Quiz about Women of the Bible
Quiz about Women of the Bible

Women of the Bible Trivia Quiz


See how well you can identify these women from the Bible.

A multiple-choice quiz by valrenee. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. Religious Figures
  8. »
  9. Bible People

Author
valrenee
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
76,618
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
6591
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: HeidiErdahl (8/10), golfmom08 (10/10), Guest 183 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who was David's first wife? Hint

Abigail
Ahinoam
Bathsheba
Michal

2. Who helped Israelite spies hide in Jericho? Hint

Martha
Abigail
Rahab
Mary

3. What was the name of Rebekah's (wife of Isaac) nurse? Hint

Hagar
Deborah
Zilpah
Jehosheba

4. Who was jealous of her servant, who had borne her husband's first child? Hint

Mary
Sarah
Elizabeth
Tamar

5. Which of these women was the sister of Lazarus? Hint

Elizabeth
Diana
Sarah
Martha

6. Who was married to Er, slept with his brother Onan, and tricked their father into sleeping with her? Hint

Bilhah
Delilah
Tamar
Sheba

7. Who allowed a slave to put a ring into her nose as a symbol of her willingness to marry? Hint

Ruth
Rachel
Rebekah
Esther

8. Whose husband had to work fourteen years to make her his wife? Hint

Rachel
Sarah
Leah
Abigail

9. Before King Xerxes married Esther, who was his queen? Hint

Elizabeth
Sheba
Vashti
Bathsheba

10. Which of the following women slept on a threshing floor with her future husband, so that he would marry her? Hint

Zipporah
Naomi
Ruth
Mary Magdelene


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was David's first wife?

Answer: Michal

Michal was King Saul's daughter, given to David despite Saul's jealousy of him.
2. Who helped Israelite spies hide in Jericho?

Answer: Rahab

Rahab was a prostitute, but because of her faith, only she and her family survived when the Israelites attacked and overtook Jericho.
3. What was the name of Rebekah's (wife of Isaac) nurse?

Answer: Deborah

Genesis 35:8 is our only reference to her name, but when Rebekah left to marry Isaac, she took Deborah with her.
4. Who was jealous of her servant, who had borne her husband's first child?

Answer: Sarah

Sarah had Hagar sleep with her husband Abraham because she could not have children, and didn't believe God would open her womb. God did, but only after Hagar's son, Ishmael was born.
5. Which of these women was the sister of Lazarus?

Answer: Martha

Mary was the second sister of Lazarus.
6. Who was married to Er, slept with his brother Onan, and tricked their father into sleeping with her?

Answer: Tamar

Tamar tricked Judah into sleeping with her because both Er and Onan died, and he denied her her right to children through her marriage into his family. She never technically committed adultery; it was Judah who was in the wrong. She is in the line of Christ.
7. Who allowed a slave to put a ring into her nose as a symbol of her willingness to marry?

Answer: Rebekah

Rebekah met Isaac's servant by the well, and agreed to marry Isaac, sight unseen.
8. Whose husband had to work fourteen years to make her his wife?

Answer: Rachel

Jacob had to serve in Laban's fields fourteen years in order to take Rachel as his wife - and even then, only after he had been forced to marry Rachel's sister Leah first (after only seven years of labor).
9. Before King Xerxes married Esther, who was his queen?

Answer: Vashti

Vashti refused to come when Xerxes called for her, so he dismissed her, choosing Esther to be his new queen. Because she became queen, Esther ended up saving Xerxes' life, as well as the lives of her people.
10. Which of the following women slept on a threshing floor with her future husband, so that he would marry her?

Answer: Ruth

Ruth went to Boaz on the advice of her mother-in-law, so he would see her faithfulness, and take her as his wife.
Source: Author valrenee

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ArleneRimmer before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 28 2023 : HeidiErdahl: 8/10
Jan 20 2023 : golfmom08: 10/10
Jan 19 2023 : Guest 183: 9/10
Jan 15 2023 : Guest 172: 7/10
Jan 13 2023 : Guest 107: 8/10
Jan 08 2023 : Marze1218: 5/10
Jan 07 2023 : Guest 106: 9/10
Jan 07 2023 : Guest 99: 10/10
Dec 15 2022 : Guest 65: 8/10

Score Distribution

quiz
1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us