FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Whos Next
Quiz about Whos Next

Who's Next? Trivia Quiz


I'll give you a list of people who follow one another in some logical progression such as chronologically or youngest to oldest. You choose who would come next. Have fun!

A multiple-choice quiz by brewster76. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Mixed People
  8. »
  9. 15 Minutes of Fame

Author
brewster76
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
312,220
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1329
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. Emily Litella, Judy Miller, Roseanne Roseannadanna, Candy Slice. Who's next? Hint


Question 2 of 10
2. Nicky Hilton, Michael Wilding, Mike Todd, Eddie Fisher, Richard Burton, John Warner. Who's next? Hint


Question 3 of 10
3. 1990 - Steffi Graf, 1991 - Monica Seles, 1992 - Monica Seles, 1993 - Monica Seles, 1994 - Steffi Graf, 1995 - Mary Pierce, 1996 - Monica Seles. Who's 1997? Hint


Question 4 of 10
4. Edward Scissorhands, Sam, Ed Wood, Jack Sparrow, Sir James Barrie, Willy Wonka, Jack Sparrow. Who's next? Hint


Question 5 of 10
5. 1983 - Lech Walesa, 1984 - Desmond Tutu, 1986 - Elie Wiesel, 1987 - Óscar Arias Sánchez, 1989 - The 14th Dalai Lama (Tenzin Gyatso). Who's 1990? Hint


Question 6 of 10
6. 2000 - Brad Pitt, 2001 - Pierce Brosnan, 2002 - Ben Affleck, 2003 - Johnny Depp, 2004 - Jude Law, 2005 - Matthew McConaughey, 2006 - George Clooney, 2007 - Matt Damon. Who's next? Hint


Question 7 of 10
7. Bonnie Parker, Clyde Barrow, John Dillinger, Pretty Boy Floyd, Baby Face Nelson, Ma Barker, Machine Gun Kelly, Al Capone. Who's next? Hint


Question 8 of 10
8. Rebbie, Jackie, Tito, Jermaine, LaToya, Marlon, Michael, Randy. Who's next? Hint


Question 9 of 10
9. Trygve Lie, Dag Hammerskjold, U Thant, Kurt Waldheim, Javier Perez de Cuellar, Boutros Boutros-Ghali. Who's next? Hint


Question 10 of 10
10. Stanley, Ramsay, Stanley, Ramsay, Stanley, Neville, Winston, Clement, Winston. Who's next? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Emily Litella, Judy Miller, Roseanne Roseannadanna, Candy Slice. Who's next?

Answer: Baba Wawa

These are characters made famous by Gilda Radner on Saturday Night Live in the order they debuted on the show. Chico Escuela was Garrett Morris' character, the Dominican ball player who said "Baseball has been berry berry good to me." Connie Conehead was given life by Laraine Newman. And who can forget Dan Aykroyd shouting "Save the liver!" while he bled to death as Julia Child?
2. Nicky Hilton, Michael Wilding, Mike Todd, Eddie Fisher, Richard Burton, John Warner. Who's next?

Answer: Larry Fortensky

The men were the husbands of film legend Elizabeth Taylor as of her 1996 divorce from Fortensky, listed in the order in which they married her.
3. 1990 - Steffi Graf, 1991 - Monica Seles, 1992 - Monica Seles, 1993 - Monica Seles, 1994 - Steffi Graf, 1995 - Mary Pierce, 1996 - Monica Seles. Who's 1997?

Answer: Martina Hingis

The women were the Ladies Singles champs at the Australian Open during the 1990s, listed in chronological order of their victory. Hingis won this Grand Slam tournament three consecutive years, 1997-99. Maria Sharapova, who won the title in 2009, was only 3 years old at the dawn of the 90s. King won the Australian Open in 1968. Goolagong Cawley, an aboriginal Australian, was the runner-up in 1971-73 and the champion in 1974-77.
4. Edward Scissorhands, Sam, Ed Wood, Jack Sparrow, Sir James Barrie, Willy Wonka, Jack Sparrow. Who's next?

