FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Life of Arthur Conan Doyle
Quiz about Life of Arthur Conan Doyle

Life of Arthur Conan Doyle Trivia Quiz


After writing a short biography of Arthur Conan Doyle I thought that I would write this quiz based on the life of the man behind the famous Sherlock Holmes.

A multiple-choice quiz by amyvsmith. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. People C-D
  8. »
  9. Arthur Conan Doyle

Author
amyvsmith
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
311,640
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
510
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: briandoc5 (10/10), Guest 173 (6/10), ankitankurddit (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. Where was Arthur Conan Doyle born? Hint


Question 2 of 10
2. What did Conan Doyle study at Edinburgh University? Hint


Question 3 of 10
3. Where was "A Study in Scarlet" first published? Hint


Question 4 of 10
4. Conan Doyle also played amateur football. Who did he play for whilst living at Southsea? Hint


Question 5 of 10
5. How many children did Conan Doyle have? Hint


Question 6 of 10
6. When did Conan Doyle receive his knighthood? Hint


Question 7 of 10
7. Who did Conan Doyle famously back after he was arrested for murder in 1908? Hint


Question 8 of 10
8. Arthur Conan Doyle was a believer in the Cottingley Fairies?


Question 9 of 10
9. When did Conan Doyle die? Hint


Question 10 of 10
10. What event took place at the Royal Albert Hall following his death? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 16 2024 : briandoc5: 10/10
May 15 2024 : Guest 173: 6/10
Apr 19 2024 : ankitankurddit: 6/10
Apr 18 2024 : Guest 97: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where was Arthur Conan Doyle born?

Answer: Edinburgh

He was born at 11, Picardy Place, Edinburgh, Scotland on the 22nd May 1859.
2. What did Conan Doyle study at Edinburgh University?

Answer: Medicine

He studied medicine and became a qualified doctor. It was while studying medicine that he met Joseph Bell who could identify a patient's walk to work by the type of gravel that he found on his shoes. Undoubtedly this man left a big impression on a young Arthur.
3. Where was "A Study in Scarlet" first published?

Answer: Beeton's Christmas Annual

It was published in the 1887 "Beeton's Christmas Annual" and was a huge success. This was the first big success for Conan Doyle and he had many more publications to follow.
4. Conan Doyle also played amateur football. Who did he play for whilst living at Southsea?

Answer: Portsmouth Association Football Club

He played as a goalkeeper for Portsmouth Association Football Club. The club is not related to the modern Portsmouth FC.
5. How many children did Conan Doyle have?

Answer: 5

He had two children, Mary and Kingsley, by his first wife, and three by his second wife, Denis, Adrian and Jean.
6. When did Conan Doyle receive his knighthood?

Answer: 1902

He believed that it was his pamphlet "The War in South Africa: Its Cause and Conduct" which led to his knighthood in 1902.
7. Who did Conan Doyle famously back after he was arrested for murder in 1908?

Answer: Oscar Slater

Oscar Slater was accused of murdering an 82 year old woman in Glasgow. However, Conan Doyle believed that Slater was being framed and saw inconsistencies in the police's case against him. Slater was later freed.
8. Arthur Conan Doyle was a believer in the Cottingley Fairies?

Answer: True

He was writing a piece on fairies when the photogrpahs by Elsie Wright and Frances Griffiths were brought to his attention. They only confessed that the pictures were a hoax after his death.
9. When did Conan Doyle die?

Answer: 7th July 1930

He died of a heart attack on 7th July 1930 after being found clutching his chest in his study. He was 71 years old when he died.
10. What event took place at the Royal Albert Hall following his death?

Answer: A seance

A seance was conducted at a packed Albert Hall. A medium apparently contacted him, but as she spoke, the band struck up and drowned her voice out. I wonder what she was saying!
Source: Author amyvsmith

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us