FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 15 Minutes of Fame
Quiz about 15 Minutes of Fame

15 Minutes of Fame Multiple Choice Quiz | 20 Questions


Some people and things that have achieved a brief moment of fame and then been largely forgotten. Let's see how many of these you remember. Good luck and have fun.

A multiple-choice quiz by justawful. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Mixed People
  8. »
  9. 15 Minutes of Fame

Author
justawful
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
70,670
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Tough
Avg Score
11 / 20
Plays
7858
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 166 (14/20), Winegirl718 (14/20), Guest 99 (15/20).
- -
Question 1 of 20
1. I made headlines in year 2000, when a country I had migrated to tried to deport me back to Cuba. Who am I? Hint


Question 2 of 20
2. I am a farmer. I owned the farm on which the first Woodstock Music Festival was held in 1969. Who am I? Hint


Question 3 of 20
3. I shocked the world in the 1980 Boston Marathon by being the first totally unknown woman to win the women's title, until it was found out that I cheated. Who am I? Hint


Question 4 of 20
4. As a night watchman at the Watergate Building, I launched a national scandal by discovering a break-in in 1972. Who am I? Hint


Question 5 of 20
5. I 'wrecked' the reputation of Exxon as the captain of the supertanker Exxon Valdez that ran aground in Alaska's Prince William Sound, creating an environmental disaster. Who am I? Hint


Question 6 of 20
6. At the Roslin Institute in Scotland, I became the world's first cloned sheep. Who am I? Hint


Question 7 of 20
7. I was the recipient of the world's first artificial heart. I lived with it for 112 days. Who am I? Hint


Question 8 of 20
8. We made headlines in 1961 when we convinced millions that we were abducted by a UFO during our interrupted journey. Who are we? Hint


Question 9 of 20
9. I was the first computer to defeat a World Chess Champion in a tournament. Who am I? Hint


Question 10 of 20
10. In 1982 I dived into an icy Potomac River in Washington D.C. to save survivors of crashed Air Florida flight 90. Who am I? Hint


Question 11 of 20
11. My 15 round fight with heavyweight champion Muhammed Ali in 1975 inspired the movie 'Rocky'. Who am I? Hint


Question 12 of 20
12. I was killed, along with Nicole Simpson, apparently by her husband, O.J. Simpson, in Brentwood California in 1994. Who am I? Hint


Question 13 of 20
13. During the JFK assassination I was the bodyguard for Vice President Johnson. I was hailed as a hero when I forced him to the floor of the car and shielded him with my own body. Who am I? Hint


Question 14 of 20
14. As an aide to President Nixon, I had a moment of fame when I revealed to the world the existence of the White House Tapes. Who am I? Hint


Question 15 of 20
15. We weren't as well known, but we were killed by the Charles Manson gang the night after the Sharon Tate murders. Who are we? Hint


Question 16 of 20
16. I bravely led the attack and fired the first shots that killed the Texas Tower Sniper at the University of Texas in Austin in 1966. Who am I? Hint


Question 17 of 20
17. I was known as the Hollywood Madam. I ran a call girl operation for movie stars until I was caught in 1993. Who am I? Hint


Question 18 of 20
18. I turned the media 'upside down' when I appeared in Atlanta at game 2 of the 1992 World Series against Toronto. Who or what am I? Hint


Question 19 of 20
19. I achieved fame as the shortest player to ever play in major league baseball. At 3 ft. 7 in. I had one at bat for the St. Louis Browns in 1951 and I walked. Who am I? Hint


Question 20 of 20
20. As a seven year old in 1960, I survived being swept over Niagara Falls wearing nothing but swimming trunks and running shoes. Who am I? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 24 2024 : Guest 166: 14/20
May 22 2024 : Winegirl718: 14/20
May 20 2024 : Guest 99: 15/20
May 16 2024 : Guest 107: 15/20
May 11 2024 : Guest 73: 11/20
May 08 2024 : PurpleComet: 17/20
Apr 25 2024 : Guest 73: 12/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. I made headlines in year 2000, when a country I had migrated to tried to deport me back to Cuba. Who am I?

Answer: Elian Gonzales

2. I am a farmer. I owned the farm on which the first Woodstock Music Festival was held in 1969. Who am I?

Answer: Max Yasgur

Yasgur made an appearance onstage at the festival and uttered the words 'I am a farmer.' To which he received thunderous applause.
3. I shocked the world in the 1980 Boston Marathon by being the first totally unknown woman to win the women's title, until it was found out that I cheated. Who am I?

