Quiz about Medical Transcription Knowledge
Quiz about Medical Transcription Knowledge

Medical Transcription Knowledge Quiz


This quiz tests your knowledge of medical transcription, medical terminology, and proper English grammar and punctuation.

A multiple-choice quiz by adp0811. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Occupational Trivia
  8. »
  9. Medical

Author
adp0811
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
80,422
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
9219
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 24 (8/10), rainbowriver (10/10), Guest 174 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. To perform medical transcription you must be detail oriented and well versed in medical terminology and proper spelling, grammar, and punctuation.

True
False

2. A sound or murmur heard when listening to a patient's carotid artery is a carotid _______________. Hint

brooee
brute
bruit
bruee

3. This sentence is punctuated correctly.
Heart sounds were normal, no murmur, gallop or rub was heard.


True
False

4. The trade name for a drug used to treat a patient with hypothyroidism would be _____________________. Hint

Syntheroid
Sinderoid
Sinthroid
Synthroid

5. AU is an accepted abbreviation for __________________. Hint

Audiogram
Each ear/both ears
Abstract/Unusual
Each eye/both eyes

6. Which is the proper way to designate this patient's age? Hint

Twenty-five year old
25 year old
25-year-old
Twenty-five-year-old

7. The word which means decrease in size of a normally developed organ is ____________. Hint

atopic
atrophic
ectopic
ectrophic

8. It is appropriate to type an eponym into a medical chart as long as the eponym is always capitalized.

True
False

9. WNL stands for __________________. Hint

white neutrophil lymphocyte
within normal limits
was nulliparous
when low

10. To examine a body part by listening to it is __________________. Hint

auscultation
percussion
palpation
audiology


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. To perform medical transcription you must be detail oriented and well versed in medical terminology and proper spelling, grammar, and punctuation.

Answer: True

Medical transcription is not just typing. It requires a knowledge of medical terminology as well as correct spelling and grammar.
2. A sound or murmur heard when listening to a patient's carotid artery is a carotid _______________.

Answer: bruit

Bruits can be heard on other parts of the body as well (abdominal bruit, femoral bruit).
3. This sentence is punctuated correctly. Heart sounds were normal, no murmur, gallop or rub was heard.

Answer: False

Correct punctuation would be:
Heart sounds were normal: no murmur, gallop, or rub was heard.
4. The trade name for a drug used to treat a patient with hypothyroidism would be _____________________.

Answer: Synthroid

Trade and brand names of medications are capitalized. Generic names of medications are typed in lower case.
5. AU is an accepted abbreviation for __________________.

Answer: Each ear/both ears

This abbreviation is taken from the Latin words 'aures unitas' (both ears) OR 'auris uterque' (each ear).
6. Which is the proper way to designate this patient's age?

Answer: 25-year-old

A hyphen is used between the number and "year old".
7. The word which means decrease in size of a normally developed organ is ____________.

Answer: atrophic

8. It is appropriate to type an eponym into a medical chart as long as the eponym is always capitalized.

Answer: False

Eponyms are named after people (Valsalva maneuver, Foley catheter, Pap smear...), however all eponyms aren't capitalized, for example 'fallopian' from 'fallopian tubes'.
9. WNL stands for __________________.

Answer: within normal limits

10. To examine a body part by listening to it is __________________.

Answer: auscultation

Auscultation is exam by listening;
Palpation is exam by feeling;
Percussion is exam by tapping;
Audiology is the study of the ear.
Source: Author adp0811

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Lanni before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 24: 8/10
Jan 29 2023 : rainbowriver: 10/10
Jan 25 2023 : Guest 174: 9/10
Jan 24 2023 : Guest 45: 5/10
Jan 24 2023 : evilmoderate: 7/10
Jan 24 2023 : Guest 59: 1/10
Jan 24 2023 : Guest 49: 7/10
Jan 22 2023 : Guest 207: 7/10
Jan 21 2023 : Guest 174: 6/10

Score Distribution

quiz
1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us