FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Dionne Quintuplets  1
Quiz about Dionne Quintuplets  1

Dionne Quintuplets - 1 Trivia Quiz


Here is my first installment of quizzes on the Dionne Quintuplets. Check it out to see how much you know about these interesing people.

A multiple-choice quiz by Trufflesss. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. People by Country
  8. »
  9. Canadians

Author
Trufflesss
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
335,777
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
326
- -
Question 1 of 10
1. The Dionne quintuplets were identical girls.


Question 2 of 10
2. What province were the Dionnes born in? Hint


Question 3 of 10
3. What was "Quintland"? Hint


Question 4 of 10
4. How many people a day visited Quintland in its heyday? Hint


Question 5 of 10
5. What was the name of the doctor who was credited with saving the quintuplets lives and was also one of their guardians? Hint


Question 6 of 10
6. What was the name of the hospital that the quintuplets lived in until they were nine years old? Hint


Question 7 of 10
7. How old were the quintuplets when they were taken from their parents to live in the hospital? Hint


Question 8 of 10
8. The girls were put on display three times a day for visitors.


Question 9 of 10
9. The Dionne quintuplets visited which king and queen in 1939, when the royal couple came to Canada? Hint


Question 10 of 10
10. What reason did the Ontario government give for taking the quintuplets from their parents? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The Dionne quintuplets were identical girls.

Answer: True

They were identical girls, all coming from one egg. They were born on May 28, 1934 and were the first quintuplets known to survive infancy.
2. What province were the Dionnes born in?

Answer: Ontario

They were born naturally at home in Corbeil, Ontario which is just outside North Bay. Their mother, Elzire, suspected she was carrying twins. When she gave birth to five babies, she is reputed to have gone into shock!
3. What was "Quintland"?

Answer: a theme park for tourists

Quintland was the theme park built on the Dionne farm land, near the hospital that the quintuplets lived in for their first nine years. It housed restaurants and souvenir stands, selling postcards, all manner of memorabilia, pamphlets, hot dogs, candy, popcorn, binoculars, etc.
4. How many people a day visited Quintland in its heyday?

Answer: 6000

Yes, 6000 visitors visited Quintland every day during the Depression. Viewing the quints was free but no one was allowed to bring a camera. The only person allowed to take pictures of the girls was Fred Davis, a cameraman from the Toronto Star. Not even Oliva and Elzire, the quintuplets parents, were allowed to photograph the girls.
5. What was the name of the doctor who was credited with saving the quintuplets lives and was also one of their guardians?

Answer: Dr. Dafoe

Allan Roy Dafoe was the name of their doctor. They referred to him as "Papa Dafoe". Understandably, this was a sore point with their real father.
6. What was the name of the hospital that the quintuplets lived in until they were nine years old?

Answer: Dafoe Hospital and Nursery

The hospital was named after their doctor, Allan Roy Dafoe. It was right beside Quintland and both were an immense draw for the province of Ontario.
7. How old were the quintuplets when they were taken from their parents to live in the hospital?

Answer: four months

At the age of four months, the girls were removed from the family home. The guardianship was originally to be for two years, but it was eventually extended to eighteen years. Oliva Dionne fought to get his girls back, and was successful when they were nine.
8. The girls were put on display three times a day for visitors.

Answer: True

Three times a day, the girls were displayed in a playground that was surrounded by a horseshoe-shaped observation gallery. The tourists could see the girls but the girls could not see the tourists. As adults, the Dionne sisters reported being able to hear sounds and see the shadows of the people.
9. The Dionne quintuplets visited which king and queen in 1939, when the royal couple came to Canada?

Answer: King George VI and Queen Elizabeth

King George and Queen Elizabeth, subsequently the Queen Mother, came to Canada in 1939. The Dionne Quintuplets were presented to them at that time. Queen Elizabeth is reported to have described the tour as the making of them as a royal couple.
10. What reason did the Ontario government give for taking the quintuplets from their parents?

Answer: to protect their health

The government originally took the girls from their parents to protect their health and to prevent them from being exploited. They were exploited however for the next nine years by being put on display! The government didn't remove any of the quintuplets' siblings from their parents. There were five older brothers and sisters, and three more after the quintuplets were born.
Source: Author Trufflesss

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Snowman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us