FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Canoe Polo
Quiz about Canoe Polo

Canoe Polo Trivia Quiz


Canoe Polo is a relatively new sport. See how much you know about it.

A multiple-choice quiz by georgie_734. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Sports Other

Author
georgie_734
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
274,655
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
184
- -
Question 1 of 10
1. On what two sports is Canoe Polo based on? Hint


Question 2 of 10
2. Who invented Canoe Polo? Hint


Question 3 of 10
3. How many total people are allowed on the water at once? Hint


Question 4 of 10
4. For how many seconds can you hold the ball? Hint


Question 5 of 10
5. What is an opponent allowed to do with their hands? Hint


Question 6 of 10
6. If a person wet exits (leaves their kayak) after they've been pushed over, when can a substitute player enter the game? Hint


Question 7 of 10
7. How old must you be to play canoe polo? Hint


Question 8 of 10
8. What gear do you need to play Canoe polo? Hint


Question 9 of 10
9. Can Men and Women play in the same grade?


Question 10 of 10
10. Can you touch the goalie's boat?



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. On what two sports is Canoe Polo based on?

Answer: Basketball and Waterpolo

Although it is played in the water, it is loosely based on basketball. The water part is taken from Waterpolo.
2. Who invented Canoe Polo?

Answer: Whitewater rafters

They wanted some way to continue practicing their kayaking during the offseason.
3. How many total people are allowed on the water at once?

Answer: 10

Thats 5 on each side, although you are allowed substitutes.
4. For how many seconds can you hold the ball?

Answer: 5

5 seconds is quite a long time in the chaos of a match. If it is held longer, the other team receives the ball.
5. What is an opponent allowed to do with their hands?

Answer: Push the player with the ball with only one hand

You can only push an opponent with one hand, and only if they have the ball.
6. If a person wet exits (leaves their kayak) after they've been pushed over, when can a substitute player enter the game?

Answer: When the first player is behind their own goal line

As long as the player and every piece of their gear is behind the goal line, a new player can go on.
7. How old must you be to play canoe polo?

Answer: Any age

There are no restrictions on age at all, unless it is sanctioned professional league.
8. What gear do you need to play Canoe polo?

Answer: Kayak, Spray Deck, Life jacket, Helmet, Paddle

A mouthguard or gloves is not a required piece of equipment and is optional. Most of the other items are safety issues.
9. Can Men and Women play in the same grade?

Answer: Yes

In the open grade, both men and women can play. In the women's grade, only women can play.
10. Can you touch the goalie's boat?

Answer: No

If you do, you will be penalised and the goalie will be given the ball.
Source: Author georgie_734

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us