FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Famous Ohioans  Part II
Quiz about Famous Ohioans  Part II

Famous Ohioans - Part II Trivia Quiz


This is the second and final installment in this trivia series. Again, you don't need to be from Ohio to know these famous Ohioans. Good luck!

A multiple-choice quiz by dmbfanatic. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. U.S.A. People
  8. »
  9. Ohio

Author
dmbfanatic
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
123,398
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
14 / 20
Plays
1289
- -
Question 1 of 20
1. I was born in Cleveland, Ohio. I was an Apollo program pioneer. Although a member of my crew said it first, I am most famous for these words, "Houston, we've had a problem". Who am I? Hint


Question 2 of 20
2. I was born in Athens, Ohio. I am a noted architect and designer. My most famous work is the Vietnam Veterans Memorial in Washington, D.C., better known as "The Wall". Who am I? Hint


Question 3 of 20
3. I was born in Steubenville, Ohio. I was a member of the infamous "Rat Pack". Prior to that I was a boxer. Who am I? Hint


Question 4 of 20
4. I was born in Cleveland, Ohio. I was a noted actor on both stage and screen. However, I will always be known for my work on the "Batman" television series and the "Rocky" saga. Who am I? Hint


Question 5 of 20
5. I was born in Cleveland, Ohio. I am an Oscar-winning composer of movie scores and themes. One of my most famous compositions involved the theme for a pink cartoon character. Who am I? Hint


Question 6 of 20
6. I was born in Zanesville, Ohio. I was a productive writer, and I was most prolific and best remembered for my work in the western genre. Who am I? Hint


Question 7 of 20
7. I was born in Dayton, Ohio. I was a gifted artist and cartoonist. My self-titled, somewhat autobiographical comic strip debuted in 1976. Who am I? Hint


Question 8 of 20
8. I was born in Cleveland, Ohio. I began my career as a comedian and actor. I appeared in movies with Eddie Murphy, and I hosted my own talk show. Who am I? Hint


Question 9 of 20
9. I was born in Akron, Ohio. I am a noted newscaster, and I am a long time host on ABC's "20/20" news program. Who am I? Hint


Question 10 of 20
10. I was born in Milan, Ohio. I was a gifted inventor, and I was nicknamed the "Wizard of Menlo Park". Who am I? Hint


Question 11 of 20
11. I was born in Cleveland, Ohio. I was one the pioneers of talk show, audience participation television. I am married to Marlo Thomas. Who am I? Hint


Question 12 of 20
12. I was born in Bexley, Ohio. I am a master of the horror genre for children. Reading my books may give you 'goosebumps'. Who am I? Hint


Question 13 of 20
13. I was born in Cincinnati, Ohio. I am the all time hit leader in major league baseball. My nickname is "Charlie Hustle". Who am I? Hint


Question 14 of 20
14. I was born in Columbiana, Ohio. I was a pioneer in the field of rubber tire manufacturing. My factories made Akron, Ohio, the "Rubber Capital of the World". Who am I? Hint


Question 15 of 20
15. I was born in Kettering, Ohio. I attended UCLA, and I am an Emmy award-winning actress, but I am best known for my voice-over talents on the "Simpsons". Who am I? Hint


Question 16 of 20
16. I was born in Columbus, Ohio. I was a noted writer, and some of my most famous works were "The Secret Life of Walter Mitty" and "My Life and Hard Times". Who am I? Hint


Question 17 of 20
17. I was born in Cincinnati, Ohio. However, I became known as the "King of the Western". Who am I? Hint


Question 18 of 20
18. I was born in Cincinnati, Ohio. I attended the Naval Academy, won the Heisman Trophy, and played football for the Dallas Cowboys. Who am I? Hint


Question 19 of 20
19. I was born in Clifton, Ohio. I coached football in Ohio for many years, and my real name was Wayne. My reputation as a coach is legendary, but I was also a noted historian. Who am I? Hint


Question 20 of 20
20. I was born in Columbus, Ohio. I am a professional golfer and successful golf course designer. I was the Tiger Woods of my era. Who am I? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. I was born in Cleveland, Ohio. I was an Apollo program pioneer. Although a member of my crew said it first, I am most famous for these words, "Houston, we've had a problem". Who am I?

Answer: Jim Lovell

Jim Lovell made two trips to the moon. He flew on the historic first lunar orbit flight, on Apollo 8, and of course, on Apollo 13.
2. I was born in Athens, Ohio. I am a noted architect and designer. My most famous work is the Vietnam Veterans Memorial in Washington, D.C., better known as "The Wall". Who am I?

Answer: Maya Lin

Maya entered a national design competition for the Vietnam Veterans Memorial while still a 21 year old student at Yale. Her entry was chosen from among 1,400 others.
3. I was born in Steubenville, Ohio. I was a member of the infamous "Rat Pack". Prior to that I was a boxer. Who am I?

Answer: Dean Martin

Dean Martin's real name is Dino Crocetti. He was the son of a barber. He dropped out of school in the tenth grade, and as a boxer, he once used the name "Kid Crocetti".
4. I was born in Cleveland, Ohio. I was a noted actor on both stage and screen. However, I will always be known for my work on the "Batman" television series and the "Rocky" saga. Who am I?

Answer: Burgess Meredith

Burgess Meredith was a newspaper reporter before he started acting in 1936. He is best known as Penguin from the "Batman" television series, and as Mickey from the "Rocky" movies.
5. I was born in Cleveland, Ohio. I am an Oscar-winning composer of movie scores and themes. One of my most famous compositions involved the theme for a pink cartoon character. Who am I?

