FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Classic Football Mullets
Quiz about Classic Football Mullets

Classic Football Mullets Trivia Quiz


A collection of the finest mullets, perms and barnets from international football.

A multiple-choice quiz by Ivan Drago. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Football Players
  8. »
  9. Quotes by Footballers

Author
Ivan Drago
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
132,440
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
9 / 15
Plays
947
- -
Question 1 of 15
1. This classic British mullet of the 1970s was a star player at Bolton Wanderers, Frank ______________ . Hint


Question 2 of 15
2. One of the greatest players ever. He also grew some quality mullets. This player was sent off in the 1982 World Cup, and played for Italian club, Napoli. Hint


Question 3 of 15
3. What is the nickname of long haired Bulgarian defender Trifon Ivanov? Hint


Question 4 of 15
4. Which German team did permed and mulleted Liverpool striker Kevin Keegan play for? Hint


Question 5 of 15
5. Which of these England mullets scored in the 1990 World Cup in Italy? Hint


Question 6 of 15
6. This Argentinian mullet scored the winning goal in the final of the 1978 World Cup Final. Hint


Question 7 of 15
7. Pony tailed England goalkeeper David Seaman is famous for conceding soft goals in big games. He was lobbed by Ronaldihno in Japan, 2002. But which Spaniard scored past him in the last few minutes of a cup final? Hint


Question 8 of 15
8. An eccentic American defender who had a brief playing career in Italy with Padova. Hint


Question 9 of 15
9. This Aston Villa winger somehow managed to play international football. He even played for England in Euro '92 against Sweden. Yet he will always be remembered for his wacky hairdos. Hint


Question 10 of 15
10. During the England v Sweden game in Euro '92, which overweight Swedish Mullet scored the winning goal? Hint


Question 11 of 15
11. This former Marseille striker was sent off for Germany after a disagreement with dreadlocked Dutch midfielder Frank Rijkard. Hint


Question 12 of 15
12. This former England interational scored two identical goals in one game against Scotland in 1975. Hint


Question 13 of 15
13. There is a statue of this long haired striker outside of the team formerly known as Fiorentina's stadium. Hint


Question 14 of 15
14. The finest moment in Dutch international football was when Ruud Gullit lifted the European Championship in Germany above a sea of orange in 1988. But who did they beat in the final? Hint


Question 15 of 15
15. Glenn Hoddle and Chris Waddle were not just great footballers, they are also talented musicians as well. What was the title of their hit 1980s single.

Answer: ( Two words. Think of a girl's best friend )

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This classic British mullet of the 1970s was a star player at Bolton Wanderers, Frank ______________ .

Answer: Worthington

Frank Worthington played for many clubs, but most notably for Bolton Wanderers and was well known for spectacular goals. He was also known for an appalling lack of fashion sense and a taste for the high life - a cut price George Best!
2. One of the greatest players ever. He also grew some quality mullets. This player was sent off in the 1982 World Cup, and played for Italian club, Napoli.

Answer: Diego Maradona

Maradona is the only player to single-handedly win the World Cup for a country. His clubs included Boca Juniors, Barcalona, Napoli and Valencia.
3. What is the nickname of long haired Bulgarian defender Trifon Ivanov?

Answer: The Werewolf

Ivanov was a member of the 1994 Bulgarian World Cup team which famously knocked the holders Germany out at the quarter finals stage. Alongside the balding Yordan Letchkov, Ivanov helped make up one of the least attractive World Cup teams.
4. Which German team did permed and mulleted Liverpool striker Kevin Keegan play for?

Answer: Hamburg SV

Keegan played for Liverpool, Newcastle United and Southampton. He has managed Newcastle, Fulham and the England national team.
5. Which of these England mullets scored in the 1990 World Cup in Italy?

Answer: Mark Wright

Mark Wright scored the only goal of the group match against Egypt. Chris Waddle played but never scored. He did however puncture the ozone layer with his penalty shootout miss in the semi-final. Hately was not in the squad. Steve Hodge played in the '86 World Cup in Mexico.
6. This Argentinian mullet scored the winning goal in the final of the 1978 World Cup Final.

