Quiz about Archery
Quiz about Archery

The Ultimate Archery Quiz | Sports Other


For all you archers out there, this is your quiz.

A multiple-choice quiz by dragonrider27. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Sports Other
  8. »
  9. Archery

Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
249,161
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
593
1. How long ago have people been using a bow and arrow (according to historians)? Hint

35,000 years ago
10,000 years ago
25,000 years ago
100,000 years ago

2. What year did archery first appear in the Olympics?
Hint

1900
1904
1896
1920

3. What year did archery return to the Olympics after it was removed from competition? Hint

1972
1976
1968
1980

4. How fast can competitors fire arrows? Hint

70 mph
35 mph
150 mph
200 mph

5. How many points is the bullseye worth? Hint

10
5
50
25

6. How many ends does an archers shoot in a round? Hint

5
6
10
15

7. How many arrows do archers shoot in each end? Hint

15
5
6
10

8. How many archery events are there in the Olympics? Hint

4
2
6
10

9. What year did the modern Olympics begin?
Hint

1860
1896
1900
1904

10. How did the legend archer, Robin Hood win an archery contest? Hint

he cheated
he shot bullseye every time
competitors didn't hit target
splitting the arrow of a competitor


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How long ago have people been using a bow and arrow (according to historians)?

Answer: 25,000 years ago

Historians suggest that people were using as far back as 25,000 years ago, when it was used mainly as a weapon of war. But, now is primarily used for hunting and target shooting.
2. What year did archery first appear in the Olympics?

Answer: 1900

Archery was regularly featured as an Olympic sport from 1900 to 1920. Archery was removed from the Olympics after that though.
3. What year did archery return to the Olympics after it was removed from competition?

Answer: 1972

Archery returned in the 1972 Munich Olympics.
4. How fast can competitors fire arrows?

Answer: 200 mph

Competitors can pull back their bows and fire arrows 200+ mph at their targets that are 70 meters away.
5. How many points is the bullseye worth?

Answer: 10

The round targets each contain 10 circles. At ten points, the center zone or bullseye is worth ten points.
6. How many ends does an archers shoot in a round?

Answer: 6

Archers shoot 6 ends per round, with 6 arrows in each end.
7. How many arrows do archers shoot in each end?

Answer: 6

Archers shoot six arrows in each end of each round.
8. How many archery events are there in the Olympics?

Answer: 4

There are 4 events, individual events for women and men, and team events for men and women.
9. What year did the modern Olympics begin?

Answer: 1896

Archery was included in the 2nd Olympics.
10. How did the legend archer, Robin Hood win an archery contest?

Answer: splitting the arrow of a competitor

This act is still known as "Robin Hood".
Source: Author dragonrider27

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 22 2023 : ozzz2002: 6/10
Dec 07 2022 : Guest 165: 7/10

Score Distribution

quiz
1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us