FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Golf Mix
Quiz about Golf Mix

Golf Mix Trivia Quiz


Interesting but makeable trivia questions on the world of golf.

A multiple-choice quiz by daddyralph. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Golf

Author
daddyralph
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
22,809
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
2128
- -
Question 1 of 10
1. Who called Jean Van De Velde an idiot on the final hole of the 1999 British open as the Frenchman was in the burn? Hint


Question 2 of 10
2. What course has the 'Hell' bunker? Hint


Question 3 of 10
3. How many birdies did Colin Montgomerie sink to win skins in the 2000 Skins game, which he won? Hint


Question 4 of 10
4. Who was the first U.S. Open champion to use steel shafts? Hint


Question 5 of 10
5. The first Ryder Cup to be held in America in the 2000s will be held in which State? Hint


Question 6 of 10
6. Where was the 2000 Q school held? Hint


Question 7 of 10
7. On which course is the 'Hell's Half Acre' bunker? Hint


Question 8 of 10
8. Most of us remember Corey Pavin's dramatic U.S. Open victory with a stunning 4-wood shot on the last hole to within 4 feet of the hole. What was so unastonishing about it? Hint


Question 9 of 10
9. Who was the captain of the 1991 Ryder Cup team for the U.S.? Hint


Question 10 of 10
10. On what course was the 1991 Ryder Cup held? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who called Jean Van De Velde an idiot on the final hole of the 1999 British open as the Frenchman was in the burn?

Answer: Curtis Strange

Strange later apologized.
2. What course has the 'Hell' bunker?

Answer: St. Andrews

On the long par 5 14th hole.
3. How many birdies did Colin Montgomerie sink to win skins in the 2000 Skins game, which he won?

Answer: 1

His only bird was on the 3rd playoff hole, the par 5 18th, after Fred Couples blew up with his long game on the hole. His only others were on a par 3 in which he parred.
4. Who was the first U.S. Open champion to use steel shafts?

Answer: Billy Burke

1931, prompting success in the steel shafted club sales.
5. The first Ryder Cup to be held in America in the 2000s will be held in which State?

Answer: Michigan

6. Where was the 2000 Q school held?

Answer: PGA West

7. On which course is the 'Hell's Half Acre' bunker?

Answer: Pine Valley

8. Most of us remember Corey Pavin's dramatic U.S. Open victory with a stunning 4-wood shot on the last hole to within 4 feet of the hole. What was so unastonishing about it?

Answer: he missed the putt

His tap in par regardless gave him a 2 shot victory.
9. Who was the captain of the 1991 Ryder Cup team for the U.S.?

Answer: Dave Stockton

10. On what course was the 1991 Ryder Cup held?

Answer: Kiawah Island

Source: Author daddyralph

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. The Sport of Golf Very Easy
2. Simple Golf Easier
3. Golf Basics Easier
4. Golf for Beginners Easier
5. Golf on Golf Easier
6. Golf: Just Another Four-Letter Word Average
7. Golfing For Dummies Average
8. Golf Ball Stew Average
9. Golf Average
10. Cross the Tees and Dot the Ayes Average
11. Moderate Golf Average
12. Golf Bytes Average

5/27/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us