Quiz about Famous Females in the Bible
Quiz about Famous Females in the Bible

Famous Females (in the Bible) Trivia Quiz


There were many important, well-known women in the Bible. See if you can remember them from the Bible stories that you might have heard before. *Please Rate this Quiz Afterwards!*

A multiple-choice quiz by sweet_cake. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. Religious Figures
  8. »
  9. Bible People

Author
sweet_cake
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
259,646
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
11 / 15
Plays
4636
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 107 (13/15), andi04 (14/15), Guest 174 (9/15).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. This woman was from the Valley of Sorek. Some Philistines came to her and offered her silver if she could find the secret to the strength of an extraordinarily strong man. Who was this woman?

Answer: (Seven Letters)
2. This woman poured expensive perfume on Jesus' feet and wiped them with her hair. What was her name? Hint

Mary
Rhoda
Adah
Orpah

3. This woman hid two Israelite spies in her house in Jericho. Later, when the Israelites invaded this city, this woman and her family were spared. What was her name? Hint

Jecoliah
Rahab
Bathsheba
Leah

4. She was tricked into do something God forbade. She persuaded her husband to do the same. God punished them. What was her name?

Answer: (The name means "the source of life".)
5. King David committed adultery with this woman and then sent her husband to be killed in battle. What was her name?

Answer: (Nine Letters)
6. She became a mother at a very old age. She was the mother of Isaac. Who was she? Hint

Sarah
Zillah
Elizabeth
Hannah

7. This woman followed her mother-in-law to Bethlehem after her husband passed away. She was the mother of Obed. Hint

Orpah
Leah
Ruth
Abigail

8. According to the Gospel of Matthew, Mary was a virgin when she was pregnant with Jesus, and she was not married to Joseph when the Magi came to visit them.

True
False

9. Esther Part One: Queen Esther was the replacement of this Queen who had disobeyed King Xerxes.

Answer: (Six Letters)
10. The Story of Esther, Part Two: Two men had conspired to murder the king. Mordecai found out about the plot and alerted the king, Esther's husband. The plot was unsuccessful. What were the names of the two men? Hint

Arpad and Bigthana
Teresh and Tsadhe
Bigthana and Teresh
Tsadhe and Arpad

11. This woman was the sister of Lazarus. She was very caught up with preparing dinner for Jesus when he came to her house. Hint

Rebekah
Martha
Priscilla
Tamar

12. Jacob worked seven years for Laban in exchange for marrying this woman (Laban's daughter). However, Laban tricked Jacob and gave Jacob his other daughter instead. Jacob then had to work seven more years for the woman that he wanted. Who was this woman that Jacob wanted to marry?

Answer: (Six Letters)
13. This woman was the mother of John the Baptist. What was her name? Hint

Anna
Lydia
Eunice
Elizabeth

14. After her husband and her sons died, this woman was prepared to go back to her hometown (Bethlehem). She also told her daughters-in-law to go back to their homeland (Moab) and find other husbands. What was her name?

Answer: (Five Letters)
15. This woman gave birth to twin boys. The younger bought the elder's inheritance. What was her name? Hint

Abigail
Abishag
Rebekah
Zillah


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This woman was from the Valley of Sorek. Some Philistines came to her and offered her silver if she could find the secret to the strength of an extraordinarily strong man. Who was this woman?

Answer: Delilah

Samson and Delilah! Samson lost his strength after the Philistines cut off all his hair. Of course, it wasn't the short hair that made him weak but the promise with God that he broke. (Judges 16)
2. This woman poured expensive perfume on Jesus' feet and wiped them with her hair. What was her name?

Answer: Mary

Martha, who was Mary's sister, scolded Mary for not helping her prepare dinner. However, Jesus said that Mary was doing right by listening to him preach because the eternal is always more important than the earthly. (John 12:1-8)
3. This woman hid two Israelite spies in her house in Jericho. Later, when the Israelites invaded this city, this woman and her family were spared. What was her name?

