FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Warren Zevon Songs Part 4
Quiz about Warren Zevon Songs Part 4

Warren Zevon Songs Part 4 Trivia Quiz


This is my third quiz about Warren Zevon. If you played the last three, you will enjoy this one!

A multiple-choice quiz by prismlord. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music T-Z
  8. »
  9. Warren Zevon

Author
prismlord
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
206,559
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
14 / 20
Plays
313
- -
Question 1 of 20
1. In the song "Macgillycuddy's Reeks, he was "struck by ______ dart". What should be in the blank? Hint


Question 2 of 20
2. In the song "Jeannie Needs a Shooter", where did she come down from? Hint


Question 3 of 20
3. Which song has the main chorus as "Ha'ina 'ia mai ana ka puana" 4 times?
Hint


Question 4 of 20
4. Complete the song title.
"_____ Fighter" .

Answer: (A large Ebony / Ivory instrument)
Question 5 of 20
5. One of Warren's songs is called "Frank and Jester Jamja's".


Question 6 of 20
6. In the song "Something Bad Happened to a Clown" it says, "Footprints in the _______ leading to the edge of town". What should fill in the blank? Hint


Question 7 of 20
7. In the song "The Overdraft", nobody ever sleeps on what colour line? Hint


Question 8 of 20
8. What type of gem did Warren throw in the sand in the song "Empty-Handed Heart"? Hint


Question 9 of 20
9. In the song "Seminole Bingo", what group is far behind? Hint


Question 10 of 20
10. Which song has the following line?
"I turned on the news to the Third World War".
Hint


Question 11 of 20
11. Complete the song title by choosing which word should fill in the blank.
"Bo Diddley's a ___
_______".
Hint


Question 12 of 20
12. Which song does this line come from?
"We met down by the river, on the final day in May".
Hint


Question 13 of 20
13. What car did the gorilla take in the song "Gorilla You're a Desparado" ? Hint


Question 14 of 20
14. The goon in the song "Hit Somebody!" is called Puddy. Am I right?


Question 15 of 20
15. In the song "You're a Whole Different Person When You're Scared", what kind of town did he meet her in? Hint


Question 16 of 20
16. There is a song named "Junk-Bond King".


Question 17 of 20
17. Complete the song title.
"Angel Dressed In _____".

Answer: (Opposite of White)
Question 18 of 20
18. Who was crying in the song "Veracruz"? Hint


Question 19 of 20
19. In the song "Model Citizen", what does he say to do to the mailman? Hint


Question 20 of 20
20. What song is this line from?
"Look a little older but I feel no pain".
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the song "Macgillycuddy's Reeks, he was "struck by ______ dart". What should be in the blank?

Answer: Cupid's

Here is the verse....

"But she upset my applecart
She kissed me on the cheek
And I was struck by Cupid's dart
In Macgillycuddy's Reeks
Macgillycuddy's Reeks
Macgillycuddy's Reeks
I was struck by Cupid's dart
In Macgillycuddy's Reeks"
2. In the song "Jeannie Needs a Shooter", where did she come down from?

Answer: Knightstown

Here is the verse which reveals this information...

"She came down from Knightstown with her hands hard from the line
From the first time I laid eyes on her
I knew that she'd be mine
Her father was a lawman, he swore he'd shoot me dead
'Cause he knew I wanted Jeannie and I'd have her like I said"
3. Which song has the main chorus as "Ha'ina 'ia mai ana ka puana" 4 times?

Answer: The Hula Hula Boys

This song is on the album "The Envoy" and was released in 1982. In case you didn't know, the "Ha'ina 'ia mai ana ka puana" part is actually Hawaiian.
4. Complete the song title. "_____ Fighter" .

Answer: Piano

"Piano Fighter" was first put on the album, "Mutineer" which was released in 1995. Here is a simple verse from it.

"I worked in sessions and I played in bands
A thousand casuals and one-night stands
Here on Thursday, gone on Friday
Heading down the Dixie highway"
5. One of Warren's songs is called "Frank and Jester Jamja's".

