FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Not so Famous People
Quiz about Not so Famous People

Not so Famous People Trivia Quiz


Some people are very well known...others are not. Take the quiz and learn about very important people who were not very famous.

A multiple-choice quiz by qtmelba. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Mixed People
  8. »
  9. 15 Minutes of Fame

Author
qtmelba
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
30,811
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
990
- -
Question 1 of 10
1. What did William Christopher Handy do that was important to the music world? Hint


Question 2 of 10
2. Who is 'Big Al' Carter? Hint


Question 3 of 10
3. Who was Mary Eliza Mahoney? Hint


Question 4 of 10
4. What did Dona Josefa know that helped the Mexicans gain their freedom from Spain? Hint


Question 5 of 10
5. Robert E. Peary and Matthew Henson claimed to be the first two people to do what? Hint


Question 6 of 10
6. What did Gutzon Borglum do? Hint


Question 7 of 10
7. What famous work did Fredric Bartholdi, a French sculptor, plan and build? Hint


Question 8 of 10
8. What did Chief Joseph do? Hint


Question 9 of 10
9. Who was the first American to win the Tour de France? Hint


Question 10 of 10
10. Who were Maggie and Lillian Rogers? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What did William Christopher Handy do that was important to the music world?

Answer: he made the blues famous not just in the United states but all over the world

He wrote the song 'The St. Louis Blues.' It became known everywhere.
2. Who is 'Big Al' Carter?

Answer: an artist that is known to use anything and everything to create his work

Big Al likes to teach art to poor children. He shows them how to paint murals.
3. Who was Mary Eliza Mahoney?

Answer: the first African American nurse

Mary finished nursing school in 1879 but hospitals would not take an African American nurse. Instead, Mary worked as a nurse in people's homes.
4. What did Dona Josefa know that helped the Mexicans gain their freedom from Spain?

Answer: she learned that the Spanish knew about the Mexicans' plans and was able to communicate her knowledge to a Mexican freedom fighter that were hiding in the room below hers.

Dona Josefa stamped her foot to warn the freedom fighter to make him understand what had happened.
5. Robert E. Peary and Matthew Henson claimed to be the first two people to do what?

Answer: reach the North Pole in 1909

The claim of Robert E. Peary and Matthew Henson is disputed. In 1978, Naomi Uemura of Japan went to the North Pole alone. He had only his sled dogs for company.
6. What did Gutzon Borglum do?

Answer: he started carving Mt. Rushmore in the Black Hills of South Dakota

In 1927, Borglum began to make his dream come true by starting to carve the mountain.
7. What famous work did Fredric Bartholdi, a French sculptor, plan and build?

Answer: the Statue of Liberty

Because of its size, he had to build the statue in many pieces. They were then put in 214 boxes and shipped from France.
8. What did Chief Joseph do?

Answer: He led his people, the Nez Perce from Wallowa Valley in Oregon to Idaho as ordered by the U.S. government

Chief Joseph knew the power of the U.S. Army was too great, and heartbroken , he led 500 men, women, and children from their beloved land.
9. Who was the first American to win the Tour de France?

Answer: Greg LeMond

Greg won the race for the first time in 1986 and went on to win the race again in 1989 and 1990.
10. Who were Maggie and Lillian Rogers?

Answer: mother and daughter maids in the White House

Maggie started working at the white house in 1909 when William Taft was president. 1930 Lillian, Maggie's daughter began working as a maid in the White House. Together, mother and daughter were there to serve four more presidents.
Source: Author qtmelba

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us