Quiz about Initial Reactions
Quiz about Initial Reactions

Initial Reactions Trivia Quiz


Initially, initials of initiated people. .. See if you can figure them out ... Good luck.

A multiple-choice quiz by Ikabud. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Name Game
  8. »
  9. Initials

Author
Ikabud
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
56,071
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
14 / 20
Plays
4743
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 98 (19/20), attyboy22222 (18/20), spanishliz (20/20).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. This A.A. starred in, among many other movies, 'The Russians Are Coming! The Russians Are Coming!' Hint

Alan Arkin
Anthony Andrews
Alan Alda
Arthur Ashe

2. This M.M. is a noted American anthropologist. Hint

Melba Moore
Mae Marsh
Marie McDonald
Margaret Mead

3. This F.F. wrote the suspense thriller, 'The Day of the Jackal'. Hint

F.Scott Fitzgerald
Frederick Forsyth
Francisco Franco
Frederico Fellini

4. This C.S. was married to James Taylor? Hint

Cat Stevens
Carrie Snodgress
Carly Simon
Connie Stevens

5. This J.K. is a 'Beat Generation' author and poet? Hint

Jean-Claude Killy
Jack Kerouac
John Keats
Jerzy Kosinski

6. This W.G. starred as 'Grandpa' on TV's 'The Waltons'. Hint

Will Geer
Woody Guthrie
William Gladstone
William Golding

7. This J.S. is a famous Scottish Grand Prix racer. Hint

Jonathan Swift
Jake Scott
Jackie Stewart
John Saxon

8. This M.R. is a country singer, best known for his 'El Paso'. Hint

Michael Rennie
Marty Robbins
Mickey Rivers
Matthew Ridgeway

9. This M.L. was the actress who starred in the 'Thin Man' movies. Hint

Myrna Loy
Marjorie Lord
Mary Livingston
Michelle Lee

10. This W.S. was an American Civil War Union general. Hint

Willard Scott
William Shatner
Walter Bedell Smith
William Sherman

11. This J.M. is a British actor who starred in 'Ryan's Daughter'. Hint

John Mills
John Mitchell
John Milton
Jon Matlock

12. This D.G. is one of jazz music's greatest trumpeters. Hint

David Graham
Dizzy Gillespie
Dave Garroway
Don Garlits

13. This B.F. directed the movie 'Cabaret'. Hint

Barry Fitzgerald
Buckminster Fuller
Bobby Fisher
Bob Fosse

14. This A.C. is one of the greatest jockeys of all time. Hint

Alexis Chabrier
Alan Cranston
Anton Chekhov
Angel Cordero

15. This S.K. produced among many greats, 'The Caine Mutiny'. Hint

Stanley Kubrick
Stanley Kramer
Stacy Keach
Sandy Koufax

16. This C.B. is the inventor of the computer. Hint

Charles Bickford
Charles Babbage
Charles Bulfinch
Charles Boyer

17. This R.B. was the first man to run a sub four minute mile. Hint

Roger Bannister
Ray Bradbury
Robert Burns
Ralph Bellamy

18. This D.L. directed, among many epics,'Dr Zhivago'. Hint

Don Larsen
D.H. Lawrence
Dallas Long
David Lean

19. This J.C. was a French explorer in the New World? Hint

Jacques Cartier
Jean-Baptiste Chardin
Jacques Cousteau
Jean Cocteau

20. This W.W. is the American poet who wrote 'Leaves of Grass'. Hint

Wendell Willkie
William Wyler
William Wordsworth
Walt Whitman


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This A.A. starred in, among many other movies, 'The Russians Are Coming! The Russians Are Coming!'

Answer: Alan Arkin

Alan Alda (actor, 'MASH'), Anthony Andrews (actor, 'Brideshead Revisited'), Arthur Ashe (tennis player).
2. This M.M. is a noted American anthropologist.

Answer: Margaret Mead

Melba Moore (singer) ; Marie McDonald (actress, 'It Started With Eve'), Mae Marsh (actress, 'Birth of a Nation').
3. This F.F. wrote the suspense thriller, 'The Day of the Jackal'.

Answer: Frederick Forsyth

F.Scott Fitzgerald (Novelist, 'The Great Gatsby'), Francisco Franco (Dictator of Spain), Frederico Fellini (Italian director).
4. This C.S. was married to James Taylor?

