FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Ordinary Lives of Killers
Quiz about Ordinary Lives of Killers

Ordinary Lives of Killers Trivia Quiz


Some random facts about some truly bizarre people who have committed murder.

A multiple-choice quiz by limabone. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Criminals
  8. »
  9. Murders

Author
limabone
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
254,203
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
1414
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 23 (10/10), Guest 176 (3/10), Guest 90 (3/10).
- -
Question 1 of 10
1. What subject did Charles Albright once teach? Hint


Question 2 of 10
2. What position did Dennis Rader hold in the late 1980's that gave him access to many homes? Hint


Question 3 of 10
3. Why was Jeffrey Dahmer discharged from the Army? Hint


Question 4 of 10
4. What item was found in the trunk of Roy DeMeo's car resting on top of his body? Hint


Question 5 of 10
5. How many pounds of cyanide were found in Donald Harvey's home? Hint


Question 6 of 10
6. Where did Katherine Knight insist on keeping her cherished set of razor sharp knives? Hint


Question 7 of 10
7. Where was Archibald McCafferty born? Hint


Question 8 of 10
8. What did Herb Mullin's high school peers vote him? Hint


Question 9 of 10
9. What nickname did Michael Swango's medical school classmates give him? Hint


Question 10 of 10
10. How old was Graham Young reported to be when he first poisoned someone? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 18 2024 : Guest 23: 10/10
Feb 02 2024 : Guest 176: 3/10
Jan 13 2024 : Guest 90: 3/10
Jan 10 2024 : kstyle53: 10/10
Jan 10 2024 : Guest 175: 4/10
Jan 05 2024 : Guest 70: 3/10
Jan 02 2024 : Guest 172: 6/10
Dec 29 2023 : Guest 71: 1/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What subject did Charles Albright once teach?

Answer: Science

Charles Albright did not fit the typical profile of a serial killer. He was highly educated, in a serious relationship, was active in the community and accomplished in many areas.
2. What position did Dennis Rader hold in the late 1980's that gave him access to many homes?

Answer: US Census taker

Known as the BTK Killer, Dennis at one time worked for a security company, led a Cub Scouts group and, after earning a degree in Administration of Justice, became a City Compliance Officer.
3. Why was Jeffrey Dahmer discharged from the Army?

Answer: excessive drinking

After flunking out of college in 1978, he decided to join the Army and was stationed in Germany. After an extensive investigation it was determined that he did not commit any murders while enlisted.
4. What item was found in the trunk of Roy DeMeo's car resting on top of his body?

Answer: chandelier

Referred to as the Mafia's most cold-blooded killer, DeMeo was rumored to have been responsible for about 200 executions.
5. How many pounds of cyanide were found in Donald Harvey's home?

Answer: 30

He kept an extensive diary of his crimes detailing how he killed each victim. In his spare time he would study medical journals for techniques on how to conceal how he killed a victim.
6. Where did Katherine Knight insist on keeping her cherished set of razor sharp knives?

Answer: above her bed

At 16, Katherine followed in her father's footsteps and got a job working in a slaughterhouse. When she moved into her own home, the decor included animal hides, antlers, horns, skulls and stuffed carcasses.
7. Where was Archibald McCafferty born?

Answer: Scotland

Although he had lived most of his life in Australia, he never bothered to become a citizen. This gave Australia's prison system a loophole to expel him from the country.
8. What did Herb Mullin's high school peers vote him?

Answer: Most Likely to Succeed

According to Herb, he was commanded by his father telepathically to murder his victims in order to save California from a cataclysmic earthquake.
9. What nickname did Michael Swango's medical school classmates give him?

Answer: Double O Swango

When scolded for making an error, Swango would drop to the floor and do push-ups. He had a morbid fascination with waiting for critical patients to die. This became a half-hearted joke between his classmates that he had a "license to kill", referring to the character of James Bond (007) thus earning his nickname.
10. How old was Graham Young reported to be when he first poisoned someone?

Answer: 14

Beginning around age 9, Graham would steal his stepmother's perfumes and nail polish remover to analyze the ingredients. Unlike other boys his own age, he became obsessed with chemicals and poisons. By the time he reached his teens, with the help of library books, he was a chemistry expert of the post-graduate level.
Source: Author limabone

This quiz was reviewed by FunTrivia editor DakotaNorth before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us