FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Almost Famous People
Quiz about Almost Famous People

Almost Famous People Trivia Quiz


These are some people who aren't 'first-level' famous

A multiple-choice quiz by robert362. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Mixed People
  8. »
  9. 15 Minutes of Fame

Author
robert362
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
28,133
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
1280
Last 3 plays: Winegirl718 (4/10), Guest 99 (5/10), snhha (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which of the following was an actual person in the Old West? Hint


Question 2 of 10
2. What was 'ironic' about Hamilton's fatal duel with Burr? Hint


Question 3 of 10
3. Why was the 'Black Prince' so called? Hint


Question 4 of 10
4. Who wrote 'The Expedition of Humphrey Clinker'? Hint


Question 5 of 10
5. John Kennedy confronted the Soviet Union during the Cuban Missile Crisis. Who was the Soviet leader? Hint


Question 6 of 10
6. How did John Wayne get his nickname, 'Hondo'? Hint


Question 7 of 10
7. Why is Lord Carnarvon remembered today? Hint


Question 8 of 10
8. Who was the principal soviet military commander during World War II? Hint


Question 9 of 10
9. What do Jack McCall and Naturam Godse have in common? Hint


Question 10 of 10
10. What was the relationship between the writers Dante Rossetti and Christina Rossetti? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 22 2024 : Winegirl718: 4/10
May 20 2024 : Guest 99: 5/10
May 13 2024 : snhha: 10/10
May 13 2024 : snhha: 10/10
May 08 2024 : PurpleComet: 7/10
May 03 2024 : Guest 184: 4/10
Apr 25 2024 : Guest 73: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of the following was an actual person in the Old West?

Answer: Black Bart

Bart was a stagecoach robber in California. The others are fictional.
2. What was 'ironic' about Hamilton's fatal duel with Burr?

Answer: Hamilton's son had previously been killed in a duel

His son, Philip, died from injuries suffered at a duel - which was fought at the same place as Hamilton's duel with Burr
3. Why was the 'Black Prince' so called?

Answer: He wore black armor

Legend says that it was the armor. He was apparently popular with his people
4. Who wrote 'The Expedition of Humphrey Clinker'?

Answer: Tobias Smollett

You stumble over this one every now and then in English lit. Trollope did 'Barchester {Towers';} Thackeray did 'Vanity Fair'. Fielding did 'Tom Jones'.
5. John Kennedy confronted the Soviet Union during the Cuban Missile Crisis. Who was the Soviet leader?

Answer: Khrushchev

He was a colorful fellow.
6. How did John Wayne get his nickname, 'Hondo'?

Answer: Movie role

He starred in the western of the same name
7. Why is Lord Carnarvon remembered today?

Answer: Legends and Superstitions

After entering the tomb of King Tut, his subsequent death gave rise to the notion of a 'mummy's curse'.
8. Who was the principal soviet military commander during World War II?

Answer: Zhukov

Marshal Zhukov
9. What do Jack McCall and Naturam Godse have in common?

Answer: They were both assassins

McCall shot Wild Bill {Hickock;} Godse shot Gandhi.
10. What was the relationship between the writers Dante Rossetti and Christina Rossetti?

Answer: Brother and Sister

Sort of like the Brontes, I guess
Source: Author robert362

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us