Quiz about Bible Verses
Quiz about Bible Verses

Bible Verses Trivia Quiz


All questions in this quiz are based on the NIV translation of the Bible.

A multiple-choice quiz by zh1322. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. The Bible

Author
zh1322
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
173,262
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
9836
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 66 (8/10), Guest 107 (9/10), Guest 47 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. "...darkness was over the surface of the deep, and the ________ was hovering over the waters." Genesis 1:2b (NIV) Hint

ghosts of men
spirit of mankind
ghost of Jesus
Spirit of God

2. "So God created man in ____________." Genesis 1:27 (NIV)
Hint

his own liking
a body with hands and feet
the image of ape
his own image

3. "I am the LORD your God who brought you out of _______, out of the land of slavery." Exodus 20:2 (NIV) Hint

Egypt
Jerusalem
the desert
Jericho

4. "I am the _______________, the First and the Last, the Beginning and the End." Revelation 22:13 (NIV) Hint

Lord of Lords
One and Only
King of Kings
Alpha and Omega

5. "In the sixth month, God sent the angel __________ to Nazareth, a town in Galilee." Luke 1:26 (NIV) Hint

Gabriel
Jonathan
Joseph
Harold

6. "Just as Moses lifted the ______________ in the desert, so the son of Man must be lifted up." John 3:14 (NIV) Hint

snake
manna
staff
Ten Commandments

7. "The Lord is my ____________ I shall not be in want. He makes me lie down in green pastures..." Psalm 23:1 (NIV) Hint

Provider
Shepherd
Comforter
Leader

8. "I am the way and the _______ and the life." John 14:6 (NIV) Hint

Lord
source
deliverer
truth

9. "Jesus ___________." John 11:35 (NIV) Hint

sang
prayed
laughed
wept

10. "The world and its __________ pass away, but the man who does the will of God lives forever." 1 John 2:17 (NIV) Hint

people
lust
folly
desires


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "...darkness was over the surface of the deep, and the ________ was hovering over the waters." Genesis 1:2b (NIV)

Answer: Spirit of God

This passage shows that God was there in the beginning of the earth.
2. "So God created man in ____________." Genesis 1:27 (NIV)

Answer: his own image

Christians believe that when it says that we are made in God's image, it does not mean we look like God, but it means that we have a mind to think and to make decisions like God. We do not always make right decisions though, but God always does.
3. "I am the LORD your God who brought you out of _______, out of the land of slavery." Exodus 20:2 (NIV)

Answer: Egypt

The Israelites had been oppressed by Egypt for many years until the Lord brought them out and led them into the Promised Land.
4. "I am the _______________, the First and the Last, the Beginning and the End." Revelation 22:13 (NIV)

Answer: Alpha and Omega

Alpha and Omega are the first and last letters of the Greek alphabet.
5. "In the sixth month, God sent the angel __________ to Nazareth, a town in Galilee." Luke 1:26 (NIV)

Answer: Gabriel

Interestingly, all of the angels that are mentioned in the Bible have male names.
6. "Just as Moses lifted the ______________ in the desert, so the son of Man must be lifted up." John 3:14 (NIV)

Answer: snake

God had anyone that was bitten by a snake look on a bronze snake, and they would be healed. (Numbers 21:4-9)
7. "The Lord is my ____________ I shall not be in want. He makes me lie down in green pastures..." Psalm 23:1 (NIV)

Answer: Shepherd

This is probably one of the most referenced passages in the Bible. King David wrote this while he was being chased by Saul.
8. "I am the way and the _______ and the life." John 14:6 (NIV)

Answer: truth

Jesus says this while he was talking to Thomas, one of his disciples.
9. "Jesus ___________." John 11:35 (NIV)

Answer: wept

This is the shortest verse in the Bible. Jesus was weeping over the death of Lazarus.
10. "The world and its __________ pass away, but the man who does the will of God lives forever." 1 John 2:17 (NIV)

Answer: desires

God also says to store up treasures in Heaven by obeying him, rather than storing up earthly treasures.
Source: Author zh1322

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ArleneRimmer before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 66: 8/10
Today : Guest 107: 9/10
Today : Guest 47: 10/10
Today : Guest 97: 9/10
Nov 26 2022 : Guest 67: 7/10
Nov 26 2022 : Guest 68: 10/10
Nov 26 2022 : realmccoy72: 9/10
Nov 26 2022 : Guest 156: 9/10
Nov 26 2022 : Guest 99: 9/10

Score Distribution

quiz
11/27/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us