Quiz about The Rolling Stones A History
Quiz about The Rolling Stones A History

The Rolling Stones: A History Trivia Quiz


This is a quiz for every Rolling Stones fan on the history of the band. Good luck, and have fun!

A multiple-choice quiz by jamesgrascoff. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S
  8. »
  9. Rolling Stones

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
223,793
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2032
Last 3 plays: Guest 172 (9/10), Stonesman (5/10), Guest 206 (6/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. The name "The Rolling Stones" was inspired by a Muddy Waters song.

True
False

2. Who was NOT an original Rolling Stone? Hint

Keith Richards
Ron Wood
Charlie Watts
Ian Stewart

3. At the infamous Altamont concert, Meredith Hunter was stabbed to death. Who killed him? Hint

Jan Vinson
Mick Jagger
Hell's Angels
Unknown

4. Who replaced Brian Jones after his 1969 death? Hint

Eddie Van Halen
Eric Clapton
Mick Taylor
Mick Moon

5. Which album cover art featured a pair of jeans? Hint

Sticky Fingers
Voodoo Lounge
Black and Blue
Steel Wheels

6. When were the Rolling Stones founded? Hint

1961
1962
1973
1964

7. "Jumpin' Jack Flash" never reached No. 1 on the US Billboard Hot 100.

True
False

8. When the Rolling Stones made their first public appearance on July 12th, 1962, Charlie Watts was the drummer.

True
False

9. The first Rolling Stones album was: Hint

"The Rolling Stones"
"Hot Rocks"
"Honky Tonk Woman"
"A Muddy Waters Tribute"

10. "Let It Bleed" was the first Rolling Stones album to consist entirely of Mick Jagger-Keith Richards songs.

True
False


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The name "The Rolling Stones" was inspired by a Muddy Waters song.

Answer: True

The band was named after the Muddy Waters song "Rolling Stone Blues".
2. Who was NOT an original Rolling Stone?

Answer: Ron Wood

The orginial Rolling Stones were Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts, Brian Jones, Ian Stewart, and Bill Wyman.
3. At the infamous Altamont concert, Meredith Hunter was stabbed to death. Who killed him?

Answer: Hell's Angels

While the Stones played "Under My Thumb" six Angels stabbed and killed Hunter. Altamont was also the site of the first live performance of "Brown Sugar".
4. Who replaced Brian Jones after his 1969 death?

Answer: Mick Taylor

Mick Taylor was with the Stones from 1969 until 1975, when he was replaced by Ron Wood.
5. Which album cover art featured a pair of jeans?

Answer: Sticky Fingers

Sticky Fingers was No. 1 in the UK for 25 weeks, and No. 1 in the US for 6.
6. When were the Rolling Stones founded?

Answer: 1962

The Rolling Stones were founded by Brian Jones.
7. "Jumpin' Jack Flash" never reached No. 1 on the US Billboard Hot 100.

Answer: True

It reached No. 3 in the US, and No. 1 in the UK.
8. When the Rolling Stones made their first public appearance on July 12th, 1962, Charlie Watts was the drummer.

Answer: False

At their first public appearance, the only Stones that appeared were Ian Stewart, Brian Jones, Keith Richards, and Mick Jagger. Dick Taylor played bass, and Mick Avory played the drums.
9. The first Rolling Stones album was:

Answer: "The Rolling Stones"

The self titled debut album consisted mostly of covered songs by various jazz, blues, and rock artists.
10. "Let It Bleed" was the first Rolling Stones album to consist entirely of Mick Jagger-Keith Richards songs.

Answer: False

"Aftermath" (April 1966) was the first album to have all songs composed by Jagger and Richards.
Source: Author jamesgrascoff

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 22 2023 : Guest 172: 9/10
Jan 09 2023 : Stonesman: 5/10
Jan 01 2023 : Guest 206: 6/10
Dec 29 2022 : Guest 86: 7/10
Dec 06 2022 : Prodigal_: 8/10

Score Distribution

quiz
1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us