Answer: Rosie Ruiz

It is believed she possibly rode on public transportation for part of the race.
4. As a night watchman at the Watergate Building, I launched a national scandal by discovering a break-in in 1972. Who am I?

Answer: Frank Wills

Wills never received the notoriety of most of the other figures involved in the scandal.
5. I 'wrecked' the reputation of Exxon as the captain of the supertanker Exxon Valdez that ran aground in Alaska's Prince William Sound, creating an environmental disaster. Who am I?

Answer: Joseph Hazelwood

Hazelwood was apparently not at the controls of the ship at the time, but was possibly in his room drinking.
6. At the Roslin Institute in Scotland, I became the world's first cloned sheep. Who am I?

Answer: Dolly

Worldwide headlines were made announcing the scientific breakthrough.
7. I was the recipient of the world's first artificial heart. I lived with it for 112 days. Who am I?

Answer: Barney Clark

The Jarvik-7 was implanted at the University of Utah.
8. We made headlines in 1961 when we convinced millions that we were abducted by a UFO during our interrupted journey. Who are we?

Answer: Barney and Betty Hill

The mystifying full story was related in a book called 'Interrupted Journey'.
9. I was the first computer to defeat a World Chess Champion in a tournament. Who am I?

Answer: Deep Blue

The IBM computer was a souped-up version of an earlier computer that had lost a tournament to world chess champion Garry Kasparov.
10. In 1982 I dived into an icy Potomac River in Washington D.C. to save survivors of crashed Air Florida flight 90. Who am I?

Answer: Lenny Scutnik

Scutnik was honored on national TV by then president Ronald Reagan.
11. My 15 round fight with heavyweight champion Muhammed Ali in 1975 inspired the movie 'Rocky'. Who am I?

Answer: Chuck Wepner

A young Sylvester Stallone watched the fight and was inspired to write the story, which became a hit series of movies.
12. I was killed, along with Nicole Simpson, apparently by her husband, O.J. Simpson, in Brentwood California in 1994. Who am I?

Answer: Ron Goldman

O.J. Simpson still maintains his innocence.
13. During the JFK assassination I was the bodyguard for Vice President Johnson. I was hailed as a hero when I forced him to the floor of the car and shielded him with my own body. Who am I?

Answer: Rufus Youngblood

Youngblood became a valuable witness for the investigation into the assassination.
14. As an aide to President Nixon, I had a moment of fame when I revealed to the world the existence of the White House Tapes. Who am I?

Answer: Alexander Butterfield

Butterfield would not have gone public with this disclosure had he not been specifically asked about it by a grand jury.
15. We weren't as well known, but we were killed by the Charles Manson gang the night after the Sharon Tate murders. Who are we?

Answer: Leno and Rosemary LaBianca

The evidence left at the LaBianca household was a key factor in the prosecution of the killers.
16. I bravely led the attack and fired the first shots that killed the Texas Tower Sniper at the University of Texas in Austin in 1966. Who am I?

Answer: Ramiro Martinez

With little thought for his own safety, Martinez insisted on storming the heavily armed sniper Charles Whitman. Martinez was backed up by only one other policeman.
17. I was known as the Hollywood Madam. I ran a call girl operation for movie stars until I was caught in 1993. Who am I?

Answer: Heidi Fleiss

Charlie Sheen was a frequent customer.
18. I turned the media 'upside down' when I appeared in Atlanta at game 2 of the 1992 World Series against Toronto. Who or what am I?

Answer: The Canadian flag

The Marine honor guard unwittingly unfurled the Canadian flag upside down at the opening ceremony, which sparked a media incident.
19. I achieved fame as the shortest player to ever play in major league baseball. At 3 ft. 7 in. I had one at bat for the St. Louis Browns in 1951 and I walked. Who am I?

Answer: Eddie Gaedel

Legendary manager Bill Veeck hired Gaedel as a publicity stunt to boost attendance for the failing Browns.
20. As a seven year old in 1960, I survived being swept over Niagara Falls wearing nothing but swimming trunks and running shoes. Who am I?

Answer: Roger Woodward

His sister was saved from going over at the very brink of the falls, but his guardian was swept over the falls and perished.
Source: Author justawful

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Exit10 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us