FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Obscure Catholic Saints
Quiz about Obscure Catholic Saints

Obscure Catholic Saints Trivia Quiz


Here are some Saints and their really obscure patronages.

A multiple-choice quiz by jericha. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. Christian People / Saints
  8. »
  9. Patron Saints

Author
jericha
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
123,666
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1684
Last 3 plays: psnz (10/10), Guest 108 (1/10), Guest 24 (3/10).
- -
Question 1 of 10
1. Let us pretend you are an animal with horns. Who would you pray to? Hint


Question 2 of 10
2. If you are unattractive, who should you be praying to? Hint


Question 3 of 10
3. If you wanted to make a purse, who would you ask for help? Hint


Question 4 of 10
4. Ok, now you have a beautiful garden. Who would you pray to to keep out the moles? Hint


Question 5 of 10
5. If you want to get into the lucrative business of rope making, who should you pray to? Hint


Question 6 of 10
6. You want to start a new hobby and you decided to become a stamp collector, who should you pray to for guidance? Hint


Question 7 of 10
7. You fell asleep and the next morning you woke up with a stiff neck. Who should you pray to for relief? Hint


Question 8 of 10
8. If you are a skater, who should your parents pray to for no injuries? Hint


Question 9 of 10
9. No one wants to suddenly die, so who should we all pray to? Hint


Question 10 of 10
10. During a time of war, we should all pray to the patron saint of the soldiers. Which of these is one of the saints associated with the military? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 27 2024 : psnz: 10/10
Feb 24 2024 : Guest 108: 1/10
Feb 15 2024 : Guest 24: 3/10
Jan 06 2024 : Guest 24: 2/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Let us pretend you are an animal with horns. Who would you pray to?

Answer: St. Guy of Anderlecht

He was born c. 950. He was born into poverty and raised by religious parents. His memorial is September 12th. He died 1012. And if you were a cow or even a deer you should probably pray everyday.
2. If you are unattractive, who should you be praying to?

Answer: St. Drogo

He was born in 1105. His mother died while in childbirth. His memorial is April 16th. He died c. 1196. For those who may need his mercy or help, remember to keep April 16 open for prayer.
3. If you wanted to make a purse, who would you ask for help?

Answer: St. Brieuc

He was born c.420, was educated in France, and died in 510. So if you need help making a beautiful beaded bag just light a candle on May 1st.
4. Ok, now you have a beautiful garden. Who would you pray to to keep out the moles?

Answer: St. Ulric

He was born in 890 and died in 973. He can be represented by a bishop holding a fish, or giving the fish to a beggar, or even giving a goose leg to a messenger. Remember to pray to him on July 4 to keep your yard independant of moles.
5. If you want to get into the lucrative business of rope making, who should you pray to?

Answer: St. Paul the Apostle

He was born c. 3, he traveled as he preached, and was martyred on c. 65 when he got his head chopped off. So if you are planning to go into ropemaking, remember to pray to him on November 18th.
6. You want to start a new hobby and you decided to become a stamp collector, who should you pray to for guidance?

Answer: St. Gabriel the Archangel

He is the archangel of God and can be represented with a shield or spear. If you want to take up stamp collecting, pray to him on September 29th.
7. You fell asleep and the next morning you woke up with a stiff neck. Who should you pray to for relief?

Answer: St. Ursicinus

He was born in Ireland and died in c. 625. He served as an abbot. For relief for stiff necks, pray to him on December 20th.
8. If you are a skater, who should your parents pray to for no injuries?

Answer: St. Lydwina of Schiedam

She was born in 1380 and was injured during a ice-skating accident. From then on she gave her life to God. She died in 1433. So tell those parents of skaters to pray on April 14th.
9. No one wants to suddenly die, so who should we all pray to?

Answer: St. Aldegundis

She was born c. 633. She was the daughter of two saints. She lived in a convent and died in 684. So that we will not die a sudden death, we should pray to her on January 30th.
10. During a time of war, we should all pray to the patron saint of the soldiers. Which of these is one of the saints associated with the military?

Answer: St. Martin of Tours

Born c. 316, his father was in the military. St. Martin of Tours joined the Roman army, but after discovering Christianity he refused, to fight and was put in prison. He was released and became a hermit. He died in 397. Remember to pray to him on November 11th.

Soldiers clearly have a sense of needing divine protection - the Roman Catholic church alone lists over 30 patrons of the military (in its entirety, or a specific group such as infantry or airmen).
Source: Author jericha

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Lanni before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us