narrator of this song says he hopes to go to Hell when he dies.

Answer: 'Youngstown'

From the 'Tom Joad' album.
10. A young Mexican man is cooking methamphetamine when the shack he's in explodes. He is laid to rest by his brother.

Answer: 'Sinaloa Cowboys'

From 'Tom Joad.'
Source: Author benny1

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 05 2023 : Guest 38: 0/10
Jan 21 2023 : Guest 71: 1/10
Jan 01 2023 : impdtwnaa: 9/10

Score Distribution

quiz
2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us