Answer: Mario Kempes

Hosts Argentina beat Holland 3-1 after extra time. Mario Kempes, later of Valencia, scored two goals in the final. One in normal time and the winning goal in extra time. daniel bertoni scored Argentina's third after towering Dutch striker Dick Nanninga had headed an equaliser. Mario Kempes also never pulled his socks up!
7. Pony tailed England goalkeeper David Seaman is famous for conceding soft goals in big games. He was lobbed by Ronaldihno in Japan, 2002. But which Spaniard scored past him in the last few minutes of a cup final?

Answer: Mohamed Ali Amar

This was one of the most amazing moments in European football. Mohamed Ali Amar, AKA 'Nayim', a former Spurs player, scoring with an astonishing lob from 40 metres out in the last minute for Real Zaragoza. David Seaman was enjoying a smoked salmon sandwich at the time!
8. An eccentic American defender who had a brief playing career in Italy with Padova.

Answer: Alexi Lalas

Alexi Lalas, who performed well for the States in USA '94 , is also a guitarist. After a shaky start he became quite popular in Italy appearing on Italian television with his guitar on ocassion. His football improved slightly too - Recognisably for a silly Trotsky beard, of course.
9. This Aston Villa winger somehow managed to play international football. He even played for England in Euro '92 against Sweden. Yet he will always be remembered for his wacky hairdos.

Answer: Tony Daley

Tony Daley has played for both Aston Villa and Wolverhampton Wanderers. An old favourite of former England coach Graham Taylor.
10. During the England v Sweden game in Euro '92, which overweight Swedish Mullet scored the winning goal?

Answer: Thomas Brolin

Brolin caused controversy when he joined Leeds United from FC Parma. The Leeds management were horrified when they discovered the player they had signed had piled on the weight and was almost unrecognisable. He also had a spell at Crystal Palace where the striped shirt didn't flatter his expanding girth.
11. This former Marseille striker was sent off for Germany after a disagreement with dreadlocked Dutch midfielder Frank Rijkard.

Answer: Rudi Voeller

Rudi Voeller had a highly successful playing career which included World Cup glory with West Germany. The sending off in Italia '90 wasn't exactly unprovoked - Frank Rijkard spat in Rudi's face.
12. This former England interational scored two identical goals in one game against Scotland in 1975.

Answer: Gerry Francis

Both Gerry's goals were from longish range after he worked out that Scottish goalkeeper Stewart Kennedy was a bundle of nerves and couldn't catch a cold on that particular day. Stewart Kennedy never played for Scotland again, later starred for Forfar Athletic and got a job at Grangemouth power station. I hope you're satisfied Gerry!
13. There is a statue of this long haired striker outside of the team formerly known as Fiorentina's stadium.

Answer: Gabriel Batistuta

Gabriel Batistuta, also known as 'Batigol', was a prolific goalscorer for Fiorentina. He has been an ever present figure for Argentina, scoring in three World Cups.
14. The finest moment in Dutch international football was when Ruud Gullit lifted the European Championship in Germany above a sea of orange in 1988. But who did they beat in the final?

Answer: USSR

The Netherlands won 2-0. Marco Van Basten scored an incredible volley from an impossible angle. Ruud Gullit went to play in England, and later manage Chelsea and Newcastle United.
15. Glenn Hoddle and Chris Waddle were not just great footballers, they are also talented musicians as well. What was the title of their hit 1980s single.

Answer: Diamond Lights

This was not Chris and Glenn's only hit record. Glenn lent his vocal talents to Tottenham's 1981 FA Cup record, 'Ossie's Dream' with Chas and Dave. Chris can also be heard on England's 1990 World Cup single 'World in Motion' with New Order.
Source: Author Ivan Drago

This quiz was reviewed by FunTrivia editor silverginger before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us