FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Second Bananas sidekicks and henchmen
Quiz about Second Bananas sidekicks and henchmen

Second Bananas- sidekicks and henchmen Quiz


Dedicated to all the Igors out there. The hero gets all the credit but we all know who does all the work, the trusty second banana.

A multiple-choice quiz by quogequox. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Mixed People
  8. »
  9. 15 Minutes of Fame

Author
quogequox
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
64,836
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
9 / 15
Plays
1105
- -
Question 1 of 15
1. John McEnroe was one of the greatest tennis players of his era, winning Grand Slam titles in singles and doubles. Which of the following players did he play doubles with? Hint


Question 2 of 15
2. Batman had Robin, we all know that, but there was another bat superhero, Batfink! With wings of steel and sonar ability he fought against the mad scientist Hugo-a-go-go. Who was Batfink's sidekick? Hint


Question 3 of 15
3. Mallory was a famous mountaineer of the first half of the 20th century. In his last expedition he attempted to climb Mount Everest but was never seen alive again and the adventure passed into mountaineering folklore. Who was Mallory's climbing partner on the ill-fated expedition? Hint


Question 4 of 15
4. Wham was one of the biggest groups of the 1980s pumping out songs like 'Wake me up before you go-go', 'Wham Rap', and 'Club Tropicana'. George Michael was the main man and went onto a successful solo career. What was the name of his partner in 'Wham!'? Hint


Question 5 of 15
5. In Holland they celebrate christmas with Sinterclaus. Though he brings presents to good children, his offsider takes care of the bad children. He puts them in a sack and sends them to Spain! Who is Sinterclaus's second banana? Hint


Question 6 of 15
6. Edmund Hillary, New Zealand beekeeper, is credited as the first man to climb Everest. However, with him was an experienced Sherpa. What was his name? Hint


Question 7 of 15
7. While we're up mountains, who did Moses leave in command while he was on Mount Sinai? Hint


Question 8 of 15
8. You know you're a successful actor when you play second banana to an animal. Which Australian actor played second banana to a dolphin in the remake of Flipper? Hint


Question 9 of 15
9. Evangelista Torricelli is credited with the invention of the mercury barometer. For some time he played second banana to a more famous scientist, who? Hint


Question 10 of 15
10. Who is David Letterman's musical sidekick ? Hint


Question 11 of 15
11. Fidel Castro led the Cuban revolution and became the island country's leader. Helping him in his struggle was an Argentinian doctor - what was his name? Hint


Question 12 of 15
12. Who wrote many of Elton John's lyrics for him? Hint


Question 13 of 15
13. Which of Genghis Khan's generals defeated the Hungarian forces and opened up eastern Europe? Hint


Question 14 of 15
14. Christopher Columbus was the boss on the 'Santa Maria' we all know that, but which two brothers captained the 'Pinta' and the 'Nina'? Hint


Question 15 of 15
15. What was the name of Indiana Jones' Egyptian sidekick in 'Raiders of the Lost Ark'? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. John McEnroe was one of the greatest tennis players of his era, winning Grand Slam titles in singles and doubles. Which of the following players did he play doubles with?

Answer: Peter Fleming

Together McEnroe and Fleming won seven Grand Slam doubles titles and 57 titles all up.
2. Batman had Robin, we all know that, but there was another bat superhero, Batfink! With wings of steel and sonar ability he fought against the mad scientist Hugo-a-go-go. Who was Batfink's sidekick?

Answer: Karate

3. Mallory was a famous mountaineer of the first half of the 20th century. In his last expedition he attempted to climb Mount Everest but was never seen alive again and the adventure passed into mountaineering folklore. Who was Mallory's climbing partner on the ill-fated expedition?

Answer: Sandy Irvine

Mallory was credited to have said 'because it is there' when asked why is he climbing Everest.
4. Wham was one of the biggest groups of the 1980s pumping out songs like 'Wake me up before you go-go', 'Wham Rap', and 'Club Tropicana'. George Michael was the main man and went onto a successful solo career. What was the name of his partner in 'Wham!'?

