FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Famous Ohioans  Part I
Quiz about Famous Ohioans  Part I

Famous Ohioans - Part I Trivia Quiz


You don't need to be from Ohio to know these famous Ohioans. They are well known throughout the world. How well do you know them?

A multiple-choice quiz by dmbfanatic. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. U.S.A. People
  8. »
  9. Ohio

Author
dmbfanatic
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
122,028
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Average
Avg Score
19 / 25
Plays
2269
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: paterno78 (22/25), Guest 208 (18/25), Guest 174 (0/25).
- -
Question 1 of 25
1. I was born in Wapakoneta, Ohio. I was the commander of Apollo 11, and I was the first man to walk on the moon. Who am I? Hint


Question 2 of 25
2. I was born in Cambridge, Ohio. I piloted "Friendship 7" in the first American orbital mission into space. I later became famous as a United States Senator. Who am I? Hint


Question 3 of 25
3. I was born in Akron, Ohio. I died during the 1986 Challenger disaster, and I was one of two female astronauts aboard. Who am I? Hint


Question 4 of 25
4. I was born in Columbus, Ohio. I was an World War I fighter ace credited with 26 aerial victories against the Germans. Who am I? Hint


Question 5 of 25
5. I was born in Cadiz, Ohio. I dropped out of high school to pursue acting. During my heyday, I was known as the "King of Hollywood". Who am I? Hint


Question 6 of 25
6. I am originally from England but I grew up in Cleveland, Ohio. My real first name is Leslie. My name is synonymous with television, Christmas specials, and doing shows for the armed forces. Who am I? Hint


Question 7 of 25
7. I was born in Gilmore, Ohio. My real name is Denton. One of baseball's most prestigious awards is named after me. I was voted into the baseball Hall of Fame in 1937. Who am I? Hint


Question 8 of 25
8. I was born in Dayton, Ohio. My real first name is Ramon. I was the seventh of ten children in my family. I have starred in such films as "The American President" and "O". Who am I? Hint


Question 9 of 25
9. I was born in Springfield, Ohio. In 1919, I starred in the silent film "Broken Blossoms" which some say was my best work. Who am I? Hint


Question 10 of 25
10. I was born in Cleveland, Ohio. I am known for my blue eyes, my salad dressings and other food stuffs. I also loved auto racing. Who was I? Hint


Question 11 of 25
11. I was born in Darke County, Ohio. My real name was Phoebe Moses. I started perfecting my sharpshooting skills at the age of nine. I would later become famous for this skill as well as my dedication to social causes. Who am I? Hint


Question 12 of 25
12. I was born in New Rumley, Ohio. I was a tactical military officer, but I was also a nonconformist. My "last stand" has become legendary. Who was I? Hint


Question 13 of 25
13. I was born in Dayton, Ohio. I became famous for my humor through my weekly newspaper columns. One of my more popular books is entitled "The Grass Is Always Greener Over The Septic Tank". Who am I? Hint


Question 14 of 25
14. I was born in Cincinnati, Ohio. I am known for many movies including "Please Don't Eat The Daisies". I have also devoted myself to animal rights causes. Who am I? Hint


Question 15 of 25
15. I was born in Cleveland, Ohio. I have held such titles as "Miss Ohio USA", "Miss Teen All-American", and first runner-up "Miss USA". I am also an award-winning actress. Who am I? Hint


Question 16 of 25
16. I was born in Cincinnati, Ohio. My name is synonymous with some of the most popular movies of the late 20th century. I am part owner of a production company called "Amblin Entertainment". Who am I? Hint


Question 17 of 25
17. I was born in Toledo, Ohio. I made a name for myself as the co-founder of "New York" magazine, founder of the Women's Active Alliance in 1970 and of "Ms." magazine in 1972. Who am I? Hint


Question 18 of 25
18. I was born in Cincinnati, Ohio. I have raced boats, owned sports teams, and made a reputation for myself as a ruthless multimedia executive. Who am I? Hint


Question 19 of 25
19. I grew up in Bowling Green, Ohio. I took up figure skating as a boy, and I became an Olympic and international star. Who am I? Hint


Question 20 of 25
20. I was born in Willoughby, Ohio, but I also lived in Chagrin Falls, Ohio. I was a regular cast member on "The Carol Burnett Show". You may also know me as "Dorf". Who am I? Hint


Question 21 of 25
21. I was born in Cincinnati in 1934. I had a large "family" that worshipped me and followed my instructions to kill others, including the 1960s actress, Sharon Tate. Who am I? Hint


Question 22 of 25
22. I was born in Orrville, Ohio. I am known for my fiery temper, but I am also known as a consummate coach of the game of basketball. Sports fans and sports commentators call me "The General". Who am I? Hint


Question 23 of 25
23. I was born in Toledo, Ohio. I was the only son of a Lebanese butcher. My real name is Jameel, and I made a name for myself in the TV series, "M*A*S*H". Who am I? Hint


Question 24 of 25
24. I was born in Cleveland, Ohio. My nerdy look comes from days in the Marines. My show is based in my home town, where I play a manager in a department store. Who am I? Hint


Question 25 of 25
25. I am from Cleveland, Ohio. I played the accordion. I was crowned the "Polka King" at a polka contest in Milwaukee in 1948. I held that title until I died. Who am I? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 10 2024 : paterno78: 22/25
May 08 2024 : Guest 208: 18/25
May 02 2024 : Guest 174: 0/25
Apr 29 2024 : Guest 174: 15/25

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. I was born in Wapakoneta, Ohio. I was the commander of Apollo 11, and I was the first man to walk on the moon. Who am I?