Answer: Sweeney Todd

These are the Golden Globe nominated roles of actor Johnny Depp, listed in chronological order. Edward Scissorhands (1990) and Ed Wood (1994) were also the titles of the movie; Sam (no last name) was Depp's character from "Benny and Joon" (1993), Jack Sparrow is from the "Pirates of the Caribbean" franchise (2003, 2006, 2007), Sir James Barrie was the author of "Peter Pan" whom Depp portrayed in "Finding Neverland" (2004). Willy Wonka was the character in 2005's "Charlie and the Chocolate Factory." "Sweeney Todd, the Demon Barber of Fleet Street" is from 2008.

The other choices are characters of Leonardo DiCaprio.
5. 1983 - Lech Walesa, 1984 - Desmond Tutu, 1986 - Elie Wiesel, 1987 - Óscar Arias Sánchez, 1989 - The 14th Dalai Lama (Tenzin Gyatso). Who's 1990?

Answer: Mikhail Gorbachev

These are the Nobel Peace Prize winners from 1983 - 1990. Note that in 1985 and 1988 the award was given to organizations, International Physicians for the Prevention of Nuclear War and United Nations Peace Keeping Forces, respectively, not to an individual.

Meir, DeGaulle and Peron died in 1978, 1970 and 1952, respectively.
6. 2000 - Brad Pitt, 2001 - Pierce Brosnan, 2002 - Ben Affleck, 2003 - Johnny Depp, 2004 - Jude Law, 2005 - Matthew McConaughey, 2006 - George Clooney, 2007 - Matt Damon. Who's next?

Answer: Hugh Jackman

These men were chosen by People magazine as the "Sexiest Man Alive" from 2000 - 2008.
7. Bonnie Parker, Clyde Barrow, John Dillinger, Pretty Boy Floyd, Baby Face Nelson, Ma Barker, Machine Gun Kelly, Al Capone. Who's next?

Answer: Alvin Karpis

These were the most famous of the Great Depression-era desperados famous for robbing banks and other hold-ups in the American midwest and Chicago area, listed in order of their death.

Alvin Karpis, portrayed by Giovani Ribisi in 2009's "Public Enemies", was the leader of the Barker gang. He was captured in New Orleans by J. Edgar Hoover in 1936, although he wrote in his memoirs that he was held at gunpoint by other agents until Hoover arrived on the scene to nab the publicity. Karpis was in prison for 33 years, much of it at Alcatraz. He died in 1979 from an overdose of sleeping pills just after completing his memoirs.

Fun trivia fact: Allegedly, Kate "Ma" Barker played no role in the crimes committed by her sons' (Herman, Lloyd, Doc and Freddie) gang. J. Edgar Hoover invented the myth of Ma Barker as the "evil mastermind of the Barker-Karpis gang" to save his own skin after she was accidentally killed in an FBI raid targeting her boys. Karpis later confirmed Mrs. Barker had nothing to do with her sons' crimes.

Melvin Purvis was credited with shooting John Dillinger (played in "Public Enemies" by Christian Bale and Johnny Depp, respectively). Eliot Ness is famous for sending Al Capone to prison. Luciano was a Mafia leader in New York.
8. Rebbie, Jackie, Tito, Jermaine, LaToya, Marlon, Michael, Randy. Who's next?

Answer: Janet

These are the children of Joe and Katherine Jackson, listed in order of oldest to youngest. They are best known as the parents of Michael Jackson and the Jackson 5.
9. Trygve Lie, Dag Hammerskjold, U Thant, Kurt Waldheim, Javier Perez de Cuellar, Boutros Boutros-Ghali. Who's next?

Answer: Kofi Anan

These men held the title of Secretary General of the United Nations from 1947-2007. Ban Ki-moon of the Republic of Korea assumed the title in 2007.
10. Stanley, Ramsay, Stanley, Ramsay, Stanley, Neville, Winston, Clement, Winston. Who's next?

Answer: Anthony

These men were the Prime Ministers of the United Kingdom from 1924 - 1955. Chronologically they were Ramsay McDonald (1924,'29-35), Stanley Baldwin ('23 -24, '25-29, '35-37), Neville Chamberlain ('37-40), Winston Churchill ('40-45, '51-55) and Clement Attlee ('45-51). Anthony Eden assumed the post from Mr. Churchill after the latter's third and last term and served until 1957 when he was succeeded by Harold MacMillan.
Source: Author brewster76

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Snowman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us