Quiz about King James Bible Do You Know The Order
Quiz about King James Bible Do You Know The Order

King James Bible: Do You Know The Order? Quiz


How well do you know the order of the books of the Bible? This quiz is on the order that they appear in the Bible, NOT the order they were written. Based on the King James Bible.

A multiple-choice quiz by scarltak. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. The Bible

Author
scarltak
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
153,218
Updated
Jul 14 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
4746
Last 3 plays: Guest 174 (7/10), fifiwa (3/10), Guest 102 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What is the first book of the Bible? Hint

Exodus
Genesis
Leviticus
Numbers

2. Of these four books, which comes last? Hint

Joshua
Ruth
Isaiah
2 Kings

3. Which one of these four choices is in the correct order? Hint

1 Kings, 2 Kings, 1 Samuel
Ezra, Lamentations, Deuteronomy
Job, Esther, Malachi
Joshua, Judges, Ruth

4. What is the last book of the Old Testament? Hint

Ezra
Malachi
Nehemiah
Haggai

5. Which of these is NOT in the correct order? Hint

Galatians, Ephesians, Philippians
Matthew, Mark, Luke
1 Timothy, 2 Timothy, 1 Thessalonians
Hebrews, James, 1 Peter

6. What book comes directly before Revelation?

Answer: ( One Word ... think Beatles song)
7. What is the eighth book of the New Testament? Hint

Acts
Galatians
Philippians
2 Corinthians

8. What is the forty-first book of the Bible? Hint

Malachi
Mark
Matthew
Luke

9. Which book directly follows Philemon?

Answer: ( One Word .. God's chosen people)
10. The last book in the Bible (New Testament) is _______ ? Hint

1 Peter
Galatians
Jude
Revelation


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the first book of the Bible?

Answer: Genesis

The book of Genesis takes us from Creation to Joseph's death at one hundred and ten years old.
2. Of these four books, which comes last?

Answer: Isaiah

In order from first to last: Joshua, Ruth, 2 Kings, and Isaiah; though not consecutively.
3. Which one of these four choices is in the correct order?

Answer: Joshua, Judges, Ruth

1 Samuel comes before 1 and 2 Kings. Esther is before Job and Malachi is the last book of the OT. Deuteronomy is before Ezra and Lamentations.
4. What is the last book of the Old Testament?

Answer: Malachi

Christians often read this book as containing a promise of John the Baptist, a forerunner of Jesus.
5. Which of these is NOT in the correct order?

Answer: 1 Timothy, 2 Timothy, 1 Thessalonians

1 and 2 Thessalonians come directly before 1 Timothy.
6. What book comes directly before Revelation?

Answer: Jude

Jude has only one chapter, containing twenty-five verses.
7. What is the eighth book of the New Testament?

Answer: 2 Corinthians

Acts is fifth. Galatians is ninth and Philippians is eleventh.
8. What is the forty-first book of the Bible?

Answer: Mark

There are thirty-nine books in the Old Testament, so the second book of the New Testament would be the forty-first.
9. Which book directly follows Philemon?

Answer: Hebrews

Philemon is not a book that is mentioned often, so I thought I would see how many of you knew it.
10. The last book in the Bible (New Testament) is _______ ?

Answer: Revelation

And what a wonderful way to end! Rev. 22:21, "The grace of our Lord Jesus Christ be with you all. Amen!"
Source: Author scarltak

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 24 2022 : Guest 174: 7/10
Nov 23 2022 : fifiwa: 3/10
Nov 23 2022 : Guest 102: 8/10
Nov 22 2022 : Guest 197: 8/10
Nov 22 2022 : Guest 198: 10/10
Nov 21 2022 : bernie73: 9/10
Nov 18 2022 : Guest 167: 7/10
Nov 16 2022 : Guest 68: 8/10
Nov 16 2022 : Guest 65: 5/10

Score Distribution

quiz
11/27/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us