Quiz about Women in the Bible
Quiz about Women in the Bible

10 Average Questions about Women in the Bible


How much do you know about women in the Bible? All references are from the New King James Version of the Bible.

A multiple-choice quiz by littlewoman2. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. Religious Figures
  8. »
  9. Bible People

Author
littlewoman2
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
193,868
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
12072
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 106 (1/10), Guest 102 (8/10), Guest 116 (7/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which woman was the Jewish queen of Persia? Hint

Jezebel
Esther
Deborah
Priscilla

2. Which woman did Peter raise from the dead? Hint

Lydia
Joppa
Priscilla
Dorcas

3. This woman was barren, but when God answered her prayer for a child, she dedicated her newborn son's life to the Lord's work. Who is she? Hint

Hagar
Eunice
Phoebe
Hannah

4. Which woman committed adultery with David, but a few years later gave birth to Solomon, the wisest king in the Bible? Hint

Bathsheba
Michal
Abigail
Bilhah

5. She was an 84-year-old woman who saw baby Jesus when he was brought to the temple for his circumcision. Hint

Bernice
Hadassah
Anna
Jerusha

6. Which woman was a prostitute who married Hosea, the Old Testament prophet? Hint

Gomer
Hephzibah
Drusilla
Vashti

7. Which woman was a Gentile and the great-grandmother of King David, placing her in the genealogy of Jesus Christ? Hint

Tamar
Ruth
Rahab
Naomi

8. Which woman was Jacob's first wife? Hint

Lois
Leah
Mara
Rhoda

9. Which woman was Moses and Aaron's sister? Hint

Tirzah
Elisabeth
Miriam
Damaris

10. Which woman bore the twins Jacob and Esau? Hint

Judith
Zipporah
Rebekah
Sarah


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which woman was the Jewish queen of Persia?

Answer: Esther

Esther initially hid her Jewish heritage. She revealed her background only when Haman threatened to exterminate the Jewish people. (Reference: Esther 2:5-17)
2. Which woman did Peter raise from the dead?

Answer: Dorcas

Dorcas was named as a female disciple who was full of good works and charitable deeds. She was also known by the name Tabitha (Acts 9:36-43).
3. This woman was barren, but when God answered her prayer for a child, she dedicated her newborn son's life to the Lord's work. Who is she?

Answer: Hannah

Hannah is one of the strongest female figures in the Bible, and a prime example of a dedicated mother (I Samuel 1:1-28).
4. Which woman committed adultery with David, but a few years later gave birth to Solomon, the wisest king in the Bible?

Answer: Bathsheba

From his palace, David saw Bathsheba bathing on her rooftop and was amazed by her beauty. As a result of their affair, David had Bathsheba's military husband sent to the front lines of battle to be killed. However, God allowed David and Bathsheba's first child to die for the consequences of David's murderous sin and their adulterous affair (II Samuel, chapters 11-12).
5. She was an 84-year-old woman who saw baby Jesus when he was brought to the temple for his circumcision.

Answer: Anna

Anna was widowed after she was married for only seven years, and she dedicated the rest of her life to temple services (Luke 2:36-38).
6. Which woman was a prostitute who married Hosea, the Old Testament prophet?

Answer: Gomer

God instructed Hosea to marry a whore because the Israelites had turned their back on Jehovah and went "whoring" after other gods. As a result of his marriage to the prostitute, Hosea placed himself in God's shoes and discovered how God felt about his people (Hosea 1:1-3).
7. Which woman was a Gentile and the great-grandmother of King David, placing her in the genealogy of Jesus Christ?

Answer: Ruth

Ruth followed her Jewish mother-in-law, Naomi, back to Israel after their husbands died in the land of Moab. Tamar and Rahab were also Gentile women in the ancestral lineage of Jesus, but Ruth was the great-grandmother of King David (Ruth 4:13-22 and Matthew 1:5).
8. Which woman was Jacob's first wife?

Answer: Leah

Jacob was in love with Rachel, his uncle Laban's younger daughter, and he worked seven years for the privilege to marry her. However, Laban wanted his older daugther, Leah, to wed first, so he deceived Jacob and gave him Leah as his bride. Because the bride wore heavy veils, Jacob did not know the true identity of his wife until the next morning (Genesis 29:16-25).
9. Which woman was Moses and Aaron's sister?

Answer: Miriam

Miriam watched her baby brother Moses when he was placed in the bulrushes and found by Pharoah's daughter (Exodus 2:3-5), and she grew up to be a prophetess (Exodus 15:20).
10. Which woman bore the twins Jacob and Esau?

Answer: Rebekah

Rebekah was Isaac's wife, and because she was barren for many years, her only children were the twin sons (Genesis 25:20-26).
Source: Author littlewoman2

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ArleneRimmer before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 106: 1/10
Today : Guest 102: 8/10
Today : Guest 116: 7/10
Dec 04 2022 : Guest 160: 10/10
Dec 04 2022 : Guest 180: 9/10
Dec 04 2022 : Guest 192: 0/10
Dec 04 2022 : Guest 105: 6/10
Dec 03 2022 : Guest 108: 2/10
Dec 03 2022 : Guest 24: 8/10

Score Distribution

quiz
12/5/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us