FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Threes Company
Quiz about Threes Company

Three's Company Trivia Quiz


Why settle for two names when you can have three?

A multiple-choice quiz by 480154st. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Mixed People

Author
480154st
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
391,757
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
595
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Gumby1967 (10/10), Floyddacruiser (9/10), Guest 98 (1/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which actor has starred in theatre productions as Atticus Finch in "To Kill A Mockingbird", Professor Henry Higgins in "Pygmalion" and King Arthur in "Camelot", but is best known to TV audiences for his portrayal of Dr. James Wilson in "House"? Hint


Question 2 of 10
2. Who was vocalist for Ritchie Blackmore in Rainbow and replaced Ozzy Osbourne in Black Sabbath before forming his own band with Vinny Appice in 1982? Hint


Question 3 of 10
3. Most actors have "died" on stage at some point in their career, but does anyone play dead guys better than this actor that played Denny Duquette (deceased) in "Grey's Anatomy", Judah Botwin (deceased) in "Weeds" and John Winchester (deceased) in "Supernatural"? Hint


Question 4 of 10
4. Which actress appeared in the music video for "Wake Me Up When September Ends" by Green Day, was engaged to Marilyn Manson and portrayed Lucy (in the sky with diamonds) in the movie "Across The Universe"? Hint


Question 5 of 10
5. Which naval commander of the American Revolutionary War, known as one of the "fathers of the American navy", shares his name with the bass player for Led Zeppelin? Hint


Question 6 of 10
6. To be given the title "Scream Queen", an actress must have made several horror movies, so who qualifies due to her appearances in movies such as "I Know What You Did Last Summer", "The Return", "Scream 2" "The Grudge" and "Scooby-Doo"? Hint


Question 7 of 10
7. Who was among a number of Morehouse College board of trustees members that were held hostage for two days by a group of students including future actor Samuel L. Jackson? Hint


Question 8 of 10
8. Who after being sober for 23 years, relapsed in 2013 and died of an overdose in 2014 aged just 46. His major acting roles include Dusty Davis in "Twister", Mitch Roman in "Patch Adams", Brandt in "The Big Lebowski" and Truman Capote in "Capote"? Hint


Question 9 of 10
9. Who played Forrest Gump in 1994 and said "I see dead people", in 1999? Hint


Question 10 of 10
10. Who served as Secretary-General of the United Nations from January 1992 to December 1996? Hint





Most Recent Scores
Jul 16 2024 : Gumby1967: 10/10
Jul 13 2024 : Floyddacruiser: 9/10
Jul 13 2024 : Guest 98: 1/10
Jul 05 2024 : Guest 159: 7/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which actor has starred in theatre productions as Atticus Finch in "To Kill A Mockingbird", Professor Henry Higgins in "Pygmalion" and King Arthur in "Camelot", but is best known to TV audiences for his portrayal of Dr. James Wilson in "House"?

Answer: Robert Sean Leonard

Robert Leonard's actual middle name is Lawrence, but as another actor has that name, he took the name of his brother Sean for his stage name. He is also known for playing Neil Perry in the Robin Williams movie, "Dead Poets' Society".
2. Who was vocalist for Ritchie Blackmore in Rainbow and replaced Ozzy Osbourne in Black Sabbath before forming his own band with Vinny Appice in 1982?

Answer: Ronnie James Dio

Dio had a powerful voice and was also an accomplished trumpet player. He said that he never had any vocal training, but that his vocal abilities were all down to learning how to breathe correctly as a trumpeter. He is credited with being the first person to use the "devil horn" sign at a rock concert and after he died from stomach cancer in 2010, a public memorial was held at The Hall of Liberty, Los Angeles.
3. Most actors have "died" on stage at some point in their career, but does anyone play dead guys better than this actor that played Denny Duquette (deceased) in "Grey's Anatomy", Judah Botwin (deceased) in "Weeds" and John Winchester (deceased) in "Supernatural"?

