FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Close Calls
Quiz about Close Calls

Close Calls Trivia Quiz


These are some of the people who came close - but didn't quite make it.

A multiple-choice quiz by robert362. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Mixed People
  8. »
  9. 15 Minutes of Fame

Author
robert362
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
56,731
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
895
- -
Question 1 of 10
1. Andrew Johnson became president upon the death of Abraham Lincoln in Lincoln's second term. Johnson, however, was not the vice-president in Lincoln's first term. That individual was replaced as runnning mate for 'political reasons' and thus lost the opportunity - realized when Booth killed Lincoln - to become president. Who was this man? Hint


Question 2 of 10
2. The crew of Apollo 13 is now famous for surviving a difficult journey into space. One astronaut was supposed to be part of the mission, but was held back at the last moment. Who was he? Hint


Question 3 of 10
3. Roger Bannister became famous when he became the first to run a mile in under four minutes. One of his racing adversaries, almost had that distinction - but Bannister passed him in the final part of the race. Who was this man? Hint


Question 4 of 10
4. This Indian chief made a sprint for the Canadian border in order to escape harsh conditions. He came close - but didn't get there. Who was he? Hint


Question 5 of 10
5. Aaron Burr came ever so close to becoming president, but came up short. Who became president instead? Hint


Question 6 of 10
6. Pitcher Bill Bevens took a World Series no-hitter into the ninth inning years before Don Larsen pitched his perfect game. He ended up losing the game. Which team did Bevens pitch for? Hint


Question 7 of 10
7. Francis Drake, legendary sailor, explorer and adventurer, circumnavigated the world. Ferdinand Magellan's crew accomplished this feat previously - but Magellan failed to complete the trip. Why? Hint


Question 8 of 10
8. This actor came close to appearing in a key role in the movie, 'The Wizard of Oz', but had to bow out at the last minute. Hint


Question 9 of 10
9. Samuel J. Tilden almost became president as the problems with the popular vote vs. electoral vote system came into focus. Who won the election? Hint


Question 10 of 10
10. This young man almost became world famous with the Beatles - but was replaced before their fame began. Who was he? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Andrew Johnson became president upon the death of Abraham Lincoln in Lincoln's second term. Johnson, however, was not the vice-president in Lincoln's first term. That individual was replaced as runnning mate for 'political reasons' and thus lost the opportunity - realized when Booth killed Lincoln - to become president. Who was this man?

Answer: Hannibal Hamlin

Johnson, of course, had his own close call: he survived by only one vote the attempt to kick him out of office.
2. The crew of Apollo 13 is now famous for surviving a difficult journey into space. One astronaut was supposed to be part of the mission, but was held back at the last moment. Who was he?

Answer: Ken Mattingly

There was a concern about a possible health issue.
3. Roger Bannister became famous when he became the first to run a mile in under four minutes. One of his racing adversaries, almost had that distinction - but Bannister passed him in the final part of the race. Who was this man?

Answer: Chris Chataway

Coming in second led to obscurity.
4. This Indian chief made a sprint for the Canadian border in order to escape harsh conditions. He came close - but didn't get there. Who was he?

Answer: Joseph

Chief of the Nez Perce. 'I will fight no more forever'.
5. Aaron Burr came ever so close to becoming president, but came up short. Who became president instead?

Answer: Jefferson

Hamilton's role in the drama helped bring about his fatal duel with Burr.
6. Pitcher Bill Bevens took a World Series no-hitter into the ninth inning years before Don Larsen pitched his perfect game. He ended up losing the game. Which team did Bevens pitch for?

Answer: Yankees

Cookie Lavagetto got the big hit for the Dodgers.
7. Francis Drake, legendary sailor, explorer and adventurer, circumnavigated the world. Ferdinand Magellan's crew accomplished this feat previously - but Magellan failed to complete the trip. Why?

Answer: He was killed in combat

He got involved in some quarrels and conflicts among Indian tribes. It cost him his life.
8. This actor came close to appearing in a key role in the movie, 'The Wizard of Oz', but had to bow out at the last minute.

Answer: Buddy Ebsen

He had a reaction to some of the make-up that was being used.
9. Samuel J. Tilden almost became president as the problems with the popular vote vs. electoral vote system came into focus. Who won the election?

Answer: Rutherford Hayes

Shades of Gore vs. Bush.
10. This young man almost became world famous with the Beatles - but was replaced before their fame began. Who was he?

Answer: Pete Best

That must sting like hell.
Source: Author robert362

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us