FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Footnotes to Fame
Quiz about Footnotes to Fame

Footnotes to Fame Trivia Quiz


Some people are known to us only as 'footnotes' to other larger people and events. Here are a few of them. See if you know them. It may be tough.

A multiple-choice quiz by robert362. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Mixed People
  8. »
  9. 15 Minutes of Fame

Author
robert362
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
66,759
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
868
- -
Question 1 of 10
1. Abraham Lincoln was not the principal speaker at Gettysburg when he delivered his famous address. Who was? Hint


Question 2 of 10
2. Which of these individuals are associated with famous aviators? Hint


Question 3 of 10
3. Reference is often made to carrying 'a message to Garcia'. In what war was Garcia a figure? Hint


Question 4 of 10
4. A woman named Tituba is closely associated with famous events in what state? Hint


Question 5 of 10
5. Andrew Johnson was impeached, but he wasn't tossed out of office. If he had been removed from the presidency, who would have succeeded him? Hint


Question 6 of 10
6. Ruth Paine is famous (in a small way) in connection with the death of what individual? Hint


Question 7 of 10
7. Benteen and Reno are associated with what famous soldier? Hint


Question 8 of 10
8. Francis Drake is remembered as the hero of the English battle with the Spanish Armada in 1588, but other men also played pivotal roles. Who were they? Hint


Question 9 of 10
9. The 'Judgment of Paris' in a beauty contest involving 'Helen of Troy' sparked the Trojan War. Which of the following was NOT one of the contestants? Hint


Question 10 of 10
10. Waterloo is remembered as the battle that Napoleon lost. Who won? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 13 2024 : snhha: 10/10
May 08 2024 : PurpleComet: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Abraham Lincoln was not the principal speaker at Gettysburg when he delivered his famous address. Who was?

Answer: Edward Everett

Webster was a great orator in his {day;} Clay was a prominent poitician. Sumner is known primarily for being beaten with a cane by another senator. It was Everett, however, who preceded Lincoln and spoke for 2 hours.
2. Which of these individuals are associated with famous aviators?

Answer: Fred Noonan and John Condon

Noonan disappeared along with Amelia {Earhart;} he was her navigator. Condon was a 'colorful' figure who injected himself into the middle of the Lindbergh baby kidnapping. Lindemann was commander of the Bismarck when it sank during WW II.
3. Reference is often made to carrying 'a message to Garcia'. In what war was Garcia a figure?

Answer: Spanish-American War

It's a famous story of courage and heroism by Elbert Hubbard. (No kidding)
4. A woman named Tituba is closely associated with famous events in what state?

Answer: Massachusetts

Tituba was one of the first women to be charged with witchcraft in Salem.
5. Andrew Johnson was impeached, but he wasn't tossed out of office. If he had been removed from the presidency, who would have succeeded him?

Answer: Benjamin Wade

Wade was president of the senate and next in line. Hamlin was Lincoln's first vice president. Breckinridge was the 'other' key candidate (along with Stephen Douglas) who ran against Lincoln in 1860.
6. Ruth Paine is famous (in a small way) in connection with the death of what individual?

Answer: John Kennedy

Paine was the Dallas woman in whose home the Oswalds stayed in the days prior to the assassination.
7. Benteen and Reno are associated with what famous soldier?

Answer: George Custer

Both played prominent roles in 'Custer's Last Stand' at the Little Big Horn.
8. Francis Drake is remembered as the hero of the English battle with the Spanish Armada in 1588, but other men also played pivotal roles. Who were they?

Answer: Martin Frobisher and John Hawkins

Frobisher and Hawkins were key players. Gilbert died before the {battle;} he was a major figure in the search for the 'Northwest Passage'.
9. The 'Judgment of Paris' in a beauty contest involving 'Helen of Troy' sparked the Trojan War. Which of the following was NOT one of the contestants?

Answer: Artemis

Mythology, of course.
10. Waterloo is remembered as the battle that Napoleon lost. Who won?

Answer: Wellington

The Iron Duke - a man who never lost.
Source: Author robert362

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us