Answer: Jeffrey Dean Morgan

Morgan is also known for playing Negan in "The Walking Dead" in which his weapon of choice is a baseball bat wrapped in barbed wire and named Lucille after his wife who became a "walker". This role has won him an MTV Award, a Saturn Award and a Critics Choice Award.
4. Which actress appeared in the music video for "Wake Me Up When September Ends" by Green Day, was engaged to Marilyn Manson and portrayed Lucy (in the sky with diamonds) in the movie "Across The Universe"?

Answer: Evan Rachel Wood

Wood has also co-starred with Holly Hunter in "Thirteen", a role which saw her nominated for Golden Globe and SAG awards and with Mickey Rourke in "The Wrestler" in which she played the estranged daughter of Rourke's character.
5. Which naval commander of the American Revolutionary War, known as one of the "fathers of the American navy", shares his name with the bass player for Led Zeppelin?

Answer: John Paul Jones

John Paul Jones' real name is John Richard Baldwin (the musician, not the naval commander) and he started using John Paul Jones at the suggestion of Rolling Stones producer Andrew Loog Oldham in his days before Led Zeppelin when he was working as a session musician for Decca Records.
6. To be given the title "Scream Queen", an actress must have made several horror movies, so who qualifies due to her appearances in movies such as "I Know What You Did Last Summer", "The Return", "Scream 2" "The Grudge" and "Scooby-Doo"?

Answer: Sarah Michelle Gellar

Gellar's best known role, and another in her "scream queen" portfolio, is that of Buffy Summers in the TV show "Buffy The Vampire Slayer", which ran for seven seasons, won her several awards and spawned the highly successful spin-off show "Angel" starring David Boreanaz.
7. Who was among a number of Morehouse College board of trustees members that were held hostage for two days by a group of students including future actor Samuel L. Jackson?

Answer: Martin Luther King

While a student at Morehouse, Jackson became involved with a radical group that took the trustees hostage in order to further their demands that changes be made to the college curriculum and more African-Americans be appointed to the governing board. After two days, the college agreed but Jackson was expelled for his role in the protest. Martin Luther King was of course the father of civil rights activist Martin Luther King Jr, and a leading figure of the civil rights movement before his son.
8. Who after being sober for 23 years, relapsed in 2013 and died of an overdose in 2014 aged just 46. His major acting roles include Dusty Davis in "Twister", Mitch Roman in "Patch Adams", Brandt in "The Big Lebowski" and Truman Capote in "Capote"?

Answer: Philip Seymour Hoffman

Hoffman was known in Hollywood, prior to "Capote" as a solid supporting actor, evidenced by his roles in movies such as "Boogie Nights", "Magnolia", "The Talented Mr. Ripley", "Almost Famous" and "Along Came Polly" as well as the movies in the question. "Capote" won him the Oscar for Best Actor and one of his final roles was playing Plutarch Heavensbee in "The Hunger Games" series of films.
9. Who played Forrest Gump in 1994 and said "I see dead people", in 1999?

Answer: Haley Joel Osment

Although Tom Hanks played the title role in "Forrest Gump", Osment had a minor role in the movie, playing Forrest's son, also called Forrest before hitting the big time aged just 11 in "The Sixth Sense", a role which won him an Oscar nomination as Best Supporting Actor. He also played David, the robot child in Stephen Spielberg's movie "A.I. Artificial Intelligence".
10. Who served as Secretary-General of the United Nations from January 1992 to December 1996?

Answer: Boutros Boutros-Ghali

Boutros-Ghali was the grandson of former Egyptian Prime Minister Boutros Ghali and headed the U.N. for just one term after his second term was vetoed by USA. During his time in office he had to deal with the Yugoslav wars as the country broke apart, the civil wars in Angola and Somalia and the Rwandan genocide of the Tutsi people.
Source: Author 480154st

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us