FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Footballing Animals
Quiz about Footballing Animals

Footballing Animals Trivia Quiz


Lots of UK football teams have nicknames which are animals or animal-related. See how many you can spot.

A multiple-choice quiz by Bazingstoke. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Nicknames & Mascots

Author
Bazingstoke
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
364,309
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
11 / 15
Plays
350
- -
Question 1 of 15
1. Which British football team are nicknamed The Stags? Hint


Question 2 of 15
2. Which British football club have the unusual nickname The Monkey Hangers? Hint


Question 3 of 15
3. There is a British football club whose nickname is The Shrimpers. Who are they? Hint


Question 4 of 15
4. Along the same lines, which British football club are nicknamed the Shrimps? Hint


Question 5 of 15
5. There's a UK football club which rejoices in the nickname of The Cod Army. Who are they? Hint


Question 6 of 15
6. There are foxes all over the United Kingdom, but which British football team is nicknamed The Foxes? Hint


Question 7 of 15
7. Because of the stag on their club badge, which Scottish football team is nicknamed The Staggies? Hint


Question 8 of 15
8. Which of England's football clubs are nicknamed The Hornets? Hint


Question 9 of 15
9. Which English football club is known as The Rams because of its historical association with an army regiment which had a ram as its mascot? Hint


Question 10 of 15
10. Three British football teams are nicknamed The Lions. Which of these is the odd one out? Hint


Question 11 of 15
11. There is a British football club whose nickname is The Bees. Who are they? Hint


Question 12 of 15
12. The only British football team that I can find which has a dog as a nickname is called The Terriers. Which team is it? Hint


Question 13 of 15
13. Which Scottish football team, which plays in black and gold hoops, is naturally nicknamed The Wasps? Hint


Question 14 of 15
14. Which football team play in a strip of narrow black and white hoops, which looks a bit like a web and are therefore nicknamed The Spiders? Hint


Question 15 of 15
15. As well as being a Philadelphia "football" team, The Eagles is the nickname of which British football team? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 08 2024 : Guest 86: 12/15
Apr 05 2024 : Johnmcmanners: 15/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which British football team are nicknamed The Stags?

Answer: Mansfield Town FC

Mansfield's badge has the head of a stag on a yellow and blue background (their other nickname is The Yellows). Barnsley are known as The Tykes (a name for Yorkshiremen), Tottenham are The Spurs and Birmingham The Blues.
2. Which British football club have the unusual nickname The Monkey Hangers?

Answer: Hartlepool FC

The reason for the nickname is too complicated to reproduce here - take a look at http://www.thisishartlepool.co.uk/history/thehartlepoolmonkey.asp. Sheffield United are called The Blades because of the city's history of making cutlery, Middlesbrough are known as The Smoggies, and Burnley are The Clarets.
3. There is a British football club whose nickname is The Shrimpers. Who are they?

Answer: Southend United FC

Southend even have a shrimp on their club badge. Ayr are known as The Honest Men, from Robbie Burns' poem "Tam O'Shanter", Peterhead are called The Blue Toon and have a fish on their badge, while Portsmouth are called Pompey, and there are a host of theories as to the reason for that - see http://www.welcometoportsmouth.co.uk/pompey.html
4. Along the same lines, which British football club are nicknamed the Shrimps?

Answer: Morecambe FC

Morecambe's badge is a white shrimp on a red background; Sunderland are called The Black Cats (there are two black lions on their badge); Raith are simply The Rovers and Bristol Rovers are The Pirates (there's one on their badge) and The Gas.
5. There's a UK football club which rejoices in the nickname of The Cod Army. Who are they?

Answer: Fleetwood Town FC

Fleetwood's nickname derives from the fact that, until the 70's, the town was a major deep-sea fishing port, but that has totally declined and only inshore fishing is now carried out. Liverpool are known as The Reds, Aberdeen as The Dons (the Don is one of the city's two rivers), and Ipswich as The Tractor Boys.
6. There are foxes all over the United Kingdom, but which British football team is nicknamed The Foxes?