Answer: Henry Mancini

Henry Mancini dominated the television and film music scene betweem 1958 and 1964. Some of his hit tunes included "Peter Gunn" and "Moon River".
6. I was born in Zanesville, Ohio. I was a productive writer, and I was most prolific and best remembered for my work in the western genre. Who am I?

Answer: Zane Grey

Zane Grey was a semiprofessional baseball player and a dentist, having studied dentistry while on a baseball scholarship to the University of Pennsylvania. He also loved going to New Zealand for big game fishing in the Bay of Islands.
7. I was born in Dayton, Ohio. I was a gifted artist and cartoonist. My self-titled, somewhat autobiographical comic strip debuted in 1976. Who am I?

Answer: Cathy Guisewite

More than 20 collections and gift books of "Cathy" cartoons have been published. In 2001, Cathy was presented a Genesis Award from the Ark Trust Foundation for her work on animal rights causes.
8. I was born in Cleveland, Ohio. I began my career as a comedian and actor. I appeared in movies with Eddie Murphy, and I hosted my own talk show. Who am I?

Answer: Arsenio Hall

Arsenio has made feature film appearances in the Eddie Murphy films "Coming to America" and "Harlem Nights".
9. I was born in Akron, Ohio. I am a noted newscaster, and I am a long time host on ABC's "20/20" news program. Who am I?

Answer: Hugh Downs

In 1985 the Guinness Book of World Records certified Hugh Downs as holding the record for the greatest number of hours on network commercial television.
10. I was born in Milan, Ohio. I was a gifted inventor, and I was nicknamed the "Wizard of Menlo Park". Who am I?

Answer: Thomas Edison

Thomas Alva Edison is the father of such inventions as the incandescent light bulb, the phonograph, and the motion picture camera. He acquired 1,093 patents.
11. I was born in Cleveland, Ohio. I was one the pioneers of talk show, audience participation television. I am married to Marlo Thomas. Who am I?

Answer: Phil Donahue

Phil Donahue recorded more than 6,000 shows over 29 years in television. His first show in 1967 featured atheist Madalyn Murray O'Hair.
12. I was born in Bexley, Ohio. I am a master of the horror genre for children. Reading my books may give you 'goosebumps'. Who am I?

Answer: R.L. Stine

Robert Lawrence Stine has sold over 90 million books and yet is still unfamiliar to adult readers. In 1995, he published his first adult horror story called "Superstitious".
13. I was born in Cincinnati, Ohio. I am the all time hit leader in major league baseball. My nickname is "Charlie Hustle". Who am I?

Answer: Pete Rose

On September 11, 1985, Pete established his place in baseball history when he set the all-time major league hit record of 4,192 breaking Hall of Famer Ty Cobb's mark of 4,191. Pete totaled an amazing 4,256 hits by the time of his retirement. Put Pete Rose in the Hall of Fame!
14. I was born in Columbiana, Ohio. I was a pioneer in the field of rubber tire manufacturing. My factories made Akron, Ohio, the "Rubber Capital of the World". Who am I?

Answer: Harvey Firestone

In 1926, Harvey leased a 1,000,000-acre rubber plantation in Liberia to control the output of raw rubber needed in his factories.
15. I was born in Kettering, Ohio. I attended UCLA, and I am an Emmy award-winning actress, but I am best known for my voice-over talents on the "Simpsons". Who am I?

Answer: Nancy Cartwright

Nancy has an amazing career as a voice-over professional as well as an on-camera career, including guest roles on "Fame", "Empty Nest", "Cheers", and "The Fresh Prince of Bel-Air". However, she is probably best known for being the voice of Bart Simpson.
16. I was born in Columbus, Ohio. I was a noted writer, and some of my most famous works were "The Secret Life of Walter Mitty" and "My Life and Hard Times". Who am I?

Answer: James Thurber

In 1951, James Thurber declined an honorary Doctor of Letters degree from his alma mater, Ohio State, in protest over its suppression of academic freedom during the House Un-American Activities reign.
17. I was born in Cincinnati, Ohio. However, I became known as the "King of the Western". Who am I?

Answer: Roy Rogers

Roy sold millions of dollars worth of war bonds during World War II and made numerous USO tours of military bases with Trigger, his beloved horse.
18. I was born in Cincinnati, Ohio. I attended the Naval Academy, won the Heisman Trophy, and played football for the Dallas Cowboys. Who am I?

Answer: Roger Staubach

Roger was a Heisman Trophy winner as Navy junior in 1963, He led the Dallas Cowboys to two Super Bowl titles (1972,78) and was Super Bowl MVP in 1972, He was a five time leading passer in the NFC (1971,73,77-79).
19. I was born in Clifton, Ohio. I coached football in Ohio for many years, and my real name was Wayne. My reputation as a coach is legendary, but I was also a noted historian. Who am I?

Answer: Woody Hayes

While at Ohio State, Woody coached the Buckeyes to a record of 205-68-10. His OSU teams won three national championships and 13 Big Ten titles. Overall, he had 241 victories as a college coach.
20. I was born in Columbus, Ohio. I am a professional golfer and successful golf course designer. I was the Tiger Woods of my era. Who am I?

Answer: Jack Nicklaus

Jack Nicklaus, the "Golden Bear" has a record of over 100 wins. Jack is a graduate of the Ohio State University, and he is a member of the PGA Senior Tour.
Source: Author dmbfanatic

This quiz was reviewed by FunTrivia editor thejazzkickazz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us