Answer: Andrew Ridgeley

Andrew Ridgeley took his cash and faded from the public eye. George Michael had some more huge hits as a solo artist including 'Faith' and became notorious for a incident involving police and a public toilet.
5. In Holland they celebrate christmas with Sinterclaus. Though he brings presents to good children, his offsider takes care of the bad children. He puts them in a sack and sends them to Spain! Who is Sinterclaus's second banana?

Answer: Black Peter

Otherwise known as Saint Nick, in Holland Sinterclaus makes an appearance on December 5. Traditional gifts include chocolate letters and clogs filled with sweets.
6. Edmund Hillary, New Zealand beekeeper, is credited as the first man to climb Everest. However, with him was an experienced Sherpa. What was his name?

Answer: Tensing Norgay

For many years neither Hillary or Tensing would say who was the first to set foot on the summit. Tensing Norgay eventually said it was Hillary.
7. While we're up mountains, who did Moses leave in command while he was on Mount Sinai?

Answer: Aaron

8. You know you're a successful actor when you play second banana to an animal. Which Australian actor played second banana to a dolphin in the remake of Flipper?

Answer: Paul Hogan

Paul Hogan has come a long way from painting the Sydney Harbour Bridge. Before he was putting shrimps on barbies and hypnotising water buffaloes Hogan had his own television specials in Australia.
9. Evangelista Torricelli is credited with the invention of the mercury barometer. For some time he played second banana to a more famous scientist, who?

Answer: Galileo

Torricelli was Galileo's secretary for some years.
10. Who is David Letterman's musical sidekick ?

Answer: Paul Shaffer

11. Fidel Castro led the Cuban revolution and became the island country's leader. Helping him in his struggle was an Argentinian doctor - what was his name?

Answer: Che Guevara

Che Guevara left Cuba in the mid 1960's to lead rebellions in the Congo and then Bolivia. It was in Bolivia that he was killed by government forces.
12. Who wrote many of Elton John's lyrics for him?

Answer: Bernie Taupin

13. Which of Genghis Khan's generals defeated the Hungarian forces and opened up eastern Europe?

Answer: Subotai

Subotai's army outflanked the 70,000 Hungarians but the general chose not to surround his enemy, leaving them an escape route. The Mongols then harassed the orderly retreat until it fell apart and Subotai was able to send his horsemen in to indulge in 'a more cost-effective slaughter'.

After three days Hungarian losses were estimated at between 40,000 - 70,000. After this defeat the Mongols virtually ruled all of eastern Europe.
14. Christopher Columbus was the boss on the 'Santa Maria' we all know that, but which two brothers captained the 'Pinta' and the 'Nina'?

Answer: the Pinzon brothers

Martin Alonso Pinzon captained the Pinta. Vicente Anes Pinzon captained the Nina. A third brother Francisco Martin Pinzon was pilot on the Pinta.
15. What was the name of Indiana Jones' Egyptian sidekick in 'Raiders of the Lost Ark'?

Answer: Sallah

Sallah was played by John Rhys-Davies. In the movie's opening sequence Indy escapes natives on a seaplane. The license number on the plane reads OB CPO a reference to 'Star Wars' and the pilot wears a jacket that reads 'Air Pirates' a reference to a somewhat less successful movie.
Source: Author quogequox

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. 15 Minutes of Fame Tough
2. Sidekicks Tough
3. I Was No One ... Until I Died! Tough
4. Who's Next? Average
5. Almost Famous People Difficult
6. There Has To Be An Easier Way #1 Average
7. Who Was The First Person To ... ? Tough
8. Rebels with a Cause Tough
9. Famous For a Day Average
10. 15 Minutes of Fame Very Difficult
11. Not so Famous People Tough
12. Fragile Fame Average

7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us