Answer: Leicester City FC

Leicester have a fox on their club badge. Both Coventry and Manchester City have nicknames which reflect their kit - The Sky Blues and The Light Blues respectively, while Blackburn are called The Riversiders after the River Blakewater which runs through the town.
7. Because of the stag on their club badge, which Scottish football team is nicknamed The Staggies?

Answer: Ross County FC

Ross County are based in Dingwall and are the most northerly top-flight team in the UK. Both Inverness and Partick are known as The Jags, while Motherwell are called The Steelmen because until 1992 when the Ravenscraig plant was closed down, the town was the steel-making centre of Scotland.
8. Which of England's football clubs are nicknamed The Hornets?

Answer: Watford FC

Oddly Watford's club badge has a hart (a male deer) on it, but they are known as The Hornets as they used to wear a strip with hoops on it. Bury are called The Shakers, Exeter are The Grecians, and Burton are The Brewers (Burton is one of the biggest beer-making centres of the UK).
9. Which English football club is known as The Rams because of its historical association with an army regiment which had a ram as its mascot?

Answer: Derby County FC

Derby have been known as The Rams since the 1890's when they formed a link with The First Regiment of Derby Militia. Nottingham Forest are known simply as Forest, Wimbledon are known as The Wombles and Preston are The Lilywhites.
10. Three British football teams are nicknamed The Lions. Which of these is the odd one out?

Answer: Dagenham and Redbridge FC

Livingston, Aston Villa and Millwall all have a lion on their club badges. Dagenham, for fairly obvious reasons, are known as The Daggers.
11. There is a British football club whose nickname is The Bees. Who are they?

Answer: Brentford FC

Brentford have two bees and a beehive on their club badge. Brechin are called the Hedgemen after the beech hedge that grows behind their terrace, Bolton are called The Trotters because their first ground a hundred years ago was close to a piggery. Berwick, despite the fact that the town is in England, play in the Scottish League, are called The Black and Gold after their home kit colours.
12. The only British football team that I can find which has a dog as a nickname is called The Terriers. Which team is it?

Answer: Huddersfield Town FC

Huddersfield's club badge has a Yorkshire Terrier holding a football perched on top of it. Reading, because they are based in the Royal County of Berkshire, are called The Royals, Charlton are called the Addicks (from Athletic) and Doncaster are The Vikings, because in 1972 they were sponsored by a Rover car dealership and Rover's mascot was a Viking.
13. Which Scottish football team, which plays in black and gold hoops, is naturally nicknamed The Wasps?

Answer: Alloa Athletic FC

Annan play in the same colours as Alloa, but don't have hoops, so are known as The Black and Gold. Clyde rejoice in the nickname of The Bully Wee (no-one can agree why) and Cowdenbeath are called The Blue Brazil - to find out why go to http://www.scotland-mad.co.uk/roll/edz1/cowden__wheres_the_beef_387661/index.shtml
14. Which football team play in a strip of narrow black and white hoops, which looks a bit like a web and are therefore nicknamed The Spiders?

Answer: Queen's Park FC

Queens's Park are the only amateur side in the Scottish Football League - they play at Hampden, home of the Scottish national side - although the ground holds over 50,000 fans, Queen's Park home crowds average 750! St Johnstone, not surprisingly are called The Saints; Stevenage FC were, until 2010, named Stevenage Borough FC, so their nickname is The Boro, and St Mirren are apparently called The Buddies because when Benjamin Disraeli visited Paisley he found the people so friendly!
15. As well as being a Philadelphia "football" team, The Eagles is the nickname of which British football team?

Answer: Crystal Palace FC

Dundee United are known as The Terrors since a famous come-back victory over Celtic in 1949. Falkirk's nickname The Bairns come from an old local saying : "Better meddle wi the deil (devil) than the bairns o' Falkirk." QPR are known as The Hoops from their kit.
Source: Author Bazingstoke

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stuthehistoryguy before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us