FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about OHIO
Quiz about OHIO

O-H-I-O Trivia Quiz


O-H-I-O! This quiz is about notable Ohio State University alumni.

A multiple-choice quiz by swizzletwizzle. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. U.S.A. People
  8. »
  9. Ohio

Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
388,221
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
204
- -
Question 1 of 10
1. This 1980 Ohio State alum became an astronaut for NASA, and also served in the US military for 23 year. Hint


Question 2 of 10
2. Tessa Bonhomme - a 2008 Ohio State alum - won a gold medal in the 2010 Olympics in which sport? Hint


Question 3 of 10
3. This 1916 Ohio State alum made his mark in Ohio politics by becoming the state governor, and he also ran for United States Vice President. Hint


Question 4 of 10
4. Journalist Erin Moriarty - who got her B.A. from Ohio State in 1973 and a law degree from there in 1978 - was a member of which sorority while she was there? Hint


Question 5 of 10
5. This 2004 Ohio State alum became the third Indian-American athlete to medal at the Olympics by winning a bronze medal in the men's gymnastics team event four years after he graduated. Hint


Question 6 of 10
6. Which actress - well known for being on "Everybody Loves Raymond" - is an Ohio State graduate? Hint


Question 7 of 10
7. This 1884 Ohio State alum founded Standard Pyometric Cone Company. Hint


Question 8 of 10
8. Which vehicle did 1906 Ohio State graduate Karl Probst design? Hint


Question 9 of 10
9. This 1996 Ohio State grad has three Olympic basketball gold medals, has played with the Buckeyes in the 1993 NCAA Division I Championship game, and has played in the both the ABL and the WNBA. Hint


Question 10 of 10
10. Which of the following Ohio State graduates is a two-time Heisman Trophy Winner? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This 1980 Ohio State alum became an astronaut for NASA, and also served in the US military for 23 year.

Answer: Nancy Currie-Gregg

Currie-Gregg majored in biological science at Ohio State. She flew on four NASA missions: STS-57, STS-70, STS-88, and STS-109. STS-57 and STS-88 were both on the Endeavor, while STS-70 was on the Discovery, and STS-109 was on the Columbia. She served in the US Army.
2. Tessa Bonhomme - a 2008 Ohio State alum - won a gold medal in the 2010 Olympics in which sport?

Answer: Ice Hockey

After her Ohio State days, Bonhomme not only played for the Canadian National Team, but also played for the Toronto Furies of the Canadian Women's Hockey League (CWHL). She won the 2011 edition of "Battle of the Blades" with partner David Pelletier (2002 Olympic pairs figure skating champion with partner Jamie Sale).
3. This 1916 Ohio State alum made his mark in Ohio politics by becoming the state governor, and he also ran for United States Vice President.

Answer: John W. Bricker

Bricker graduated from Ohio State with a B.A. (1916) and a J.D. (1920). He was governor of Ohio from 1939-1945 (for a grand total of three total terms), during which he ran for U.S. Vice President with Thomas Dewey (1944), losing to Franklin Delano Roosevelt and Harry Truman.

He also represented Ohio in the U.S. Senate, serving from 1947-1959, surviving an assassination attempt in his first year in office. He had his own law firm (Bricker & Eckler), and has a building on Ohio State's campus named after him (Bricker Hall).
4. Journalist Erin Moriarty - who got her B.A. from Ohio State in 1973 and a law degree from there in 1978 - was a member of which sorority while she was there?

Answer: Kappa Kappa Gamma

Moriarty got her journalism start at WCMH-TV in Columbus, Ohio. She also worked at Cleveland station WJKW-TV, before landing at CBS News. This eventually helped her get a spot working on the channel's show "48 Hours".
5. This 2004 Ohio State alum became the third Indian-American athlete to medal at the Olympics by winning a bronze medal in the men's gymnastics team event four years after he graduated.

Answer: Raj Bhavsar

Bhavsar also qualified as an alternate for the 2004 Olympic team. He was also an alternate for the 2008 Olympic team, but fellow Buckeye Morgan Hamm became injured and had to withdraw, which meant Bhavsar was placed on the team. After his competitive gymnastics career ended, he joined Cirque du Soleil.
6. Which actress - well known for being on "Everybody Loves Raymond" - is an Ohio State graduate?

Answer: Patricia Heaton

Heaton graduated from Ohio State with a B.A. in 1980. She was a member of the Delta Gamma sorority while she was there. She played Debra on "Everybody Loves Raymond", Frankie on "The Middle", Kelly on "Back to You", among other roles. She is married to David Hunt, and they have four sons together. Her father, Chuck Heaton, was a writer for the Cleveland Plain Dealer.
7. This 1884 Ohio State alum founded Standard Pyometric Cone Company.

Answer: Edward Orton, Jr.

Orton graduated with an Engineer of Mines degree. He served the United States in World War I, and became a Brigadier General in the military. He was the Dean of Ohio State's College of Engineering for several years. He was also the State Geologist of Ohio for several years.
8. Which vehicle did 1906 Ohio State graduate Karl Probst design?

Answer: Jeep

Probst, a native of West Virginia, designed the Jeep for the U.S. Army (via the American Bantam Car Company) in 1940, within a two-day span of time. He was an engineering major at Ohio State, and because of his Jeep ties, is called the "Father of the Jeep".
9. This 1996 Ohio State grad has three Olympic basketball gold medals, has played with the Buckeyes in the 1993 NCAA Division I Championship game, and has played in the both the ABL and the WNBA.

Answer: Katie Smith

Smith is from Logan, Ohio, and majored in zoology when she was at Ohio State. Her number has been retired by Ohio State. She scored over 6,000 points in her WNBA career, and is a member of the Ohio State Varsity O Hall of Fame. In the ABL, she played for the Columbus Quest, and in the WNBA, she played for the Minnesota Lynx, the Detroit Shock, the Washington Mystics, the Seattle Storm, and the New York Liberty.
10. Which of the following Ohio State graduates is a two-time Heisman Trophy Winner?

Answer: Archie Griffin

Griffin graduated from Ohio State in 1976. He won the Heisman Trophy during his junior year and his senior year. His number has been retired by the Buckeyes. During his NFL career, he played for the Cincinnati Bengals. He played in Super Bowl XVI. He also played for the Jacksonville Bulls of the USFL (United States Football League) after his NFL career ended.
Source: Author swizzletwizzle

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us