Answer: Carly Simon

Carrie Snodgress (actress, 'Diary of a Mad Housewife'), Connie Stevens (actress, singer), Cat Stevens (pop singer, 'Enlightened One').
5. This J.K. is a 'Beat Generation' author and poet?

Answer: Jack Kerouac

Jean-Claude Killy (skier), John Keats (English poet), Jerzy Kosinski (author, 'Being There').
6. This W.G. starred as 'Grandpa' on TV's 'The Waltons'.

Answer: Will Geer

William Gladstone (British Prime Minister), Woody Guthrie (folk singer), William Golding (English novelist, 'Lord of the Flies').
7. This J.S. is a famous Scottish Grand Prix racer.

Answer: Jackie Stewart

Jake Scott (football all pro), John Saxon (actor, tv, 'The Bold Ones'), Jonathan Swift (Irish novelist, 'Gulliver's Travels').
8. This M.R. is a country singer, best known for his 'El Paso'.

Answer: Marty Robbins

Michael Rennie (actor, 'The Day the Earth Stood {Still'), Mickey Rivers (baseball player), Matthew Ridgeway (Korean War general).
9. This M.L. was the actress who starred in the 'Thin Man' movies.

Answer: Myrna Loy

Mary Livingston (Jack Benny's wife), Marjorie Lord (actress, tv, 'Make Room for Daddy'), Michelle Lee (actress, tv, 'Falcon Crest').
10. This W.S. was an American Civil War Union general.

Answer: William Sherman

Willard Scott (The 'Today Show' weatherman), Walter Bedell Smith (World War II general), William Shatner (actor, 'Star Trek' and Priceline.com fame).
11. This J.M. is a British actor who starred in 'Ryan's Daughter'.

Answer: John Mills

John Milton (poet, Paradise Lost), John Mitchell (Nixon's Attorney General), Jon Matlock (baseball player).
12. This D.G. is one of jazz music's greatest trumpeters.

Answer: Dizzy Gillespie

David Graham (golfer), Dave Garroway (tv talk show host of yesteryear), Don Garlits (drag racer).
13. This B.F. directed the movie 'Cabaret'.

Answer: Bob Fosse

Barry Fitzgerald (actor, 'Going My Way'), Bobby Fisher (world chess champion), Buckminster Fuller (architect).
14. This A.C. is one of the greatest jockeys of all time.

Answer: Angel Cordero

Alexis Chabrier (French composer), Anton Chekhov (Russian dramatist), Alan Cranston (U.S. Senator).
15. This S.K. produced among many greats, 'The Caine Mutiny'.

Answer: Stanley Kramer

Stanley Kubrick (director, '2001, A Space Odyssey'), Stacy Keach (actor, tv's 'Mike {Hammer'), Sandy Koufax (baseball player).
16. This C.B. is the inventor of the computer.

Answer: Charles Babbage

Charles Bickford (actor, 'Days of Wine and Roses'), Charles Bulfinch (architect), Charles Boyer (actor, 'Gaslight').
17. This R.B. was the first man to run a sub four minute mile.

Answer: Roger Bannister

Robert Burns (Scottish poet), Ray Bradbury (author, 'Martian Chronicles'), Ralph Bellamy (actor, minor role in 'Oh God').
18. This D.L. directed, among many epics,'Dr Zhivago'.

Answer: David Lean

Don Larsen (baseball {player), Dallas Long (shot putter), D. H. Lawrence (English author,'Lady Chatterley's Lover').
19. This J.C. was a French explorer in the New World?

Answer: Jacques Cartier

Jacques Costeau (French marine biologist), Jean-Baptiste Chardin (French painter), Jean Cocteau (French dramatist).
20. This W.W. is the American poet who wrote 'Leaves of Grass'.

Answer: Walt Whitman

Wendell Willkie (candidate for U.S. Presidency 1940) {;} William Wordsworth (English poet), William Wyler (director, 'Ben Hur').
Source: Author Ikabud

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 25 2023 : Guest 98: 19/20
Jan 25 2023 : attyboy22222: 18/20
Jan 17 2023 : spanishliz: 20/20
Jan 08 2023 : Rtdbanker: 20/20
Dec 29 2022 : PurpleComet: 16/20
Dec 11 2022 : Katzi428: 8/20

Score Distribution

quiz
2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us