FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about European Challenge II
Quiz about European Challenge II

European Challenge II Trivia Quiz


This is the second chapter on football played in Europe. Enjoy it my friends.

A multiple-choice quiz by jimbaggio. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Soccer
  8. »
  9. Europe

Author
jimbaggio
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
69,333
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
743
- -
Question 1 of 10
1. Danish defender Rene Henriksen was playing for which European club in 2001-02? Hint


Question 2 of 10
2. Greek midfielder Vassilis Tsartas played for which Spanish team during his career? Hint


Question 3 of 10
3. Romanian forward Adrian Mutu was playing for _______ in 2001-02. Hint


Question 4 of 10
4. Which club did Yugoslavian left-midfielder Predrag Djordjevic join in 1996? Hint


Question 5 of 10
5. The German coach Otto Rehhagel was appointed national coach of _________ in 2001. Hint


Question 6 of 10
6. Greek defender Nikos Dabizas joined which of the following clubs in 1998? Hint


Question 7 of 10
7. Greek forward Zissis Vryzas played for ________ in 2001-02. Hint


Question 8 of 10
8. For which club was Josep Guardiola playing in 2001-02? Hint


Question 9 of 10
9. Which of the following clubs eliminated Bayer Leverkusen from the UEFA Cup in season 2000-01? Hint


Question 10 of 10
10. Jan-Pierre Papin never played for which of the following clubs? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Danish defender Rene Henriksen was playing for which European club in 2001-02?

Answer: Panathinaikos

Henriksen was named Footballer Of The Year 2000 in Denmark. He played in France 98 and Euro 2000. Panathinaikos signed him from AB in 1999.
2. Greek midfielder Vassilis Tsartas played for which Spanish team during his career?

Answer: Sevilla

Tsartas is generally regarded as one of the best left-footed central-midfielders in Europe for the 90's.
3. Romanian forward Adrian Mutu was playing for _______ in 2001-02.

Answer: Verona

4. Which club did Yugoslavian left-midfielder Predrag Djordjevic join in 1996?

Answer: Olympiakos

Djordjevic, formerly of Red Star Belgrade, joined Paniliakos in 1994. He signed with Olympiakos two years later.
5. The German coach Otto Rehhagel was appointed national coach of _________ in 2001.

Answer: Greece

From there he took them to Portugal and Greece were crowned champions of Europe at Euro 2004. This was their first-ever title.
6. Greek defender Nikos Dabizas joined which of the following clubs in 1998?

Answer: Newcastle United

Kenny Dalgleish brought him to Newcastle from Olympiakos.
7. Greek forward Zissis Vryzas played for ________ in 2001-02.

Answer: Perugia

8. For which club was Josep Guardiola playing in 2001-02?

Answer: Brescia

9. Which of the following clubs eliminated Bayer Leverkusen from the UEFA Cup in season 2000-01?

Answer: AEK Athens

The first leg in Germany ended 3-3. In Athens,two weeks later AEK won by 2-0.
10. Jan-Pierre Papin never played for which of the following clubs?

Answer: Monaco

French forward Papin was named FIFA World Player of the Year in 1991.
Source: Author jimbaggio

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us