FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Kabbalah an Entrylevel Quiz
Quiz about Kabbalah an Entrylevel Quiz

Kabbalah: an Entry-level Quiz


Kabbalah, put simply, is a strain of Biblical interpretation considered to be esoteric, or mystical, in nature. This quiz will provide a broad overview of a few main ideas, figures, and works within Kabbalah.

A multiple-choice quiz by Lorvanwa. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. Judaism

Author
Lorvanwa
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
342,721
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
530
Last 3 plays: malama (5/10), Guest 68 (5/10), Guest 168 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. Kabbalah, the word itself, is of Hebrew origin, meaning to: Hint


Question 2 of 10
2. The focus of Kabbalah is Biblical study and interpretation, but one section of the Jewish Bible (Tanakh) is focused upon more-so than others. What is it called? Hint


Question 3 of 10
3. You are taking Kabbalah 101 this quarter: which of the following is NOT required reading? Hint


Question 4 of 10
4. Which famous rabbi, along with his son, lived in hiding inside a cave for thirteen years, and left the cave only after being visited by Elijah the prophet? Hint


Question 5 of 10
5. The Kabbalah "Tree of Life" is a well-known image demonstrating the different attributes of G-D. What is the name of the elements displayed, and their number? Hint


Question 6 of 10
6. In, Genesis, Adam and Eve tried to cover themselves with leaves of a fig tree after realizing their nakedness. What do the leaves symbolize to a Kabbalist? Hint


Question 7 of 10
7. Kabbalists believe that there are several abodes that constitute Heaven and Hell (Sheol). How many of each? Hint


Question 8 of 10
8. What is the highest level of G-D that can be considered susceptible to questioning? Hint


Question 9 of 10
9. To a Kabbalist, the phrase "The world that is coming" can also be rendered: Hint


Question 10 of 10
10. In Kabbalah, what name is given to all evil forces, said to derive from the "side of the smelting of gold?" Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 18 2024 : malama: 5/10
May 10 2024 : Guest 68: 5/10
May 06 2024 : Guest 168: 6/10
Apr 28 2024 : Guest 99: 9/10
Apr 25 2024 : Guest 86: 6/10
Mar 24 2024 : Guest 173: 2/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Kabbalah, the word itself, is of Hebrew origin, meaning to:

Answer: receive

Kabbalah is Hebrew, meaning: "to receive." This refers mainly to the reception of holy revelation, the main focus of Kabbalists. For an ernest follower, revelation is often preceded by extensive fasting, prayer, meditation and study.
2. The focus of Kabbalah is Biblical study and interpretation, but one section of the Jewish Bible (Tanakh) is focused upon more-so than others. What is it called?

Answer: The Torah

The Torah, or the first five books of the Old Testament (Tanakh), are focused upon more-so, because it is believed to be authored by Moses, held by Kabbalists as the most significant prophet of G-D. The Torah also provides many hidden answers to those who seek deep enough.
3. You are taking Kabbalah 101 this quarter: which of the following is NOT required reading?

Answer: Book of Mormon

Sefer ha-Zohar: the Book of Radiance, takes its name from Daniel 12:3: "And the wise shall shine like the radiance (zohar) of the sky..."

Sefer Yetsirah: the Book of Creation (or: Formation), a collection of mystical interpretations targeted towards the creation of heaven, earth and hell

Guide to the Perplexed: written by Moses Maimonides, designed as a treatise to merge rational thought and mystical ideas.
4. Which famous rabbi, along with his son, lived in hiding inside a cave for thirteen years, and left the cave only after being visited by Elijah the prophet?

Answer: Shimon bar Yochai

Also spelled by some: Yohai. He and and his loyal pupils, known as "the Companions" are believed to be the principle authors of the Zohar. (Though some present day secular researchers hold that the famous rabbis are but covers for medieval authors.) Shimon and his son, El'azar were hiding from the Roman government, who, at the time, ruled all Judea with an iron fist, and had recently destroyed the 2nd Temple.
5. The Kabbalah "Tree of Life" is a well-known image demonstrating the different attributes of G-D. What is the name of the elements displayed, and their number?

Answer: Sefirot, 10

The traits of G-D are displayed as ten sefirot on the Tree of Life. Though they are depicted separately, Kabbalists know that all exist in a state of constant unity.
6. In, Genesis, Adam and Eve tried to cover themselves with leaves of a fig tree after realizing their nakedness. What do the leaves symbolize to a Kabbalist?

Answer: secular magic

The leaves are seen as symbols that Adam and Eve, having lost their spiritual luster through sin, tried to reproduce it through secular magic (secular being separate from G-D).
7. Kabbalists believe that there are several abodes that constitute Heaven and Hell (Sheol). How many of each?

Answer: Seven

Through interpretation, early Kabbalists numbered seven expanses of Heaven, and seven abodes of Sheol.
8. What is the highest level of G-D that can be considered susceptible to questioning?

Answer: Who?

Quoting Shimon Lavi: "Concerning everything that cannot be grasped, its question constitutes its answer." The question "Who is G-D?" becomes another, mystical, name for G-D, and a focus of meditation. Questions above this cannot even be formulated, no less answered.
9. To a Kabbalist, the phrase "The world that is coming" can also be rendered:

Answer: The world that is constantly coming

The Hebrew phrase: "ha-Olam ha-ba" can be rendered into English: "the world that is coming" or "the world that is constantly coming." The second rendering refers not only to the New Jerusalem (a world of peace ruled by the Messiah), but also to the constant river of creative energy flowing into earth from G-D in Heaven.
10. In Kabbalah, what name is given to all evil forces, said to derive from the "side of the smelting of gold?"

Answer: Sitra Ahra

Sitra Ahra is rendered into English: "the other side." It is said to derive from the smelting of gold because the evil forces are associated with the impurities and filth that are removed from gold as it is refined.
Source: Author Lorvanwa

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LeoDaVinci before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us