Answer: Neil Armstrong

Neil Armstrong was a project pilot on many pioneering high speed aircraft. He has flown over 200 different models of aircraft including jets, rockets, helicopters and gliders.
2. I was born in Cambridge, Ohio. I piloted "Friendship 7" in the first American orbital mission into space. I later became famous as a United States Senator. Who am I?

Answer: John Glenn

John Glenn returned to space when STS-95 Discovery (October 29 to November 7, 1998) was launched on a 9-day mission.
3. I was born in Akron, Ohio. I died during the 1986 Challenger disaster, and I was one of two female astronauts aboard. Who am I?

Answer: Judith Resnick

Judith Resnick joined the space program in January, 1978. She was a mission specialist on Discovery shuttle's maiden voyage on August 30, 1984.
4. I was born in Columbus, Ohio. I was an World War I fighter ace credited with 26 aerial victories against the Germans. Who am I?

Answer: Eddie Rickenbacker

Eddie Rickenbacker was also one of the world's top race car drivers when he enlisted with the U.S. Army upon America's entrance into the war in April 1917.
5. I was born in Cadiz, Ohio. I dropped out of high school to pursue acting. During my heyday, I was known as the "King of Hollywood". Who am I?

Answer: Clark Gable

When he was 16, Clark dropped out of school and went to work at Akron Tire Factory. Later that year, he was inspired to be an actor when he saw the play called "The Bird Paradise".
6. I am originally from England but I grew up in Cleveland, Ohio. My real first name is Leslie. My name is synonymous with television, Christmas specials, and doing shows for the armed forces. Who am I?

Answer: Bob Hope

Actually, Leslie Townes "Bob" Hope was not quite five years when his family emigrated from England to the United States. Bob was the fifth of seven children.
7. I was born in Gilmore, Ohio. My real name is Denton. One of baseball's most prestigious awards is named after me. I was voted into the baseball Hall of Fame in 1937. Who am I?

Answer: Cy Young

Cy Young is major league baseball's all-time leader in wins (511), losses (313), complete games (751) and innings pitched (7,356).
8. I was born in Dayton, Ohio. My real first name is Ramon. I was the seventh of ten children in my family. I have starred in such films as "The American President" and "O". Who am I?

Answer: Martin Sheen

Martin Sheen (Ramon Estevez) purposely flunked his college entrance exam, so he could pursue his dream to act. Of course, Martin is the father of actors Charlie Sheen and Emilio Estevez.
9. I was born in Springfield, Ohio. In 1919, I starred in the silent film "Broken Blossoms" which some say was my best work. Who am I?

Answer: Lillian Gish

Lillian was born as Lillian Diana de Guiche. In order to develop emotion and realism in her acting, Lillian worked in extreme conditions such as starvation, intense heat and bitter cold.
10. I was born in Cleveland, Ohio. I am known for my blue eyes, my salad dressings and other food stuffs. I also loved auto racing. Who was I?

Answer: Paul Newman

Paul was the son of the son of a successful sporting goods store owner. He is the founder of "Newman's Own" a successful line of food products that has earned in excess of $100 million. He donated every penny from the profits made from the sale of these products to charity.
11. I was born in Darke County, Ohio. My real name was Phoebe Moses. I started perfecting my sharpshooting skills at the age of nine. I would later become famous for this skill as well as my dedication to social causes. Who am I?

Answer: Annie Oakley

While the Wild West show was performing in Europe in 1890 and 1891, Crown Prince Wilhelm asked Annie to shoot his cigarette out of his mouth. Annie put the cigarette in Wilhelm's hand, not his mouth.
12. I was born in New Rumley, Ohio. I was a tactical military officer, but I was also a nonconformist. My "last stand" has become legendary. Who was I?

Answer: George Armstrong Custer

On June 25, 1876, Lt.-Col. George Armstrong Custer and his entire command of the Seventh Cavalry were defeated by combined Sioux and Cheyenne Indian forces at the Battle of the Little Bighorn, led by Crazy Horse and Sitting Bull. Five of the 12 companies in the Seventh Cavalry were obliterated.
13. I was born in Dayton, Ohio. I became famous for my humor through my weekly newspaper columns. One of my more popular books is entitled "The Grass Is Always Greener Over The Septic Tank". Who am I?

