Quiz about Arizona Diamondbacks
Quiz about Arizona Diamondbacks

10 Average Questions about Arizona Diamondbacks


This is a quiz about the Arizona Diamondbacks through their first 6 years of being in the Majors.

A multiple-choice quiz by kristin767. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Arizona Diamondbacks

Author
kristin767
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
152,288
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
828
Last 3 plays: Guest 165 (6/10), Guest 47 (2/10), Guest 40 (0/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What 2 teams did the Diamondbacks have to defeat, to get to the 2001 World Series vs. the New York Yankees? Hint

New York Mets and Atlanta Braves
Chicago Cubs and San Francisco Giants
St. Louis Cardinals and Florida Marlins
St. Louis Cardinals and Atlanta Braves

2. Who scored the winning run in the 2001 World Series? Hint

Matt Williams
Mark Grace
Luis Gonzalez
Jay Bell

3. In the expansion draft of 1997, who was the first player that the Diamondbacks selected? Hint

David Dellucci
Matt Williams
Brian Anderson
Jay Bell

4. How many home runs did Luis Gonzalez hit in the 2001 season? Hint

62
56
58
57

5. Who hit the only home run in Game 7 of the 2001 World Series? Hint

Derek Jeter
David Dellucci
Alfonso Soriano
Luis Gonzalez

6. Byung Hyun Kim blew back to back saves in the 2001 World Series vs. the Yankees?

True
False

7. What player on the Diamondbacks was the only player to receive a World Series ring before the team won in 2001? Hint

Luis Gonzalez
Randy Johnson
Craig Counsell
Curt Schilling

8. What original Diamondback, did the Diamondbacks trade to the Yankees in 2003 to acquire Raul Mondesi? Hint

Byung Hyun Kim
David Dellucci
Bret Prinz
Tony Womack

9. Who was the bench coach for the Diamondbacks in the 2001 season? Hint

Bob Melvin
Glenn Sherlock
Chuck Kniffin
Robin Yount

10. What Diamondback was named Rookie of the year in 2003 in Baseball America Magazine? Hint

Brandon Webb
Robby Hammock
Matt Kata
Andrew Good


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What 2 teams did the Diamondbacks have to defeat, to get to the 2001 World Series vs. the New York Yankees?

Answer: St. Louis Cardinals and Atlanta Braves

The Diamondbacks took the Cardinals 3-2 in the series, and the Braves 4-1 in their series.
2. Who scored the winning run in the 2001 World Series?

Answer: Jay Bell

Luis Gonzalez hit a bloop single in the 9th inning to score Jay Bell, to beat the Yankees in the 2001 World Series.
3. In the expansion draft of 1997, who was the first player that the Diamondbacks selected?

Answer: Brian Anderson

The Diamondbacks chose left handed pitcher Brian Anderson from the Cleveland Indians.
4. How many home runs did Luis Gonzalez hit in the 2001 season?

Answer: 57

57 home runs set a career high for him.
5. Who hit the only home run in Game 7 of the 2001 World Series?

Answer: Alfonso Soriano

Although the only home run was hit by a Yankee, there was 12 hit in the Series. The Diamondbacks won the series on a bloop single by Luis Gonzalez, 4 games to 3. Randy Johnson and Curt Schilling shared the MVP Award.
6. Byung Hyun Kim blew back to back saves in the 2001 World Series vs. the Yankees?

Answer: true

Poor Kim experienced Yankee mystique not once but twice.
7. What player on the Diamondbacks was the only player to receive a World Series ring before the team won in 2001?

Answer: Craig Counsell

Craig won that ring with the Florida Marlins in 1997.
8. What original Diamondback, did the Diamondbacks trade to the Yankees in 2003 to acquire Raul Mondesi?

Answer: David Dellucci

David Dellucci was the only original Diamondback left on the team from their opening season.
9. Who was the bench coach for the Diamondbacks in the 2001 season?

Answer: Bob Melvin

Bob Melvin went from being the Diamondbacks bench coach, to coaching the Seattle Mariners in 2003.
10. What Diamondback was named Rookie of the year in 2003 in Baseball America Magazine?

Answer: Brandon Webb

Brandon Webb came up from the minors, when the Diamondbacks had a lot of injured players on the team and amazed fans and teams alike.
Source: Author kristin767

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Mar 17 2023 : Guest 165: 6/10
Mar 11 2023 : Guest 47: 2/10
Feb 27 2023 : Guest 40: 0/10
Feb 24 2023 : 1995Tarpon: 10/10
Feb 15 2023 : Guest 163: 9/10
Feb 15 2023 : Guest 216: 3/10
Feb 08 2023 : Guest 184: 8/10

Score Distribution

quiz
3/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us