FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Real Tennis
Quiz about Real Tennis

Real Tennis Trivia Quiz


This is a quiz on a very rare medieval sport of Real Tennis. It is still played today, though not enough people know about it. This quiz covers some of the basic rules. Enjoy this quiz!

A multiple-choice quiz by dippy_13. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Sports Other

Author
dippy_13
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
179,685
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
313
Last 3 plays: Guest 1 (8/10), Guest 103 (9/10), Guest 86 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Where is the game played? Hint


Question 2 of 10
2. What is the large net called at the back of the serving side of the court? Hint


Question 3 of 10
3. The serve must not go past the yellow line to be good.


Question 4 of 10
4. Real tennis is scored in the same way as which of the following? Hint


Question 5 of 10
5. If the ball hits the roof, the point is then what? Hint


Question 6 of 10
6. The net is curved.


Question 7 of 10
7. Where was the game invented? Hint


Question 8 of 10
8. The ball used for real tennis is the same as which of the following? Hint


Question 9 of 10
9. The penthouse is on how many of the walls? Hint


Question 10 of 10
10. Doubles can be played in Real Tennis.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 12 2024 : Guest 1: 8/10
Feb 09 2024 : Guest 103: 9/10
Dec 23 2023 : Guest 86: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where is the game played?

Answer: In a special hall indoors

It is played in a special hall today, although predecessors of this game were played on grass.
2. What is the large net called at the back of the serving side of the court?

Answer: The Dedans

The point is won if the ball goes into the dedans.
3. The serve must not go past the yellow line to be good.

Answer: True

Otherwise it is a fault.
4. Real tennis is scored in the same way as which of the following?

Answer: Lawn Tennis

Lawn tennis comes from Real Tennis and has adopted the same scoring system.
5. If the ball hits the roof, the point is then what?

Answer: Lost

The roof is considered as out of play.
6. The net is curved.

Answer: True

The net is higher at the sides and lower over the middle.
7. Where was the game invented?

Answer: France

It was invented by the French Royal Family.
8. The ball used for real tennis is the same as which of the following?

Answer: None listed

They are fairly heavy and very dense.
9. The penthouse is on how many of the walls?

Answer: 3

It doesn't cover the main large wall.
10. Doubles can be played in Real Tennis.

Answer: True

Just like many other racket sports.
Source: Author dippy_13

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us