FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about College Football 1
Quiz about College Football 1

College Football [1] Trivia Quiz


A few fairly easy questions about football ranging from High School to NCAA to NFL.

A multiple-choice quiz by ghettoheisman. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. College Sports
  8. »
  9. NCAA Football

Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
199,010
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
1416
Last 3 plays: Guest 136 (1/10), jtsdawg (3/10), Guest 76 (1/10).
- -
Question 1 of 10
1. In 2004, which player finished 2nd place in the Heisman voting, the highest finish ever for a freshman? Hint


Question 2 of 10
2. In 2003 and 2004, this school according to most recruiting sources, pulled in the #1 rated recruiting class in the country. Hint


Question 3 of 10
3. In 2004, which High School snapped De La Salle's record 13 year winning streak? Hint


Question 4 of 10
4. In 2003, which running back broke Emmitt Smith's high school record for most consecutive games with 100 or more yards rushing in a career? Hint


Question 5 of 10
5. In 2003, which QB set the high school mark for most passing yards in a career? Hint


Question 6 of 10
6. In the 2003 Fiesta Bowl, Ohio State won the National Championship over Miami with the help of what controversial call? Hint


Question 7 of 10
7. In 2001, which NFL player caught a TD pass, threw a TD pass, and ran for a TD in the same game? Hint


Question 8 of 10
8. The 2005 Orange Bowl was the first time ever that what happened in a college football game? Hint


Question 9 of 10
9. Which high school produced two 2004 Heisman finalists? Hint


Question 10 of 10
10. In 1984, BYU won one of the most controversial National Championships in history. Who was the team that most felt should have won the title instead of BYU? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 18 2024 : Guest 136: 1/10
Jul 12 2024 : jtsdawg: 3/10
Jul 11 2024 : Guest 76: 1/10
Jun 27 2024 : Guest 77: 0/10
Jun 24 2024 : Guest 12: 3/10
Jun 17 2024 : TheRemf: 0/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In 2004, which player finished 2nd place in the Heisman voting, the highest finish ever for a freshman?

Answer: Adrian Peterson

Peterson is a running back for the Oklahoma Sooners, out of Palastine, Texas.
2. In 2003 and 2004, this school according to most recruiting sources, pulled in the #1 rated recruiting class in the country.

Answer: USC

LSU originally had the #1 rated class in 2003, but a late commit to USC by quarterback John David Booty pushed the Trojans ahead of the Tigers.
3. In 2004, which High School snapped De La Salle's record 13 year winning streak?

Answer: Bellevue(Washington)

Bellevue snapped the De La Salle Sparten's 13 year win steak on Sept 4th at Seahawk Stadium in Seattle. It was De La Salle's first loss since 1991.
4. In 2003, which running back broke Emmitt Smith's high school record for most consecutive games with 100 or more yards rushing in a career?

Answer: Demetris Summers

Summers rushed for over 100 yards in 46 straight games. He later became a running back for the South Carolina Gamecocks.
5. In 2003, which QB set the high school mark for most passing yards in a career?

Answer: Ben Mauk

Leak broke the record for most TD passes, but Mauk threw for more yards. This record setting QB from Kenton, Ohio, later played for Wake Forest.
6. In the 2003 Fiesta Bowl, Ohio State won the National Championship over Miami with the help of what controversial call?

Answer: Pass Interference

In the first overtime on 4th and 3, needing a TD to keep their national title hope alive, Ohio State QB Craig Kreznel threw to WR Chris Gamble in the end zone. The ball hit Gamble and fell incomplete. The line judge waved the signal for "Incomplete Pass" and the celebration begun.

But a late flag from backjudge Terry Porter gave Ohio State a first down on the Miami two yard line, and three plays later they were in the end zone. Ohio State went on to win the National Championship in the next overtime, in one of the most thrilling games in NCAA history.
7. In 2001, which NFL player caught a TD pass, threw a TD pass, and ran for a TD in the same game?

Answer: David Patten

In a 2001 game against the Colts, Patriots wide receiver David Patten caught a touchdown of his own, ran one in on a reverse, and threw a pass to a wide open Troy Brown for another. It was the first win for a young Patriots QB by the name of Tom Brady.
8. The 2005 Orange Bowl was the first time ever that what happened in a college football game?

Answer: The first time that two Heisman winners face each other in a game

Jason White, the QB for Oklahoma won the award in 2003. Matt Leinart, the QB for USC won the award in 2004.
9. Which high school produced two 2004 Heisman finalists?

Answer: Helix High (San Diego, California)

Finalists Reggie Bush and Alex Smith were teammates at Helix High, before joining USC and Utah respectively.
10. In 1984, BYU won one of the most controversial National Championships in history. Who was the team that most felt should have won the title instead of BYU?

Answer: Washington

In 1984, Washington went 11-1 and finished thier season with a win in the Orange Bowl against then #2 Oklahoma. Their only setback was a 16-7 loss against USC on November 10th. BYU finished the season undefeated, but the only good team they defeated the entire season was a Michigan team that finished 6-6 in the Holiday Bowl.

This is the reason most feel Washington deserved the title instead of BYU.
Source: Author ghettoheisman

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us