FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Whos Your Wifey
Quiz about Whos Your Wifey

Who's Your Wifey? Trivia Quiz


This is quiz #6 in my series of Bible family members. It's the wives' turn now. My quiz is all about who's your wife. The KJV of the Holy Bible was used to create this quiz. Have fun!

A multiple-choice quiz by sakinosho. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. Religious Figures
  8. »
  9. Bible People

Author
sakinosho
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
370,313
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
395
Last 3 plays: Guest 172 (9/10), Guest 75 (9/10), shadowzep (10/10).
Question 1 of 10
1. According to [KJV] Acts 24:24, who was the wife of Felix, governor of Judea? Hint


Question 2 of 10
2. As stated in [KJV] Acts 18 and 1 Corinthians 16, who was the wife of Aquila, the tent maker? Hint


Question 3 of 10
3. According to [KJV] Mark 1:29-30 and Matthew 8:14, who was the wife of Peter (one of the disciples)? Hint


Question 4 of 10
4. [KJV] Just as stated in Ruth 4:13, who did Boaz, the kinsman redeemer of Naomi marry? Hint


Question 5 of 10
5. In line with the book of Genesis 29 [KJV], who was the first wife of Jacob, the son of Isaac? Hint


Question 6 of 10
6. As described in [KJV] 1 Samuel 25, who became a wife of King David, after her wicked husband's death? Hint


Question 7 of 10
7. [KJV] As stated in the book of Genesis, Chapter 41, who was the Egyptian wife of Joseph, the son of Jacob? Hint


Question 8 of 10
8. As described in the book of 2 Samuel, Chapter 11, who was the wife of a Hittite, and later became the wife of King David? Hint


Question 9 of 10
9. [KJV] According to Exodus 6, who is the wife of Amram, the mother of Moses? Hint


Question 10 of 10
10. [KJV] As stated in Exodus 2, which one of seven daughters did Jethro, the priest of Midian, give Moses to wed? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 17 2024 : Guest 172: 9/10
Jun 01 2024 : Guest 75: 9/10
May 24 2024 : shadowzep: 10/10
May 16 2024 : Guest 67: 10/10
May 02 2024 : PurpleComet: 8/10
Apr 26 2024 : Guest 67: 0/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. According to [KJV] Acts 24:24, who was the wife of Felix, governor of Judea?

Answer: Drusilla

Drusilla, a Jewess, accompanied her husband Felix when Paul was called before the council. According to Josephus, she was one of the daughters of Herod Agrippa, and hated by her older sister Berenice who was jealous of her beauty. Drusilla perished along with her son in the eruption of Mount Vesuvius.
2. As stated in [KJV] Acts 18 and 1 Corinthians 16, who was the wife of Aquila, the tent maker?

Answer: Priscilla

Find the answer in Acts 18:1-2 and 1 Corinthians 16:19. Claudius expelled all Jews from Rome, and being Jews, Aquila and Priscilla traveled to Corinth. This is where they met Paul who was of the same occupation. They were tent makers, and began to travel together.
3. According to [KJV] Mark 1:29-30 and Matthew 8:14, who was the wife of Peter (one of the disciples)?

Answer: No mention of her name

The Bible doesn't mention Peter's wife's name. These references state only that his mother-in law was sick of a fever, which indicates that Peter had a wife.
4. [KJV] Just as stated in Ruth 4:13, who did Boaz, the kinsman redeemer of Naomi marry?

Answer: Ruth

Before Boaz could marry Ruth, he had to purchase all that was Elimelech's, Naomi's husband, and their two sons, who were dead as well. Ruth was the wife of their dead son Mahlon, and she came along with the purchase. This paved the way for Boaz to marry Ruth, and the plucking off of a shoe.
5. In line with the book of Genesis 29 [KJV], who was the first wife of Jacob, the son of Isaac?

Answer: Leah

This is recorded in Genesis 29:16; 23-26. Jacob loved Rachel when he first laid eyes on her, and desired to marry her. He worked for her father Laban seven years in order to marry her, but Laban tricked Jacob into marring his first daughter Leah, and said it was proper for the oldest to marry first. Jacob was getting a taste of his own medicine.
6. As described in [KJV] 1 Samuel 25, who became a wife of King David, after her wicked husband's death?

Answer: Abigail

When David was refused provisions after protecting Nabal's sheep in the field, he became angry, and proceeded to destroy everything Nabal owned. A messenger informed Nabal's wife, Abigail, what was about to happen. She quickly gathered provisions for David and his men to make things right.

Abigail told her husband the next morning all about it, and his heart died within him. Ten days later he died. When David heard about it he sent to ask her hand in marriage, and she agreed.
7. [KJV] As stated in the book of Genesis, Chapter 41, who was the Egyptian wife of Joseph, the son of Jacob?

Answer: Asenath

Find more about this question in Genesis 41:45; 50; 46:20. The Pharaoh gave Joseph the daughter of the priest of On to marry. Her name was Asenath. She bare unto him two sons Manasseh and Ephraim (Genesis 41:51-52).
8. As described in the book of 2 Samuel, Chapter 11, who was the wife of a Hittite, and later became the wife of King David?

Answer: Bathsheba

Learn all about it in 2 Samuel 11:2-4; 27. King David spotted Bathsheba taking a bath from his rooftop. He should have been off fighting in war with his men. For reasons unknown, he stayed home, and temptation got the best of him. King David desired the woman, sent for her, and laid with her. Bathsheba conceived, and sent word to King David that she was pregnant.

The King set in motion a plan to cover his tracks, but it didn't work. He finally had to put the Hittite out of the picture, and arranged that he would be killed in battle. This paved the way for King David to marry Bathsheba, which started a string of circumstances the King and his family had to suffer. The whole story is told in the book of 2 Samuel, starting at chapter 11.
9. [KJV] According to Exodus 6, who is the wife of Amram, the mother of Moses?

Answer: Jochebed

Locate the answer in Exodus 6:20. Amram married his father's sister, Jochebed. She bore him two sons, Aaron and Moses. and a sister named Miriam {Exodus 15:20-21}.
10. [KJV] As stated in Exodus 2, which one of seven daughters did Jethro, the priest of Midian, give Moses to wed?

Answer: Zipporah

Read all about it in Exodus 2:20-21. Jethro, thankful for the heroic act of rescuing his daughters at the watering hole, invited Moses to dwell with his household. After Moses had been there for a while, Jethro gave his daughter Zipporah to Moses for a wife.
Source: Author sakinosho

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us