FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Quotes From Football Players
Quiz about Quotes From Football Players

Quotes From Football Players Trivia Quiz


Some football players have provided some interesting quotes over the years. Let's see if you can link the quote to the football player.

A multiple-choice quiz by AllanAllan. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Football Players
  8. »
  9. Quotes by Footballers

Author
AllanAllan
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
327,608
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
362
- -
Question 1 of 10
1. This football player received an 8 month suspension for disciplinary reasons. At the following press conference, the footballer player said, "When the seagulls follow the trawler, it's because they think sardines will be thrown into the sea." Which football player said this? Hint


Question 2 of 10
2. When cornered by Dutch media, this footballer said, "Ach, not the Dutch again. You are all [expletive] anyway and Adolf should have gotten rid of you." Which football player said this? Hint


Question 3 of 10
3. When asked about a possible transfer, this footballer said, "I'd like to play for an Italian club, like Barcelona." Which football player said this? Hint


Question 4 of 10
4. The late Sir Bobby Robson once said this football player was as daft as a brush. When questioned about his disciplinary record, the footballer said, "I've had 14 bookings this season, 8 of which were my fault, but 7 of which were disputable." Which football player said this? Hint


Question 5 of 10
5. This footballer made his mark for Leeds United scoring 72 times in 166 games. When asked about Leeds United's chances against Manchester United and Arsenal, the football player said, "I would not be bothered if we lost every game as long as we won the league." Which footballer said this? Hint


Question 6 of 10
6. This footballer said, "My parents have been there for me, ever since I was about 7." Ironically enough, this player wore number 7 at Manchester United from 1997-2003. Which football player said this? Hint


Question 7 of 10
7. When teammate Claude Makelele was sold and David Beckham was bought, this football player said, "Why put another layer of gold paint on the Bentley when you are losing the entire engine?" Which football player said this? Hint


Question 8 of 10
8. When queried about South Korea's tactics, this football player said, "They played taekwondo, not football against us." Which football player said this? Hint


Question 9 of 10
9. When asked about his short stint with Juventus, this football player said, "I couldn't settle in Italy, it was like living in a foreign country." Which football player said this? Hint


Question 10 of 10
10. This football player was 17 when he started all five of Northern Ireland's matches at the 1982 FIFA World Cup. When questioned about George Best, this football player said, "The only thing I have in common with George Best is that we come from the same place, play for the same club and were discovered by the same man." Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This football player received an 8 month suspension for disciplinary reasons. At the following press conference, the footballer player said, "When the seagulls follow the trawler, it's because they think sardines will be thrown into the sea." Which football player said this?

Answer: Eric Cantona

In 1995, Eric Cantona received an 8 month suspension for his infamous kung fu kick at Crystal Palace supporter Matthew Simmons. At the following press conference, Eric Cantona stated the aforementioned quote which was perhaps an analogy for the way the media closely followed Cantona's life immediately after his indiscretions.
2. When cornered by Dutch media, this footballer said, "Ach, not the Dutch again. You are all [expletive] anyway and Adolf should have gotten rid of you." Which football player said this?

Answer: Lothar Matthaus

The German-Dutch rivalry has historical context going back to Nazi occupation of the Netherlands as alluded to in Matthaus's quote. In the 1990 FIFA World Cup in a match between the Netherlands and Germany, two players were sent off (Frank Rijkaard and Rudi Voeller) and five players were booked including Lothar Matthaus.
3. When asked about a possible transfer, this footballer said, "I'd like to play for an Italian club, like Barcelona." Which football player said this?

Answer: Mark Draper

Mark Draper never ended up playing for Barcelona but he did play on loan for Spanish club, Rayo Vallecano in the 1999-2000 season.
4. The late Sir Bobby Robson once said this football player was as daft as a brush. When questioned about his disciplinary record, the footballer said, "I've had 14 bookings this season, 8 of which were my fault, but 7 of which were disputable." Which football player said this?

Answer: Paul Gascoigne

Paul Gascoigne's career was dogged by disciplinary issues on and off the pitch which had adverse consequences on his personal life, and inevitably his footballing career. Simon Barnes summed up Paul Gascoigne's career, "It was that freedom from normal restraints that made Gascoigne so brilliant at football. It was the same lack of control that made him a disaster at life."
5. This footballer made his mark for Leeds United scoring 72 times in 166 games. When asked about Leeds United's chances against Manchester United and Arsenal, the football player said, "I would not be bothered if we lost every game as long as we won the league." Which footballer said this?

Answer: Mark Viduka

Mark Viduka played 4 seasons with Leeds United (2000-2004) who finished 4th, 5th, 15th, and 19th. Mark Viduka once scored 4 goals in a notable 4-3 victory over Liverpool.
6. This footballer said, "My parents have been there for me, ever since I was about 7." Ironically enough, this player wore number 7 at Manchester United from 1997-2003. Which football player said this?

Answer: David Beckham

David Beckham played 394 matches for Manchester United and scored 85 times. David Beckham inherited the number 7 jersey when Eric Cantona unexpectedly retired in 1997. For 8 consecutive seasons, David Beckham played 40 matches or more for Manchester United.
7. When teammate Claude Makelele was sold and David Beckham was bought, this football player said, "Why put another layer of gold paint on the Bentley when you are losing the entire engine?" Which football player said this?

Answer: Zinedine Zidane

Claude Makalele and Zinedine Zidane were teamates in the French national team for 13 years (1995-2008) and for 3 seasons at Real Madrid (2000-2003) which yielded 7 trophies including a Champions League. Following Claude Makelele's departure, Real Madrid did not win a trophy for three seasons. Teammate, Steve McManaman commented on Claude Makelele's departure from Real, "We all knew, the players all knew he was the most important.

The loss of Makalele was the beginning of the end for Los Galacticos."
8. When queried about South Korea's tactics, this football player said, "They played taekwondo, not football against us." Which football player said this?

Answer: Diego Maradona

The match Diego Maradona was referring to was a 1986 FIFA World Cup group match in which South Korean midfielder, Huh Jung-Moo infamously kicked Diego Maradona and escaped without a booking. Argentina defeated South Korea 3-1.
9. When asked about his short stint with Juventus, this football player said, "I couldn't settle in Italy, it was like living in a foreign country." Which football player said this?

Answer: Ian Rush

In his one season with Juventus (1987-88), Ian Rush scored 12 times in 35 matches.
10. This football player was 17 when he started all five of Northern Ireland's matches at the 1982 FIFA World Cup. When questioned about George Best, this football player said, "The only thing I have in common with George Best is that we come from the same place, play for the same club and were discovered by the same man."

Answer: Norman Whiteside

By the age of 26, Norman Whiteside had already gone through 13 operations and inevitably was forced to retire from professional football.
Source: Author AllanAllan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us