Answer: Erma Bombeck

Erma Bombeck died of complications from a kidney transplant April 22, 1996. She was 69 years old.
14. I was born in Cincinnati, Ohio. I am known for many movies including "Please Don't Eat The Daisies". I have also devoted myself to animal rights causes. Who am I?

Answer: Doris Day

Doris was named Doris Mary Ann Von Kapplehoff. As a child, she had dreamed of becoming a ballerina, but an automobile accident ended her dream.
15. I was born in Cleveland, Ohio. I have held such titles as "Miss Ohio USA", "Miss Teen All-American", and first runner-up "Miss USA". I am also an award-winning actress. Who am I?

Answer: Halle Berry

In 2002, Halle won an "Oscar" and a "Screen Actors Guild" award for her performance in "Monster's Ball". She continues to blaze the trail for black actresses across the world.
16. I was born in Cincinnati, Ohio. My name is synonymous with some of the most popular movies of the late 20th century. I am part owner of a production company called "Amblin Entertainment". Who am I?

Answer: Steven Spielberg

Steven helped launch DreamWorks SKG with partners Jeffery Katzenberg and David Geffen along with the backing of numerous outside partners and investors. His films, "E.T.", "Jurassic Park", and "Schindler's List" (to name a few) are legendary.
17. I was born in Toledo, Ohio. I made a name for myself as the co-founder of "New York" magazine, founder of the Women's Active Alliance in 1970 and of "Ms." magazine in 1972. Who am I?

Answer: Gloria Steinem

Gloria Steinem had a cancer scare in 1986 when she finding a lump in her breast. After a lumpectomy, she has had no reoccurrence. She married for the first time in September 2000.
18. I was born in Cincinnati, Ohio. I have raced boats, owned sports teams, and made a reputation for myself as a ruthless multimedia executive. Who am I?

Answer: Ted Turner

In January 1976, Ted Turner bought the Atlanta Braves and the Atlanta Hawks a year later. In 1977, he was the captain of "Courageous", the winning yacht in the America's Cup.
19. I grew up in Bowling Green, Ohio. I took up figure skating as a boy, and I became an Olympic and international star. Who am I?

Answer: Scott Hamilton

Scott survived a courageous bout with testicular cancer. He has been inducted into the U.S. Olympic and World Figure Skating Hall's of Fame.
20. I was born in Willoughby, Ohio, but I also lived in Chagrin Falls, Ohio. I was a regular cast member on "The Carol Burnett Show". You may also know me as "Dorf". Who am I?

Answer: Tim Conway

Tim's is probably best loved for his appearances in such Disney films as "World's Greatest Athlete", "The Apple Dumpling Gang", "The Apple Dumpling Gang Rides Again", "Gus", and "The Shaggy DA".
21. I was born in Cincinnati in 1934. I had a large "family" that worshipped me and followed my instructions to kill others, including the 1960s actress, Sharon Tate. Who am I?

Answer: Charles Manson

Charles Mason was born in 1934, the illegitimate son of a prostitute named Kathleen Maddox. Shortly after his birth, Kathleen was living with a man named Bill Manson, whose name was given Charles.
22. I was born in Orrville, Ohio. I am known for my fiery temper, but I am also known as a consummate coach of the game of basketball. Sports fans and sports commentators call me "The General". Who am I?

Answer: Bobby Knight

Bobby Knight's 1976 Hoosiers were the last NCAA Division I National Champion team to go undefeated. He's the only coach to ever win a NCAA championship, NIT title, the Pan American gold medal, and an Olympic gold medal.
23. I was born in Toledo, Ohio. I was the only son of a Lebanese butcher. My real name is Jameel, and I made a name for myself in the TV series, "M*A*S*H". Who am I?

Answer: Jamie Farr

Jamie Farr is perhaps best known as the cross-dressing Corporal Maxwell Q. Klinger on "M*A*S*H". Klinger moved up to become the company clerk in 1980 and stayed with show until the final episode in 1983.
24. I was born in Cleveland, Ohio. My nerdy look comes from days in the Marines. My show is based in my home town, where I play a manager in a department store. Who am I?

Answer: Drew Carey

He began his successful career as a comedian in April 1986 at the Cleveland Comedy Club. One of his first big breaks was competing on Star Search in 1988.
25. I am from Cleveland, Ohio. I played the accordion. I was crowned the "Polka King" at a polka contest in Milwaukee in 1948. I held that title until I died. Who am I?

Answer: Frankie Yankovic

Frankie died in 1998. His well known for such songs as "Just Because", "Champagne Taste and a Beer Bankroll", "Happy Mountaineer", "My Wife's Chirping Voice Polka", and "In Heaven There Is No Beer". In 1986, he was awarded the first ever Grammy award for polka music.
Source: Author dmbfanatic

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Lanni before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us