FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Fifteen Minutes of Fame
Quiz about Fifteen Minutes of Fame

Fifteen Minutes of Fame Trivia Quiz


'15 minutes of fame' may be overstating it a bit (in some cases). Most of these, however, felt the spotlight's glare only briefly.

A multiple-choice quiz by robert362. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Mixed People
  8. »
  9. 15 Minutes of Fame

Author
robert362
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
23,817
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
1150
- -
Question 1 of 10
1. 'The Graduate' was a blockbuster movie in its day; it did great things for Dustin Hoffman, Mike Nichols, Katharine Ross and Simon and Garfunkel. The author never really shared the spotlight. Who was he? Hint


Question 2 of 10
2. Speaking of 'The Graduate', everyone knows that Anne Bancroft played Mrs. Robinson. Who played Mr. Robinson? Hint


Question 3 of 10
3. With the possible exception of 'Hawaii Five-O', the best tv theme belongs to 'Mission Impossible'. Who is the composer? Hint


Question 4 of 10
4. Joe Louis once remarked about a fellow boxer: 'He can run, but he can't hide'. Who was the boxer that he was describing? Hint


Question 5 of 10
5. Prior to Vega and Pinto, the Edsel was generally considered to be one of the worst cars of all time. Who was the car company that produced it? Hint


Question 6 of 10
6. On the subject of cars, this manufacturer attempted to replace a traditional piston engine with a 'rotary' engine. It didn't catch on. Hint


Question 7 of 10
7. One of the 'slogans' of the fifties was 'See the U.S.A. in your Chevrolet'. Who popularized this on tv? Hint


Question 8 of 10
8. Roy Clark did a great job singing 'Yesterday When I Was Young', but he wasn't the composer. Who was? Hint


Question 9 of 10
9. 'The Summer of 42' made a movie star of Jennifer O'Neill - but didn't have the same impact on which male lead? Hint


Question 10 of 10
10. Before it disappeared, a popular candy of the 50's was Turkish taffy. Who put out the product? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. 'The Graduate' was a blockbuster movie in its {day;} it did great things for Dustin Hoffman, Mike Nichols, Katharine Ross and Simon and Garfunkel. The author never really shared the spotlight. Who was he?

Answer: Charles Webb

Instant disappearing act
2. Speaking of 'The Graduate', everyone knows that Anne Bancroft played Mrs. Robinson. Who played Mr. Robinson?

Answer: Murray Hamilton

Daniels played Hoffman's father
3. With the possible exception of 'Hawaii Five-O', the best tv theme belongs to 'Mission Impossible'. Who is the composer?

Answer: Lalo Schifrin

Great music
4. Joe Louis once remarked about a fellow boxer: 'He can run, but he can't hide'. Who was the boxer that he was describing?

Answer: Billy Conn

All were opponents, but Conn was noted for his quickness.
5. Prior to Vega and Pinto, the Edsel was generally considered to be one of the worst cars of all time. Who was the car company that produced it?

Answer: Ford

Instant bomb
6. On the subject of cars, this manufacturer attempted to replace a traditional piston engine with a 'rotary' engine. It didn't catch on.

Answer: Mazda

Cute ads, though
7. One of the 'slogans' of the fifties was 'See the U.S.A. in your Chevrolet'. Who popularized this on tv?

Answer: Dinah Shore

She sang it right before she threw a kiss
8. Roy Clark did a great job singing 'Yesterday When I Was Young', but he wasn't the composer. Who was?

Answer: Charles Aznavour

He was one of two who created this masterpiece.
9. 'The Summer of 42' made a movie star of Jennifer O'Neill - but didn't have the same impact on which male lead?

Answer: Garry Grimes

The other three were disc jockeys in New York City in the 50's and 60's
10. Before it disappeared, a popular candy of the 50's was Turkish taffy. Who put out the product?

Answer: Bonomo

Good stuff - but sticky and chewy
Source: Author robert362

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us