FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Plant Names in Latin
Quiz about Plant Names in Latin

Plant Names in Latin Trivia Quiz


For each Latin name given, choose the correct English plant name.

A multiple-choice quiz by bridget3. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Science Trivia
  6. »
  7. Botany

Author
bridget3
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
36,041
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
2420
Last 3 plays: Guest 176 (1/10), Guest 38 (6/10), Guest 172 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Dianthus Hint


Question 2 of 10
2. Solidago Hint


Question 3 of 10
3. Pelargonium Hint


Question 4 of 10
4. Fortunella Hint


Question 5 of 10
5. Quercus Hint


Question 6 of 10
6. Dendranthema Hint


Question 7 of 10
7. Solanum tuberosum Hint


Question 8 of 10
8. Aquilegia Hint


Question 9 of 10
9. Convallaria majalis Hint


Question 10 of 10
10. Ulex europaeus Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Aug 02 2026 : Guest 176: 1/10
Jul 23 2026 : Guest 38: 6/10
Jul 06 2026 : Guest 172: 7/10
Jul 05 2026 : Userandy: 10/10
Jun 30 2026 : Guest 156: 8/10
Jun 27 2026 : Guest 142: 5/10
Jun 25 2026 : Guest 152: 2/10
Jun 11 2026 : Guest 77: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Dianthus

Answer: Carnation

Dianthus is also the family name of the Pink group of flowers
2. Solidago

Answer: Goldenrod

3. Pelargonium

Answer: Geranium

In herbalism, Geranium essence is supposed to relieve anxiety.
4. Fortunella

Answer: Kumquat

Grown in Greece among other countries
5. Quercus

Answer: Oak

Quercus is an ancient latin name for Oak tree, found in the work of Horace and other classical writers.
6. Dendranthema

Answer: Chysanthenum

The chrysanthenum is the symbol of the royal family of Japan. They have the Imperial Order of the Chrysanthemum and a National Chrysanthemum Day, and the Emperor sits on the Chrysanthenum Throne.
7. Solanum tuberosum

Answer: Potato

Not to be confused with sweet potatoes (Ipomea batatas)
8. Aquilegia

Answer: Columbine

Different varieties of Aquilegia flourish from the Himalayas to the USA
9. Convallaria majalis

Answer: Lily of the Valley

Lily of the valley is a pretty wild flower with white blooms and narrow leaves, popular for wedding bouquets
10. Ulex europaeus

Answer: Gorse

Gorse is a wild bushy yellow-flowered European shrub
Source: Author bridget3

This quiz was reviewed by FunTrivia editor crisw before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. The Plant Doctor Very Easy
2. October Rust Very Easy
3. Plant Basics Easier
4. Plants in Latin Easier
5. Troublesome Plants Easier
6. Rhizomes and Rhizomes and Rhizomes... Easier
7. Pick Your Poisonous Plant Easier
8. Christmas Plants! Easier
9. Simple Leaves Collection Easier
10. Spore of the Moment Easier
11. Seed You Later Easier
12. Flowery Names Easier

8/3/2026, Copyright 2026 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us