FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Key Thoughts Guess My Identity
Quiz about Key Thoughts Guess My Identity

Key Thoughts: Guess My Identity Quiz


How well do you think you know European soccer players? I'll give you a brief look in their minds, and you give me their names.

A multiple-choice quiz by Kurf. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Football Players
  8. »
  9. Quotes by Footballers

Author
Kurf
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
14,612
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
3454
- -
Question 1 of 10
1. Ajax, Inter Milan, Arsenal and also all-time topscorer for the Dutch national team. Not bad for an ordinary boy from Amsterdam. Who is this player? Hint


Question 2 of 10
2. European footballer of the year, a new president and a new coach. 'I think now is the right time to see if there's a few million more to earn.' My name is ________ ? Hint


Question 3 of 10
3. 'My old fans hate me to the bone for switching to the biggest enemy, but I don't care. I make millions more every year, my new home is a lot closer to Portugal than the east coast of Spain and I always thought I'd look better in white.' The name of this player is ________ ? Hint


Question 4 of 10
4. 'Unbelievable. I proved against France that I can score out of a free kick from 30 meters distance, but in the most important game of the year I can't even score from a penalty. And that's twice in the same game. That's how European champions-to-be are eliminated. I feel I could cry.' Who said this? Hint


Question 5 of 10
5. 'I still wonder why Martins and Pitta wanted me to play here. I was happy in Barcelona, scored lots of goals and the fans loved me. Here I've had almost more injuries then I have scored goals. I can hardly remember my last game.' Who is this player? Hint


Question 6 of 10
6. 'Starting to play soccer at the age of nineteen wasn't too bad of an idea. We're only an few years further and I played for a top club in Belgium in 2000, have some millions in the bank, and I was a top striker in my national team.' Who is this player, with millions in the bank? Hint


Question 7 of 10
7. 'What do the fans think in Marseille? That I would come back instantly as they say they need me, and give up a great club in England. After the way they treated and insulted me, I think I'm never going back there.' Who is this player, who's never going back? Hint


Question 8 of 10
8. 'Looking back, I think it wasn't a good idea to take part in Euro2000. I should have stayed home and let the younger players do it themselves. Now I have ended my great international career with the worst tournament ever and a really bad feeling, even though I have set a world record in national team caps.' What is the name of the player who said this? Hint


Question 9 of 10
9. 'I know my first Italian adventure wasn't a success, which was the reason for a quick move to Galatasaray. But I am a lot older now and this new club is much more famous than Torino. A real challenge. That's why I am going over there again.' The player who said this is ________ . Hint


Question 10 of 10
10. 'Life is strange. Ten years ago I was dumped by Telstar, one of the worst professional clubs in Holland. I even moved back to the amateurs. Now I am playing for Chelsea and have played for Leeds, Atletico Madrid and the Dutch national team. Well done, I'd say.' Who is this player? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Ajax, Inter Milan, Arsenal and also all-time topscorer for the Dutch national team. Not bad for an ordinary boy from Amsterdam. Who is this player?

Answer: Dennis Bergkamp

Bergkamp ended his international career for Holland after Euro2000 and his club career with Arsenal in 2006.
2. European footballer of the year, a new president and a new coach. 'I think now is the right time to see if there's a few million more to earn.' My name is ________ ?

Answer: Rivaldo

Rivaldo threatened to leave Barcelona if he didn't get a big raise.
3. 'My old fans hate me to the bone for switching to the biggest enemy, but I don't care. I make millions more every year, my new home is a lot closer to Portugal than the east coast of Spain and I always thought I'd look better in white.' The name of this player is ________ ?

Answer: Luis Figo

Figo made himself the most hated man in Barcelona with his move to Real Madrid.
4. 'Unbelievable. I proved against France that I can score out of a free kick from 30 meters distance, but in the most important game of the year I can't even score from a penalty. And that's twice in the same game. That's how European champions-to-be are eliminated. I feel I could cry.' Who said this?

Answer: Frank de Boer

Frank de Boer missed one penalty during the semi-final of Euro2000 between Holland and Italy and also missed in the decisive series of the same match. Obviously, Holland was eliminated.
5. 'I still wonder why Martins and Pitta wanted me to play here. I was happy in Barcelona, scored lots of goals and the fans loved me. Here I've had almost more injuries then I have scored goals. I can hardly remember my last game.' Who is this player?

Answer: Ronaldo

Ronaldo's managers decided that he should go to Inter, but there he has had nothing but misery.
6. 'Starting to play soccer at the age of nineteen wasn't too bad of an idea. We're only an few years further and I played for a top club in Belgium in 2000, have some millions in the bank, and I was a top striker in my national team.' Who is this player, with millions in the bank?

Answer: Jan Koller

Czech Koller made a fresh career thanks to his goals and his height of 2.02m.
7. 'What do the fans think in Marseille? That I would come back instantly as they say they need me, and give up a great club in England. After the way they treated and insulted me, I think I'm never going back there.' Who is this player, who's never going back?

Answer: Frank Leboeuf

Playing for Chelsea. Leboeuf was heavily insulted during a game by the Marseille fans, who then begged him to come back there.
8. 'Looking back, I think it wasn't a good idea to take part in Euro2000. I should have stayed home and let the younger players do it themselves. Now I have ended my great international career with the worst tournament ever and a really bad feeling, even though I have set a world record in national team caps.' What is the name of the player who said this?

Answer: Lothar Mattheus

During Euro2000 Mattheus made it to an impressive 150 caps, but suffered due to the German team's worst performance in history.
9. 'I know my first Italian adventure wasn't a success, which was the reason for a quick move to Galatasaray. But I am a lot older now and this new club is much more famous than Torino. A real challenge. That's why I am going over there again.' The player who said this is ________ .

Answer: Hakan Sukur

Hakan Sukur was driven back to Turkey by homesickness.
1992-95 Galatasaray)
1995-95 Torino
1995-00 Galatasaray
2000-01 Inter Milan
2002-02 Parma
2002-03 Blackburn Rovers
2003-08 Galatasaray
10. 'Life is strange. Ten years ago I was dumped by Telstar, one of the worst professional clubs in Holland. I even moved back to the amateurs. Now I am playing for Chelsea and have played for Leeds, Atletico Madrid and the Dutch national team. Well done, I'd say.' Who is this player?

Answer: Jimmy Hasselbaink

Hasselbaink wasn't good enough for both Telstar and AZ Alkmaar. They thought ...
Source: Author Kurf

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us