FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Who Was The First Person To
Quiz about Who Was The First Person To

Who Was The First Person To ... ? Quiz


This quiz looks at people who have achieved world firsts in different fields of endeavour.

A multiple-choice quiz by pjjc. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Mixed People
  8. »
  9. 15 Minutes of Fame

Author
pjjc
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
240,180
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
1221
Last 3 plays: Guest 24 (3/10), Guest 174 (10/10), Guest 166 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. In 1908 Thomas Selfridge became the first what? Hint


Question 2 of 10
2. Edward Smith was the first person indicted in 1831 by an American state for what crime? Hint


Question 3 of 10
3. Arthur Eldred was the first to reach what rank in the Boy Scouts of America? Hint


Question 4 of 10
4. Norma Talmadge, in 1927, became the first actor to leave behind what lasting achievement? Hint


Question 5 of 10
5. Mary Walker had what claim to fame? Hint


Question 6 of 10
6. Who was the first prme Minister of Australia? Hint


Question 7 of 10
7. Who was the first African American to win an Oscar? Hint


Question 8 of 10
8. Who was the first female to swim the English Channel? Hint


Question 9 of 10
9. What is Janet Gaynor's claim to fame? Hint


Question 10 of 10
10. In 1934 Horton Smith was the winner of which sporting championship? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 03 2024 : Guest 24: 3/10
Jun 26 2024 : Guest 174: 10/10
May 24 2024 : Guest 166: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In 1908 Thomas Selfridge became the first what?

Answer: Airplane fatality

He was a lieutenant in the US Army Signal Corps and was in flight with Orville Wright, when the plane crashed killing him and seriously injuring Wright.
2. Edward Smith was the first person indicted in 1831 by an American state for what crime?

Answer: Bank robbery

He was sentenced to five years' hard labour on the rock pile at Sing Sing Prison.
3. Arthur Eldred was the first to reach what rank in the Boy Scouts of America?

Answer: Eagle Scout

It takes a boy from 9 to 12 years to progress from Tiger Cub to Eagle Scout.
4. Norma Talmadge, in 1927, became the first actor to leave behind what lasting achievement?

Answer: First footprints at Grauman's Chinese Theatre

This achievement was due to her stumbling into a freshly laid cement slab in front of the theatre. The first official ceremony for adding hand and footprints happened in April 5th 1927 by Sid Grauman, Mary Pickford and Douglas Fairbanks. In 1916 Norma met and married exhibitor Joseph M. Schenck, and together they formed the Norma Talmadge Film Corporation, one of the most lucrative partnerships in film history.
5. Mary Walker had what claim to fame?

Answer: First woman to receive the US Medal of Honour

She was, in fact, the only woman to win for her work as a surgeon during the Civil War. It was rescinded in a "purge" of medals in 1917 but reinstated in 1976.
6. Who was the first prme Minister of Australia?

Answer: Edmund Barton

He was also the first Australian Prime Ministers to receive Japan's Order of the Rising Sun, First Class (the others were Robert Menzies and John McEwen).
7. Who was the first African American to win an Oscar?

Answer: Hattie McDaniel

Shw won the Best Supporting Actress Award for her role as Mammy in "Gone With the Wind".
8. Who was the first female to swim the English Channel?

Answer: Gertrude Ederle

Her time of 14 hours 31 minutes for the 35-mile (56-kilometer)
distance broke the previous record and stood as the women's record for 35 years.
9. What is Janet Gaynor's claim to fame?

Answer: First Oscar winner for Best Actress

She won based on the strength of her performances in Seventh Heaven (1927) and Sunrise: A Song of Two Humans (1927) plus Street Angel (1928). This was the first and only time an actress won the Oscar for multiple roles.
10. In 1934 Horton Smith was the winner of which sporting championship?

Answer: First Masters Golf Tournament

The color of the drink napkins given to patrons at the Augusta National Golf Club perfectly matches the color of the grass - so if someone drops their napkin, it will not show up on television.
Source: Author pjjc

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us