Quiz about All Bruce Springsteen
Quiz about All Bruce Springsteen

All Bruce Springsteen Trivia Quiz


Hi all you Springsteen Fans. I hope you enjoy this little quiz. Diehard fans like me will find it a breeze. If you're not up on your Springsteen Facts, then watch out... this one will be tough!

A multiple-choice quiz by hungreee. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S
  8. »
  9. Bruce Springsteen

Author
hungreee
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
223
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
4340
Last 3 plays: Guest 38 (0/15), Guest 172 (9/15), jennyS14 (5/15).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What career choices did Bruce's parents wish he'd considered other than rock-n-roll? Hint

author or lawyer
actor or magician
doctor or architect
construction or engineer

2. In the song Thunder Road what is the woman's name who Bruce urges to run away with him? Hint

Becky
Jamie
Susie
Mary

3. What is the name of the drummer for the E Street band? Hint

Hershel Steponsky
Stan Lesko
Max Weinberg
Billy Hall

4. Which one of these songs was NOT written by Bruce Springsteen? Hint

Livin' In America
Fire
Because The Night
Blinded by the Light

5. Who wrote of Bruce 'I have seen the future of Rock-n-Roll and his name is Bruce Springsteen' ? Hint

Bob Dylan
Hunter S. Thompson
Jon Landau
Dave Appell

6. What are on the walls in 'Candy's Room' ? Hint

bloodstains
pictures of her friends
teddybears
pictures of her heroes

7. There has actually been a movie made based on a song Bruce wrote. The movie was based on the song Highway Patrolman. Who directed it? Hint

John Badham
Jack Nicholson
Sean Penn
Martin Scorsese

8. What is the name of Springsteen's first wife? Hint

Julie Cypher
Patty Scialfa
Julianne Phillips
Julianne Moore

9. What is the name of the bar in New Jersey that Springsteen was known for showing up at and playing surprise gigs...even after he became hugely famous? Hint

The Boardwalk
The Sand Dollar
The Stone Pony
The Whiskey Barrell

10. Which one of the E Street Band members is a cast member on the HBO series The Sopranos? Hint

Steve Van Zandt
Roy Bittan
Clarence Clemmons
Max Weinberg

11. Name the song whose lyrics include such characters as: the Magic Rat, the Rangers and the Maximum Lawmen Hint

Born to Run
Tenth Avenue Freeze Out
Johnny 99
Jungleland

12. What song of Bruces was used by Jonathan Demme for a motion picture soundtrack of a film Demme made? Hint

Born to Run
Streets of Philadelphia
Cadillac Ranch
Dead Man Walking

13. What is the nickname of Springsteen's friend and sax player Clarence Clemmons? Hint

Macho Man
Tiny
Crazy Man
Big Man

14. What is the name of the woman Springsteen tells to jump a little lighter? Hint

Carmen
Maria
Guadalupe
Rosalita

15. Springsteen put out an album whose title included the name of a fictional character from a classic novel. What was the name of the book the character was from? Hint

The Catcher In the Rye
Pride and Prejudice
Moby Dick
The Grapes of Wrath


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What career choices did Bruce's parents wish he'd considered other than rock-n-roll?

Answer: author or lawyer

Springsteen tells a story during an old live show taped at the Bottom Line in NYC about his parents thinking he should be an author or a lawyer because he could 'get a little something for himself'
2. In the song Thunder Road what is the woman's name who Bruce urges to run away with him?

Answer: Mary

The girl's name is Mary and the lyric most recalled is 'So Mary climb in, this is a town full of losers and I'm pullin' outta here to win!'
3. What is the name of the drummer for the E Street band?

Answer: Max Weinberg

Max Weinberg is also know as the leader of the band on the Conan OBrien Show. The band is called the Max Weinberg Seven
4. Which one of these songs was NOT written by Bruce Springsteen?

Answer: Livin' In America

Several of Springsteen's original songs were hits for other acts. Manfred Mann covered Blinded By The Light, The Pointer Sisters did Fire and both Patty Smith and 10,000 Maniacs had hits with Because the Night.
5. Who wrote of Bruce 'I have seen the future of Rock-n-Roll and his name is Bruce Springsteen' ?

Answer: Jon Landau

Jon Landau went on to become producer on several Springsteen albums
6. What are on the walls in 'Candy's Room' ?

Answer: pictures of her heroes

The lyric is In Candy's room there are pictures of heroes on her walls, but to get to Candy's room you've got to walk the darkness of Candy's halls. The song is on the Darkness on the Edge of Town album.
7. There has actually been a movie made based on a song Bruce wrote. The movie was based on the song Highway Patrolman. Who directed it?

Answer: Sean Penn

The movie starred David Morse and Viggo Mortenson and was the story of a cop and his troubled brother, just like in the song. The song is on Nebraska. The movie is called The Indian Runner.
8. What is the name of Springsteen's first wife?

Answer: Julianne Phillips

Springsteen was briefly married to actress Julianne Phillips who starred on the series Sisters.
9. What is the name of the bar in New Jersey that Springsteen was known for showing up at and playing surprise gigs...even after he became hugely famous?

Answer: The Stone Pony

For many years Springsteen frequented the Stone Pony and played several unannounced shows there.
10. Which one of the E Street Band members is a cast member on the HBO series The Sopranos?

Answer: Steve Van Zandt

'Little Steven' Van Zandt plays Silvio on the Sopranos and does a great Al Pacino impression for all the boys at BadaBing!
11. Name the song whose lyrics include such characters as: the Magic Rat, the Rangers and the Maximum Lawmen

Answer: Jungleland

Jungleland is the last track on the Born to Run album and has been compared to opera in its drama and beauty
12. What song of Bruces was used by Jonathan Demme for a motion picture soundtrack of a film Demme made?

Answer: Streets of Philadelphia

Springsteen won an Oscar for his song from the movie Philadelphia
13. What is the nickname of Springsteen's friend and sax player Clarence Clemmons?

Answer: Big Man

Clemmons is a really big guy and has always been lovingly referred to as Big Man
14. What is the name of the woman Springsteen tells to jump a little lighter?

Answer: Rosalita

Rosalita is the girl who is jumping out of her window and into Bruce's arms. She has to sneak out of the house to be with him because her parents don't approve of him.
15. Springsteen put out an album whose title included the name of a fictional character from a classic novel. What was the name of the book the character was from?

Answer: The Grapes of Wrath

The title of the album was The Ghost of Tom Joad. Tom Joad is a character in The Grapes of Wrath
Source: Author hungreee

This quiz was reviewed by FunTrivia editor 1nn1 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 05 2023 : Guest 38: 0/15
Feb 01 2023 : Guest 172: 9/15
Jan 27 2023 : jennyS14: 5/15
Jan 21 2023 : Guest 71: 4/15
Jan 11 2023 : Guest 148: 15/15
Dec 30 2022 : Guest 174: 15/15
Dec 29 2022 : Guest 107: 8/15
Dec 28 2022 : Guest 76: 8/15
Dec 28 2022 : Guest 172: 4/15

Score Distribution

quiz
2/6/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us