FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Things They Said That Day
Quiz about Things They Said That Day

Things They Said That Day Trivia Quiz


I give you some spoken words from a Beatles song, and you identify the song. Good luck!

A multiple-choice quiz by Joko24. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Beatles, The
  8. »
  9. Songs by The Beatles

Author
Joko24
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
133,397
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1540
- -
Question 1 of 10
1. "'I Dig a Pigmy' by Charles Hawdry and the Def-Aids!" Hint


Question 2 of 10
2. "You know any more?" Hint


Question 3 of 10
3. "I hope we passed the audition." Hint


Question 4 of 10
4. "That was 'Can You Dig It' by Georgie Wood." Hint


Question 5 of 10
5. "Out, in, out..." Hint


Question 6 of 10
6. Here's an easy one (I hope): "I buried Paul." Hint


Question 7 of 10
7. The last four quotes are from one of the three Anthology records: "Do you want us to do it again, George?" Hint


Question 8 of 10
8. "Plastic soul, man. Plastic soul." Hint


Question 9 of 10
9. "Paul's broken a glass." Hint


Question 10 of 10
10. "You all will have read that Dave Dee's no longer with us..." Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "'I Dig a Pigmy' by Charles Hawdry and the Def-Aids!"

Answer: Two of Us

This quote was said by John Lennon at the beginning of the album "Let it Be" in the first seconds of "Two of Us." He also says, after some laughter from another Beatle (possibly Ringo), "Phase one in which Doris gets her oats." (thanks, styxman)
2. "You know any more?"

Answer: Hey Bulldog

John said this in the last minute of "Hey Bulldog" from "Yellow Submarine" while he spoke to the Bulldog (played by Paul McCartney). The Bulldog answered, "Rowrrr-woof!"
3. "I hope we passed the audition."

Answer: Get Back

This was the last line of the last album released by the Beatles. It was recorded on January 27th, 1969 at the end of the "Let it Be" version of "Get Back." The complete quote is "I'd like to thank you on behalf of the group, and ourselves, I hope we passed the audition" (John Lennon).

He also said this after the band (with Pete Best) completed their audition at Decca Studios on January 1st, 1962.
4. "That was 'Can You Dig It' by Georgie Wood."

Answer: Dig It

This was in the song "Dig It." This came right before "Let it Be." Though credited toward all four Beatles (it was an improvised song), John is responsible for all vocals in this song including the spoken part at the end (thanks, lennon9).
5. "Out, in, out..."

Answer: Revolution 1

In John's song from the White Album, "Revolution 1," (not to be confused with the faster, louder, alternate single version entitled "Revolution") he sang "But when you talk about destruction, don't you know that you can count me out." He then whispered "In," and, apparently, "Out." I can never catch this when I listen to the song, but I have read and been told this is true.
6. Here's an easy one (I hope): "I buried Paul."

Answer: Strawberry Fields Forever

While all four options contain evidence supporting the "Paul is dead" rumor, it is in the last ten seconds of John's four-minute "Strawberry Fields Forever" that John mumbles a three-word phrase that has been closely listened to by millions searching for the truth.

This quote has been heard as "Cranberry sauce," "I'm very small," and many others. Well, I know the truth. Just listen to "Strawberry Fields Forever (Take 7 & Edit Piece)" from Anthology 2 and listen to John say the same thing twice towards the end in an effort to have his secret message heard correctly.

He distinctly says "I'm very small" through the right channel at 3 minutes 57 seconds and at 4 minutes 3 seconds. By the way, if you don't think "While My Guitar Gently Weeps" has evidence, just listen to the White Album on compact disc and listen closely as the track turns from "The Continuing Story of Bungalow Bill" to "While My Guitar Gently Weeps." I think it sounds like a very Liverpudlian man shouting "help!"
7. The last four quotes are from one of the three Anthology records: "Do you want us to do it again, George?"

Answer: Your Mother Should Know

Paul said this at the beginning of one of the two Anthology 2 versions of "Your Mother Should Know." He was speaking to producer George Martin.
8. "Plastic soul, man. Plastic soul."

Answer: I'm Down

Paul said this after the Anthology 2 version of his new song "I'm Down" (sequenced almost four months out of chronological order in the album, by the way). "Rubber Soul" was to be the title of the Beatles' next album after the album currently in progress, "Help!"
9. "Paul's broken a glass."

Answer: You've Got to Hide Your Love Away

When Paul broke a glass during the February 18th, 1965 attempt at recording John's "You've Got to Hide Your Love Away," John says, "Paul's broken a glass, broken a glass. Paul's broken a glass, a glass, a glass he's broken today."
10. "You all will have read that Dave Dee's no longer with us..."

Answer: I Me Mine

George said, in the style of a press announcement, "You all will have read that Dave Dee's no longer with us, but Micky and Tich and I would just like to carry on the good work that's always gone down in number two," referring to studio number two. (thanks again, styxman) He said this to explain John Lennon's absence (he was on vacation) and he got the names of his fellow band members from the pop band Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick and Tich.

This version of "I Me Mine" was just over a minute and a half, and it was edited, making it around two and a half. Thanks for playing!
Source: Author Joko24

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/29/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us