Answer: False

Not at all! It is called "Frank and Jesse James". This is included on the album entitled plainly, "Warren Zevon".
6. In the song "Something Bad Happened to a Clown" it says, "Footprints in the _______ leading to the edge of town". What should fill in the blank?

Answer: Sawdust

The lyrics to that particular verse are as follows.

"He used to honk his horn and everyone would laugh
He used to honk his horn
She doesn't think he's very funny anymore
Footprints in the sawdust leading to the edge of town".
7. In the song "The Overdraft", nobody ever sleeps on what colour line?

Answer: Yellow

That particular verse is as follows.

"No one sleeps on the yellow line
No one's that alone
Someone's in the window
So don't try to use the phone
We're just up against it
We turned up in the zone
If you ever get an overdraft
You'll never make it home".
8. What type of gem did Warren throw in the sand in the song "Empty-Handed Heart"?

Answer: Diamonds

He did throw diamonds! An interesting note by the way; when Warren recorded this, it really was an emotional part and nearly everyone had to leave the studio because the song meant so much to him.
9. In the song "Seminole Bingo", what group is far behind?

Answer: SEC

The chorus goes,

"And the SEC is far behind
Down in the swamp with the gators and flamingos
A long way from Liechtenstein
I'm a junk bond king playing Seminole Bingo".
10. Which song has the following line? "I turned on the news to the Third World War".

Answer: Trouble Waiting To Happen

This particular section of the song goes,
"I turned on the news to the Third World War
Opened up the paper to World War IV
Just when I thought it was safe to be bored
Trouble waiting to happen".
11. Complete the song title by choosing which word should fill in the blank. "Bo Diddley's a ___ _______".

Answer: Gun Slinger

The song "Bo Diddley's a Gunslinger" is on "Stand in the Fire" which was never released on CD. It is the last song on this album.
12. Which song does this line come from? "We met down by the river, on the final day in May".

Answer: Jeannie Needs a Shooter

From "Jeannie Needs a Shooter", the verse goes,
"We met down by the river, on the final day in May
And when I leaned down to kiss her, she did not turn away
I drew out all my money and together we did vow
To leave that very evening and get away somehow".
13. What car did the gorilla take in the song "Gorilla You're a Desparado" ?

Answer: BMW

The first verse is,
"Big gorilla at the L.A. Zoo
Snatched the glasses right off my face
Took the keys to my BMW
Left me here to take his place".
14. The goon in the song "Hit Somebody!" is called Puddy. Am I right?

Answer: No

He is called Buddy, not Puddy. This song is on the album "My Ride Is Here".
15. In the song "You're a Whole Different Person When You're Scared", what kind of town did he meet her in?

Answer: Turkish

The first verse reveals this.
"You met her in a Turkish town
But you didn't want to bring her here
You didn't want her hanging around
In the Kingdom of Fear
So you left her there".
16. There is a song named "Junk-Bond King".

Answer: False

I sometimes call "Seminole Bingo" this, but there is no song with this title.
17. Complete the song title. "Angel Dressed In _____".

Answer: Black

This song is again on the album "Mr. Bad Example". One of the verses is,
"My little angel
She's the Queen of Downtown
She gets around town
My angel dressed in black".
18. Who was crying in the song "Veracruz"?

Answer: Maria

The verse goes,
"I heard Woodrow Wilson's guns
I heard Maria crying
Late last night I heard the news
That Veracruz was dying
Veracruz was dying".
19. In the song "Model Citizen", what does he say to do to the mailman?

Answer: Torment

That particular section goes,
"Torment the mailman
Terrorize the maid
Try to teach 'em some manners
Whip 'em into shape
Down in the basement
I've got a Craftsman lathe
Show it to the children
When they misbehave".
20. What song is this line from? "Look a little older but I feel no pain".

Answer: Lord Byron's Luggage

The section of that song goes,
"Still out here in the wind and rain
Look a little older but I feel no pain
And it stands to reason
I'm still looking for love".
Hope you enjoyed the 4th quiz! See you in the next one!
Source: Author prismlord

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us