FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Baseball Statistics
Quiz about Baseball Statistics

Baseball Statistics Trivia Quiz


This is a game for baseball stat freaks just like me. Good luck!

A multiple-choice quiz by jungfu. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Baseball
  8. »
  9. MLB Records

Author
jungfu
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
30,866
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
8 / 15
Plays
2471
- -
Question 1 of 15
1. What superstition did Red's and Tiger's manager Sparky Anderson have when visiting the mound? Hint


Question 2 of 15
2. What player hit a home run in his first major league at-bat? Hint


Question 3 of 15
3. What lefty won the most games in major league history? Hint


Question 4 of 15
4. In 1965, the Cincinnati Reds used their second pick on future Hall-of Famer Johnny Bench. Who was their first pick that year? Hint


Question 5 of 15
5. What third baseman hit .363 and won the National League MVP award in 1971? Hint


Question 6 of 15
6. What pitcher hit 2 grand slams in one game? Hint


Question 7 of 15
7. What slugger said, 'I have only one superstition. To touch all the bases when I hit a home run.'? Hint


Question 8 of 15
8. Who was the first player to wear glasses during a game? Hint


Question 9 of 15
9. What manager signed 23 1-year contracts? Hint


Question 10 of 15
10. Who was the first player to wear an earring during a game? Hint


Question 11 of 15
11. What thirdbaseman won 16 Gold Gloves? Hint


Question 12 of 15
12. What actor and Tiger fan got an at-bat in a grapefruit league game? Hint


Question 13 of 15
13. Rod Carew was a career .328 hitter. Where was he born? Hint


Question 14 of 15
14. Who holds the major league record for home runs by a rookie? Hint


Question 15 of 15
15. When Babe Ruth made his final appearance at Yankee Stadium in 1948, to whom did he tearfully say,'I'm done, Joe.'? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 29 2024 : Guest 199: 5/15
Jan 18 2024 : Guest 68: 11/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What superstition did Red's and Tiger's manager Sparky Anderson have when visiting the mound?

Answer: He wouldn't step on the baselines

Sparky was very superstitious about stepping on those white lines.
2. What player hit a home run in his first major league at-bat?

Answer: Willie Stargell

Willie is the last Hall-of Famer to have accomplished this feat.
3. What lefty won the most games in major league history?

Answer: Warren Spahn

Spahn did not win his first game until he was 25 years old.
4. In 1965, the Cincinnati Reds used their second pick on future Hall-of Famer Johnny Bench. Who was their first pick that year?

Answer: Bernie Carbo

Carbo came back to haunt the Reds with his home run heroics for the Boston Red Sox in the '75 World Series.
5. What third baseman hit .363 and won the National League MVP award in 1971?

Answer: Joe Torre

Torre's MVP season fell between Bench's 2 mvp seasons.
6. What pitcher hit 2 grand slams in one game?

Answer: Tony Cloninger

All of these pitchers were fine hitters. In fact, Carlton regularly batted eighth, in front of Larry Bowa.
7. What slugger said, 'I have only one superstition. To touch all the bases when I hit a home run.'?

Answer: Babe Ruth

The Babe was legendary for filling beat writer's notebooks.
8. Who was the first player to wear glasses during a game?

Answer: George Torporcer

They did'nt call him 'Specs' for nothing.
9. What manager signed 23 1-year contracts?

Answer: Walter Alston

Those were the days...
10. Who was the first player to wear an earring during a game?

Answer: Dave Parker

Probably just another reason Parker will not make the Hall-of Fame.
11. What thirdbaseman won 16 Gold Gloves?

Answer: Brooks Robinson

Brooksie's spectacular fielding fueled the Orioles' 1970 World Series Championship.
12. What actor and Tiger fan got an at-bat in a grapefruit league game?

Answer: Tom Selleck

He went down swinging, but managed a foul ball on a 1-2 pitch.
13. Rod Carew was a career .328 hitter. Where was he born?

Answer: Panama

Carew hit .388 in 1977 and was the A.L. MVP.
14. Who holds the major league record for home runs by a rookie?

Answer: Mark McGwire

McGwire hit 49 in 1987 to eclipse the record of 38. Big Mac doesn't just break records, he shatters them.
15. When Babe Ruth made his final appearance at Yankee Stadium in 1948, to whom did he tearfully say,'I'm done, Joe.'?

Answer: Joe Dugan

The Babe knew his time was short and died two months later.
Source: Author jungfu

This quiz was reviewed by FunTrivia editor 1nn1 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us