FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Mighty Quinn by Manfred Mann
Quiz about The Mighty Quinn by Manfred Mann

"The Mighty Quinn" by Manfred Mann Quiz


Just another of my quizzes and how a song played into my life. I hope you find this one interesting and fun. Kabel This song was written by Bob Dylan.

A multiple-choice quiz by kabel. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Manfred Mann

Author
kabel
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
84,316
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1441
- -
Question 1 of 10
1. "Ev'rybody's building the ___ ships and the boats..." Hint


Question 2 of 10
2. "Some are building _______ others are jotting down notes" Hint


Question 3 of 10
3. "But when Quinn the ______ gets here..." Hint


Question 4 of 10
4. "Ev'rybody's gonna jump for ____..." Hint


Question 5 of 10
5. "I like to do just like rest. I like my _____ sweet." Hint


Question 6 of 10
6. "But garding fumes and making haste it ain't my cup of ____" Hint


Question 7 of 10
7. "Ev'rybody's 'neath the trees feeding pigeons on a limb. But when Quinn the Eskimo gets here all the pigeons gonna run_____." Hint


Question 8 of 10
8. "A cat's meow and a cow's moo I can ____ 'em all." Hint


Question 9 of 10
9. "Just tell me where it hurts and I can tell you who to _______" Hint


Question 10 of 10
10. "But when Quinn the Eskimo gets here ev'rybody's gonna wanna ____" Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Ev'rybody's building the ___ ships and the boats..."

Answer: big

Manfred Mann's real name is Manfred Lubowitz. During football practice a guy asked me if I had heard the song The Mighty Gin!
2. "Some are building _______ others are jotting down notes"

Answer: monuments

Manfred's birthday is 10-21-40. I told my buddy that the name was Quinn not Gin. Coach caught me talking and he yelled "Kabel!, you know my rule about talking during practice, Now give me 50 laps around the field!"
3. "But when Quinn the ______ gets here..."

Answer: Eskimo

Mike Hugg was the drummer for the group. Ever have a song stick in your head? So off I went to do my 50 laps. I kept singing The Mighty Quinn as I tried to keep count of the laps I had completed.
4. "Ev'rybody's gonna jump for ____..."

Answer: joy

The group started in England in 1962. Because I was paying more attention to getting the words to the song right I completely lost count of what lap I was on. When I looked up the team bus was gone! They left me on the field of practice some six miles from our High School!
5. "I like to do just like rest. I like my _____ sweet."

Answer: sugar

They disbanded in 1971. I bet I looked pretty silly walking down the street in full equiptment on that very hot August day. The janitor of our school finally picked me up about 1/2 a mile from the school. He was mad as _ _ LL at me and refused to let me change clothes or to shower. So I got into my car and put the top down and away I went still wearing that goofy helmet. I figured, if you are going to look silly then you should do it 100%!
6. "But garding fumes and making haste it ain't my cup of ____"

Answer: meat

Manfred Mann also started the band 'Manfred Mann's Earth Band.' I you would figure the song came on the radio. I turned the volume up all the way and away I went wearing that helmet and singing as loud as I could.
7. "Ev'rybody's 'neath the trees feeding pigeons on a limb. But when Quinn the Eskimo gets here all the pigeons gonna run_____."

Answer: to him

While I was sitting a a red light a police officer I knew walked up to my car and banged on my helmet with his night stick. He said, "Hey Kabel, turn down the music and take off that silly helmet. Have you lost your mind or what!" I told you in my last quiz that everyone knew my car; especially the local police officers. Man did I feel stupid!
8. "A cat's meow and a cow's moo I can ____ 'em all."

Answer: recite

Manfred had a solo career by the name of 'Manfred Mann's Plain Music.' I turned down the music and took off my helmet and went on home. My younger brother was sitting on my bed eating crackers when I came in I wanted to pound on him. So what does he ask me? "Hey Kabel, what is a Mighty Quinn"?
9. "Just tell me where it hurts and I can tell you who to _______"

Answer: call

Well that was the last straw for that day with The Mighty Quinn. I threw him off my bed and onto the floor. He made a lot of noise with his yelling and screaming which brought in my step father to his rescue. The Mighty Quinn got me into trouble once again.
10. "But when Quinn the Eskimo gets here ev'rybody's gonna wanna ____"

Answer: doze

This is truly a great song from the '60's and it brings back a lot of memories every time I hear it played today. I still do not know what a Mighty Quinn is/was. If anyone does please tell me. Oh yeah, by the way, my punishment for 'picking' on my younger brother was to wash, dry and put the dishes away for 30 days! The Mighty Quinn cost me 50 laps, a bop on the head and dish pan hands!
Source: Author kabel

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. The Mighty Manfred Mann Average
2. Kelly Osbourne Difficult
3. Motor City Madman Average
4. Hole and Courtney Love Average

5/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us