FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Names Holmes American
Quiz about The Names Holmes American

The Name's Holmes (American) Trivia Quiz


These questions all deal with people with the last name Holmes.

A multiple-choice quiz by Robert907. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Name Game
  8. »
  9. Same Surname

Author
Robert907
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
351,188
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
393
- -
Question 1 of 10
1. Actress Katie Holmes married actor Tom Cruise on November 18, 2006. However, prior to marrying Cruise, Holmes was engaged in 2003 to which co-star of the movie "American Pie"? Hint


Question 2 of 10
2. American football player Ernie Holmes was most famous for playing for the Pittsburgh franchise from 1972-77. What was the nickname of the defense of the Pittsburgh team of that era? Hint


Question 3 of 10
3. British-born American composer Rupert Holmes is best remembered for the "Pina Colada Song" from 1979-80. What is the actual name of the "Pina Colada Song"? Hint


Question 4 of 10
4. Oliver Wendell Holmes Jr. was the Associate Justice of the American Supreme Court from 1902 to 1932. What nickname does Holmes share with Justice John Marshall Harlan and Justice William Brennan? Hint


Question 5 of 10
5. Boxer Larry Holmes was the Heavyweight Champion from 1978 to 1985. Holmes won his first forty-eight professional fights falling one victory short of what great champion's mark? Hint


Question 6 of 10
6. Mike Holmes is a Canadian contractor and television host. What was the name of the original television show begun in 2001 where Holmes repaired renovations that went wrong? Hint


Question 7 of 10
7. American singer-songwriter Jake Holmes can be credited with every accomplishment except which of the following? Hint


Question 8 of 10
8. What Holmes was named the NFL Offensive Player of the Year in 2002? Hint


Question 9 of 10
9. Andrew Holmes v. California National Guard was an American 1998 federal court case dealing with which subject? Hint


Question 10 of 10
10. In the late 1890's in the United States, what was Dr. Henry Howard Holmes best known for? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Actress Katie Holmes married actor Tom Cruise on November 18, 2006. However, prior to marrying Cruise, Holmes was engaged in 2003 to which co-star of the movie "American Pie"?

Answer: Chris Klein

Klein and Holmes called off their engagement and ended their relationship in March 2005. Klein played the part of Chris "Oz" Ostreicher in three of the four primary "American Pie" movies.
2. American football player Ernie Holmes was most famous for playing for the Pittsburgh franchise from 1972-77. What was the nickname of the defense of the Pittsburgh team of that era?

Answer: The Steel Curtain

Ernie Holmes won two Super Bowl rings with the Steelers. Along with Joe Greene, Dwight White and L.C. Greenwood, Holmes formed the most feared front four of their era.
3. British-born American composer Rupert Holmes is best remembered for the "Pina Colada Song" from 1979-80. What is the actual name of the "Pina Colada Song"?

Answer: Escape

"Escape" was Rupert Holmes' only number one hit although "Him" did reach the Top Ten. Later, Holmes became a playwright gaining much notoriety for the 1985 play "Drood".
4. Oliver Wendell Holmes Jr. was the Associate Justice of the American Supreme Court from 1902 to 1932. What nickname does Holmes share with Justice John Marshall Harlan and Justice William Brennan?

Answer: The Great Dissenter

Holmes was not afraid to express a different opinion on many cases. His eloquent writing style has made him one of the influential justices in history.
5. Boxer Larry Holmes was the Heavyweight Champion from 1978 to 1985. Holmes won his first forty-eight professional fights falling one victory short of what great champion's mark?

Answer: Rocky Marciano

Larry Holmes was a busy champion making twenty title defenses, second only to Joe Louis' twenty-five. Holmes fought all of the great names of his time including Muhammad Ali, Mike Tyson, Michael Spinks and Evander Holyfield.
6. Mike Holmes is a Canadian contractor and television host. What was the name of the original television show begun in 2001 where Holmes repaired renovations that went wrong?

Answer: Holmes on Homes

Other Mike Holmes shows have included "Holmes in New Orleans", "Holmes Inspection" and "Holmes Makes It Right". Holmes has also served as a judge on the "Handyman Challenge" franchise.
7. American singer-songwriter Jake Holmes can be credited with every accomplishment except which of the following?

Answer: One time lead singer for Led Zeppelin

Jimmy Page reworked Holmes' version of "Dazed and Confused" with no credit to the original author. In 2010, Holmes filed a plagarism suit that eventually was settled out of court.
8. What Holmes was named the NFL Offensive Player of the Year in 2002?

Answer: Priest

Priest Holmes won a Super Bowl with the Baltimore Ravens before moving on to the Kansas City Chiefs. In 2003, Priest broke the record for rushing touchdowns in a season. A neck injury in 2007 forced Holmes to retire.
9. Andrew Holmes v. California National Guard was an American 1998 federal court case dealing with which subject?

Answer: Don't Ask, Don't Tell

Andrew Holmes sued the California National Guard attempting to prove the "Don't Ask, Don't Tell" provision as unconstitutional. Although initially victorious, the Court of Appeals struck down the lower court ruling.
10. In the late 1890's in the United States, what was Dr. Henry Howard Holmes best known for?

Answer: First documented American serial killer

Born Henry Webster Mudgett, Holmes may have killed up to 200 people not only in a hotel he opened in Chicago for the 1893 World's Fair but throughout the American Northeast and Canada . Thanks to the Hearst newspapers, the killings became a media sensation. Holmes met his end when he was hanged in Philadelphia in 1896.
Source: Author Robert907

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us