FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Warren Zevon Songs Part 2
Quiz about Warren Zevon Songs Part 2

Warren Zevon Songs Part 2 Trivia Quiz


If you played my last quiz then you should like this one even better! I have tried to think of more ideas so have fun!

A multiple-choice quiz by prismlord. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music T-Z
  8. »
  9. Warren Zevon

Author
prismlord
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
205,856
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
329
- -
Question 1 of 10
1. Warren is an "innocent bystandly" on "Lawyers Guns and Money" .


Question 2 of 10
2. On "Raspberry Beret", he was working part time in a five and dime. What was his boss named? Hint


Question 3 of 10
3. On the cover of "Sentimental Hygiene" there is a picture of someone (presumably Warren Zevon) inside of something. What is it? Hint


Question 4 of 10
4. Oh no! Something bad happened to a _______ . What should fill in the blank? Hint


Question 5 of 10
5. What movie has the song "She Quit Me" ? Hint


Question 6 of 10
6. In the song, "The Long Arm of the Law", the war was held in which place? Hint


Question 7 of 10
7. In the song "Detox Mansion", Warren was raking leaves with whom? Hint


Question 8 of 10
8. Who wrote the song "Laissez-Moi Tranquille"? Hint


Question 9 of 10
9. Who played the lead guitar on "Gridlock"? Hint


Question 10 of 10
10. On "Enjoy Every Sandwich", who did a version of "Reconsider Me"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Warren is an "innocent bystandly" on "Lawyers Guns and Money" .

Answer: False

He is an "innocent bystandER" not an "innocent bystandLY". The intro chords to this song are D D D A D D D A D D D A E. Alternatively, you can substitute D with C , A with G and E with D.
2. On "Raspberry Beret", he was working part time in a five and dime. What was his boss named?

Answer: Mr. McGee

His boss was indeed Mr. McGee . This song was originally written by Prince, but W.Z did a remake and it is miles better in my point of view!
3. On the cover of "Sentimental Hygiene" there is a picture of someone (presumably Warren Zevon) inside of something. What is it?

Answer: A Chair

He is inside a chair. This is quite a funny picture. "Sentimental Hygiene" was made when Warren was feeling quite bad or ill.
4. Oh no! Something bad happened to a _______ . What should fill in the blank?

Answer: Clown

"Something Bad Happened To a Clown" is a song on the album "Mutineer" . This song may not be on any other albums so make sure to grab "Mutineer" when you can!
5. What movie has the song "She Quit Me" ?

Answer: Midnight Cowboy

"She Quit Me" is played on "Midnight Cowboy". It is also a song on his first album, "Wanted Dead or Alive".
6. In the song, "The Long Arm of the Law", the war was held in which place?

Answer: Paraguay

It was held in Paraguay. Back in 1999. For a bit of information, Warren and Jordan Zevon did the harmony parts in this song.
7. In the song "Detox Mansion", Warren was raking leaves with whom?

Answer: Liza

He was raking leaves with Liza or "Liz". He had left his home in Music City in the back of a limousine.
8. Who wrote the song "Laissez-Moi Tranquille"?

Answer: Serge Gainsbourg

Serge wrote this song. Despite Warren sang it all, it was Serge who wrote it all in French.
9. Who played the lead guitar on "Gridlock"?

Answer: Neil Young

Neil Young played lead guitar. Warren played guitar and Jorma played acoustic guitar. David Gilmour was on the song "Run Straight Down".
10. On "Enjoy Every Sandwich", who did a version of "Reconsider Me"?

Answer: Steve Earle

Steve Earle played "Reconsider Me". A few others were Don Henley-"Searching for a Heart". Bruce Springsteen-"My Ride's Here" and Jill Sobule-"Don't Let us get Sick". Thanks for playing my quiz and a big hello to everyone at the Warren Zevon forum!
Source: Author prismlord

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us