Quiz about The Real John Dillinger
Quiz about The Real John Dillinger

The Real John Dillinger Trivia Quiz


Hi, this quiz contains questions about the exploits of one of the most notorious gangsters that lived during the Depression Era. The real John Dillinger was nothing like the movies.

A multiple-choice quiz by beterave. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. People C-D
  8. »
  9. John Dillinger

Author
beterave
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
320,194
Updated
Mar 09 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1529
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 67 (10/10), Guest 89 (5/10), Guest 67 (5/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What crime did John Dillinger do that landed him his first prison sentence? Hint

He robbed a grocery store.
He robbed a liquor store.
He robbed a bank.
He robbed a post office.

2. While doing his first sentence in 1925, what did John Dillinger say about his future? Hint

"Crime does not pay."
"I will be the meanest one you ever saw."
"The cops made a mistake."
"The judge was a jerk."

3. What was first thing John Dillinger did upon being released from prison? Hint

He robbed a church.
He robbed a bank.
He robbed a post office.
He robbed a dry goods store.

4. How did John Dillinger escape from prison in 1933? Hint

He overpowered a guard.
His gang helped him break out.
He carved a wooden pistol.
He escaped in a laundry truck.

5. The Division of Investigation (DOI), was called in to pursue the Dillinger gang. What did the DOI later become known as? Hint

CIA
FBI
COD
NBA

6. What was public perception of the Dillinger gang? Hint

People loathed them.
People were unaware of them.
People were indifferent.
People applauded them.

7. How did John Dillinger escape from jail a second time? Hint

He impersonated a guard.
He carved a wooden pistol.
His gang helped him once more.
He bribed the guards.

8. What was the name of John Dillinger's girlfriend? Hint

Evelyn Frechette
Vivian Chase
Bonnie Parker
Stella Dickinson

9. How many members of the second Dillinger Gang were killed in the shootout at Little Bohemia Lodge? Hint

2
0
1
All of them

10. John Dillinger met his end upon leaving the Biograph Theatre in Chicago. What sort of movie had he been watching that evening? Hint

Comedy fim
Romance film
Western film
Gangster film


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What crime did John Dillinger do that landed him his first prison sentence?

Answer: He robbed a grocery store.

John Dillinger's first serious attempt at robbery was to rob a grocery store. The robbery netted him exactly $120 and a 10 year sentence.
2. While doing his first sentence in 1925, what did John Dillinger say about his future?

Answer: "I will be the meanest one you ever saw."

John Dillinger was embittered at having received such a long sentence, and vowed he would be the meanest one you ever saw.
3. What was first thing John Dillinger did upon being released from prison?

Answer: He robbed a bank.

The first thing John Dillinger did upon being released from prison after serving eight years of his 10 year sentence was to rob a bank. He was captured shortly after the robbery and was imprisoned once more.
4. How did John Dillinger escape from prison in 1933?

Answer: His gang helped him break out.

The 'first' Dillinger gang helped John Dillinger escape from prison in 1933. That gang consisted of Oklahoma Clark, Harry Pierpont, Boobie Clark, and Red Hamilton.
5. The Division of Investigation (DOI), was called in to pursue the Dillinger gang. What did the DOI later become known as?

Answer: FBI

The DOI later became the FBI. John Dillinger and his gang were very quickly becoming notorious for bank robbery.
6. What was public perception of the Dillinger gang?

Answer: People applauded them.

The public perception of the Dillinger gang was so favorable that many people applauded their exploits. During the Great Depression, people saw banks as the contributor to the bleak economy and unemployment.
7. How did John Dillinger escape from jail a second time?

Answer: He carved a wooden pistol.

The second escape is what John Dillinger is most famous for. He carved a wooden pistol. What remains a greater mystery is how was he able to obtain wood, a carving tool and paint.
8. What was the name of John Dillinger's girlfriend?

Answer: Evelyn Frechette

John Dillinger's girlfriend was Evelyn 'Billie' Frechette. She met Dillinger in 1933 and is remembered as his girl. She was captured and served two years in prison for harboring him.
9. How many members of the second Dillinger Gang were killed in the shootout at Little Bohemia Lodge?

Answer: 0

The FBI despite having the element of surprise, failed to kill or capture any members of the Dillinger Gang during the shootout at the Little Bohemia Lodge.
10. John Dillinger met his end upon leaving the Biograph Theatre in Chicago. What sort of movie had he been watching that evening?

Answer: Gangster film

Ironically, John Dillinger had been watching 'Manhattan Melodrama', a gangster film starring Clark Gable and William Powell.
Source: Author beterave

This quiz was reviewed by FunTrivia editor DakotaNorth before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 25 2023 : Guest 67: 10/10
Jan 11 2023 : Guest 89: 5/10
Jan 08 2023 : Guest 67: 5/10
Dec 27 2022 : Guest 130: 0/10
Dec 18 2022 : Guest 45: 10/10

Score Distribution

quiz
2/3/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us