FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about A Journey Through The Book Of Ruth
Quiz about A Journey Through The Book Of Ruth

A Journey Through The Book Of Ruth Quiz


An interesting trip through the Book of Ruth.

A multiple-choice quiz by seaninlv. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. Old Testament / Tanakh
  8. »
  9. Ruth

Author
seaninlv
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
49,506
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
3529
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 41 (9/10), andi04 (10/10), Guest 141 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who is widely believed to have authored the Book of Ruth? Hint


Question 2 of 10
2. How many chapters are in the Book of Ruth? Hint


Question 3 of 10
3. How did Boaz refer to Ruth when he discovered her lying at his feet? Hint


Question 4 of 10
4. What was the name of Ruth and Boaz's child? Hint


Question 5 of 10
5. Who was Jesse's father? Hint


Question 6 of 10
6. What was Naomi's husband's name? Hint


Question 7 of 10
7. What group did Naomi and her family belong to? Hint


Question 8 of 10
8. Does the Bible tell us how Naomi's sons and husband died?


Question 9 of 10
9. What was Ruth's sister-in-law's name? Hint


Question 10 of 10
10. Are we told of Ruth's death in the Book of Ruth?



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 41: 9/10
Jun 18 2024 : andi04: 10/10
Jun 16 2024 : Guest 141: 8/10
Jun 04 2024 : Guest 173: 9/10
May 25 2024 : Guest 173: 10/10
May 24 2024 : Guest 102: 9/10
May 19 2024 : Guest 104: 10/10
May 04 2024 : Guest 102: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who is widely believed to have authored the Book of Ruth?

Answer: Samuel

Samuel is believed to be the author although it could have been penned later by an unknown author.
2. How many chapters are in the Book of Ruth?

Answer: 4

It is actually one of the shorter books in the Bible.
3. How did Boaz refer to Ruth when he discovered her lying at his feet?

Answer: 'My daughter'

Ruth 3:10 'The Lord bless you, my daughter,' he replied.
4. What was the name of Ruth and Boaz's child?

Answer: Obed

Ruth 4:17 'The women living there said, 'Naomi has a son.' And they named him Obed. He was the father of Jesse, the father of David.'
5. Who was Jesse's father?

Answer: Obed

Ruth 4:17
6. What was Naomi's husband's name?

Answer: Elimelech

Ruth 1:2 Elimelech was the father, Mahlon and Kilion were his sons.
7. What group did Naomi and her family belong to?

Answer: Ephrathites

Ruth 1:2 They were Ephrathites from Bethlehem, Judah. Their tribe was the tribe of Judah.
8. Does the Bible tell us how Naomi's sons and husband died?

Answer: no

In the beginning of the Book of Ruth it tells us they all died but we are not told why or how much time passed between their deaths.
9. What was Ruth's sister-in-law's name?

Answer: Orpah

Ruth 1:4 The two sons married Moabite women, one named Orpah and the other Ruth.
10. Are we told of Ruth's death in the Book of Ruth?

Answer: no

We really are not told a lot about Ruth except for her undying loyalty.
Source: Author seaninlv

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ArleneRimmer before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us