FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Mark Philippoussis
Quiz about Mark Philippoussis

Mark Philippoussis Trivia Quiz


Do you know all about Mark Philippoussis? Do this quiz to see-:)

A multiple-choice quiz by azza1389. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Tennis
  8. »
  9. Tennis Players

Author
azza1389
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
129,165
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
9 / 15
Plays
419
- -
Question 1 of 15
1. What is Mark's middle name? Hint


Question 2 of 15
2. When did Mark Philippoussis become a pro? Hint


Question 3 of 15
3. What year was Mark born in? Hint


Question 4 of 15
4. What year was Mark's first ATP career title? Hint


Question 5 of 15
5. What round did Mark Philippoussis make it to, in the 2003 Australian Open? Hint


Question 6 of 15
6. In 2002, how many tournaments did mark go in? Hint


Question 7 of 15
7. When did Mark start playing tennis? Hint


Question 8 of 15
8. Who did Mark lose to in the US Open final in 1998? Hint


Question 9 of 15
9. Mark has a two handed backhand?


Question 10 of 15
10. Mark was born in Sydney?


Question 11 of 15
11. Mark's tennis nickname is what? Hint


Question 12 of 15
12. What year was Mark's first appearance in the Davis Cup? Hint


Question 13 of 15
13. In 2003 Scottdale, who did Mark lose to in the final? Hint


Question 14 of 15
14. In 2003, Fila was a sponser of Mark Philippoussis?


Question 15 of 15
15. Did Mark get 15 champion race points in the 2003 Australian Open?



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is Mark's middle name?

Answer: Anthony

Mark Anthony Philippoussis.
2. When did Mark Philippoussis become a pro?

Answer: 1994

In 1994, he went 11-8 on the circuit that included challenger events.
3. What year was Mark born in?

Answer: 1976

7/11/1976.
4. What year was Mark's first ATP career title?

Answer: 1996

1996. Toulouse beat Swedes Magnus Larsson 6-1, 5-7, 6-4.
5. What round did Mark Philippoussis make it to, in the 2003 Australian Open?

Answer: 3rd Round

He made it to the 3rd round, losing to Sargis Sargsian 7-5, 5-7, 0-6, 4-6.
6. In 2002, how many tournaments did mark go in?

Answer: 14

He played 14 tournaments because of a left knee injury.
7. When did Mark start playing tennis?

Answer: 6

Yep when he was little at age 6.
8. Who did Mark lose to in the US Open final in 1998?

Answer: Patrick Rafter

It was an all aussie final in 1998, with Patrick coming out on top, and Mark losing 3-6, 6-3, 2-6, 0-6.
9. Mark has a two handed backhand?

Answer: False

Mark uses a one handed backhand.
10. Mark was born in Sydney?

Answer: False

He was born in Melbourne Victoria Australia.
11. Mark's tennis nickname is what?

Answer: Scud

Marks nickname is the Scud, because they were missiles that were powerful and fast, hence Mark's serve.
12. What year was Mark's first appearance in the Davis Cup?

Answer: 1995

In 1995, where Australia lost to Hungary 3-2, Mark winning rubber 1, 6-1, 6-2, 6-3, and then losing the last rubber 4-6, 4-6, 6-3, 3-6.
13. In 2003 Scottdale, who did Mark lose to in the final?

Answer: Lleyton Hewitt

He lost to Lleyton 6-4, 6-4.
14. In 2003, Fila was a sponser of Mark Philippoussis?

Answer: Yes

Marks shoes and clothing were sponsered by Fila.
15. Did Mark get 15 champion race points in the 2003 Australian Open?

Answer: Yes

He lost in the 3rd round which is 15 points.
Source: Author azza1389

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Martina Navratilova Average
2. Bjorn Borg Average
3. All the King's Men Average
4. The Career of Cara Black Average
5. Marat Safin: Life and Tennis Average
6. Bjorn This Way Average
7. Kim Clijsters Average
8. Novak Djokovic: Life and Tennis Average
9. Greg Rusedski Average
10. Wayne Arthurs Average
11. Daniela Hantuchova Average
12. Justine Henin Average

7/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us