Answer: Rahab

It says in James 2:25, "Was not even Rahab the prostitute considered righteous for what she did when she gave lodging to the spies and sent them off in a different direction?" God used Rahab to help the spies and he rewarded her and changed her life. (Joshua 2)
4. She was tricked into do something God forbade. She persuaded her husband to do the same. God punished them. What was her name?

Answer: Eve

Eve was deceived by the serpent to eat from the Tree of the Knowledge of Good and Evil. She also gave some of the fruit to Adam. Because they disobeyed God, they were banished from the Garden of Eden. (Genesis 3)
5. King David committed adultery with this woman and then sent her husband to be killed in battle. What was her name?

Answer: Bathsheba

God punished David for committing adultery. God killed the firstborn of King David and Bathsheba. In the end, David completely repented and married Bathsheba. They had other children, one of whom was Solomon, who eventually became king. (2 Samuel 11)
6. She became a mother at a very old age. She was the mother of Isaac. Who was she?

Answer: Sarah

Sarah's husband was Abraham.
7. This woman followed her mother-in-law to Bethlehem after her husband passed away. She was the mother of Obed.

Answer: Ruth

She was then married to Boaz there. (Book of Ruth)
8. According to the Gospel of Matthew, Mary was a virgin when she was pregnant with Jesus, and she was not married to Joseph when the Magi came to visit them.

Answer: False

She was married by then. Mary's husband was Joseph, who was a descendant of David. In Matthew 1:24-25 it says, "[Joseph] took Mary home as his wife. But he had no union with her until she gave birth to a son." (Matthew 1:16-25)
9. Esther Part One: Queen Esther was the replacement of this Queen who had disobeyed King Xerxes.

Answer: Queen Vashti

Vashti was banished from the kingdom. (Esther 1-2)
10. The Story of Esther, Part Two: Two men had conspired to murder the king. Mordecai found out about the plot and alerted the king, Esther's husband. The plot was unsuccessful. What were the names of the two men?

Answer: Bigthana and Teresh

Mordecai's reward was riding around the city on the king's horse. (Esther 2:19-23)
11. This woman was the sister of Lazarus. She was very caught up with preparing dinner for Jesus when he came to her house.

Answer: Martha

Mary was the one who sat and listened to Jesus' teachings. (Luke 10:38-42)
12. Jacob worked seven years for Laban in exchange for marrying this woman (Laban's daughter). However, Laban tricked Jacob and gave Jacob his other daughter instead. Jacob then had to work seven more years for the woman that he wanted. Who was this woman that Jacob wanted to marry?

Answer: Rachel

Jacob ended up having to work 14 years for the woman he wanted! (Genesis 29:14-30)
13. This woman was the mother of John the Baptist. What was her name?

Answer: Elizabeth

Elizabeth was married to Zechariah. (Luke 1:5-58)
14. After her husband and her sons died, this woman was prepared to go back to her hometown (Bethlehem). She also told her daughters-in-law to go back to their homeland (Moab) and find other husbands. What was her name?

Answer: Naomi

Naomi's daughters-in-law were Ruth and Orpah. Her sons were named Mahlon and Kilion. (the Book of Ruth)
15. This woman gave birth to twin boys. The younger bought the elder's inheritance. What was her name?

Answer: Rebekah

Hope you had fun. **Please rate this quiz!** Her twin boys were Jacob and Esau and she was married to Isaac. (Genesis 27:1-17)
Source: Author sweet_cake

This quiz was reviewed by FunTrivia editor CellarDoor before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 03 2023 : Guest 107: 13/15
Jan 02 2023 : andi04: 14/15
Dec 30 2022 : Guest 174: 9/15
Dec 29 2022 : Rana513: 10/15
Dec 21 2022 : Guest 190: 7/15
Dec 19 2022 : Guest 106: 0/15
Dec 10 2022 : Guest 99: 15/15
Dec 09 2022 : Guest 71: 15/15
Dec 02 2022 : Jill55: 11/15

Score Distribution

quiz
1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us